دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۰۲ - ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۱۱۲۳
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

خرید و فروش ملخ، کیلویی ۶۰ هزار تومان! + عکس

ملخ,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
ملخ در شهر گراش (جنوب استان فارس) کیلویی ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود!

این روزها ورود ملخ‌ها به فارس هرچند باعث نگرانی کشاورزان می‌شود، ولی برای برخی مردم جنوب استان بسیار خوش آیند است و هم اکنون به یک فرصت درآمدزا تبدیل شده . با اینکه خوردن ملخ مشکل بهداشتی ندارد و به اعتقاد عده ای بسیار لذیذ است اما برخی افراد خوردن آن را کار زشت و حتی چندش آور می دانند .

 

«خبر جنوب» نوشت: خوردن ملخ یا دیگر حشرات موضوع تازه‌ای نیست؛ به طوری که در فرهنگ مردم دیگر شهر ها و کشورها می توان خوراک های عجیب و غریب فراوانی را دید .برای نمونه می توان به خوراک هایی که با جیرجیرک و مارمولک تهیه می شود اشاره کرد حتی در برخی از کشورها خوردن موش، مار و عنکبوت هم عادی است. این روزها شاهد ملخ خواری در شهر های جنوبی فارس به خصوص شهری مانند گراش هستیم که به باور برخی از کارشناسان حوزه میراث فرهنگی پدیده عجیب و غریبی هم نیست و ریشه در گذشته هم دارد . در این باره حامد عبدالهی رییس انجمن معرفی و حفظ آثار و بناهای تاریخی شهرستان گراش به خبرنگار ما گفت: در دوره قاجار که جنوب ایران و فارس با قحطی مواجه شد مردم مجبور شدند که برای زنده ماندن ملخ بخورند. البته این موضوع در اوایل دوره پهلوی هم رخ داد اما وضعیت کنونی کمی متفاوت است. وی افزود: هم اکنون ملخ ها به مزارع و منابع طبیعی شهرستان لار و البته شهر های جنوبی حمله ور شده اند و هر چیز سبزی را می خورند .

 

عبدالهی با بیان اینکه به دلیل فراوانی ملخ ها مردم نیز آنها را شکار کرده و می خورند، افزود: در حال حاضر کشاورزان از وجود این حشره بسیار گله مند هستند اما مردم عادی با توجه به خرید و فروش آن خوشنودند.

 

این فعال حوزه میراث فرهنگی شهرستان گراش با بیان اینکه فروش هر کیلو ملخ سرخ شده در این شهرستان بین ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان است، افزود: خرید و فروش این حشره در شهرستان رونق گرفته و حتی به دیگر شهر ها هم صادر می شود.

 

عبدالهی ادامه داد:در واقع این حشره جزو خوراک های لذیذ است و مزه ای مانند صدف و خرچنگ دارد.

 

وی در ادامه این گفت و گو با اشاره به اینکه شکار ملخ آسان است و تمیز کردن و طبخ آن آسان تر، افزود: تنها کافی است سر و پاهای آن را قطع کرد و پس از شست و شو آن را مانند تخمه تفت داد . حتی برای طبخ آن نیازی به روغن هم نیست.

 

این فعال حوزه میراث فرهنگی در شهرستان گراش در ادامه گفت: با اینکه مردم در گذشته ملخ را جای یک وعده غذایی یا همراه با برنج (پلو) می خوردند اما هم اکنون این حشره به عنوان دسر ویا تنقلات سرو می شود.

 

به گزارش خبرنگار ما چنانچه بگوییم این حشره به دسر لاکچری مردم جنوب فارس تبدل شده است، اغراق نکرده ایم. اما به گفته برخی از کارشناسان مردم دیگر شهر های ایران و فارس هم ملخ می خورند . با نگاه به تاریخ صحت این موضوع نیز تایید می شود به طوری که در برخی از منابع و اسناد آمده است که در زمان حمله ملخ ها به ایران مردم شهر های شیراز ، تهران ، لار، بیرم، ممسنی، کازرون وحتی مردم هرمزگان این حشره را می خوردند . دربار ه خوردن ملخ نیز سعدی شیراز شعری دارد که نشان می دهد در زمان وی در دیار دمشق قحطی شده ومردم به خوردن ملخ روی آورده اند . در بخشی از این شعر آمده است:

 

چنان قحط سالی شداندر دمشق /که یاران فراموش کردند عشق،

چنان آسمان بر زمین شد بخیل/که لب تر نکردند زرع و نخیل،

نه در کوه سبزی نه در باغ شخ /ملخ بوستان خورد و مردم ملخ

 

بنابر این گزارش زندوی رییس ادره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گراش نیز به خبرنگار ما گفت: حشره خواری به یک فرهنگ تبدیل شده است و در بسیاری از نقاط دنیا این موضوع وجود دارد . هم اکنون هم که با هجوم ملخ ها به مزارع مواجه ایم این پدیده به اوج خود رسیده است .

 

وی با بیان اینکه خوردن ملخ به سلیقه و ذایقه مردم بر می گردد، افزود: با توجه به اینکه بسیاری از مردم این حشره را می خورند پس نباید مزه بدی هم داشته باشد.

 

رییس ادره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گراش ادامه داد: ملخ هایی که خورده می شوند ابعاد بزرگی دارند به طوری که بلندی آن ها تقریبا به اندازه یک انگشت دست و بین ۷ تا ۱۰ سانتی متر است و به قول معروف کمی هم چاق هستند .

 

گفتنی است در برخی از تحقیقات علمی و آزمایشات انجام شده نشان می‌دهد مصرف حشراتی چون ملخ و جیرجیرک نه تنها ضرر ندارد بلکه سرشار از پروتئین است و از دیرباز این حشرات در شهرهای سیرجان، نیشابور، سبزوار، کرمان و خراسان مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

 

البته با توجه به وجود میکروب‌های متعدد در بدن حشرات، با پختن و سرخ کردن، آلودگی‌ها از بین رفته و می‌تواند فواید بسیاری هم داشته باشند.

 

khabarads.ir
  • 25
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش