به گزارش باشگاه خبرنگاران، رییس جمهور علی صالح آبادی را به سمت رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
علی صالح آبادی، دکترای مدیریت مالی از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد مدیریت مالی از دانشگاه امـام صادق (ع) دارد و دارای بیش از ۲۰ سال سابقه مدیریت ارشـد در بازار پول و سرمایه کشور است.
رئیس کل بانک مرکزی در نخستین روز آذر ماه سال ۱۳۸۴، همزمان با تصویب قانون بازار اوراق بهادار به سمت دبیرکل سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران منصوب شد.
ایجاد کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در بدو تأسیس سازمان بورس که نقش بسیار مؤثری در توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید منطبق بر مبانی شرعـی ایفا نمود، راه اندازی بیش از ۱۰ نوع نهاد مالی جدید از جمله شرکتهای تأمین سرمایه، صندوقهای سرمایه گذاری، شرکتهای سبدگردان، شرکتهای مشاوره سرمایه گذاری، معرفی و عملیاتی کردن انواع ابزارهای جدید مالی شامل انواع صکوک (صکوک اجاره، مرابحه، استصناع، منفعت)، اسناد خزانه اسلامی، اوراق اختیار فروش تبعی، قراردادهای آتی سهام و آتی کالا و...، از مهمترین اقدامات رئیس کل جدید بانک مرکزی در دوران تصدی مسئولیت ارشد بازار سرمایـه کشور بود.
صالح آبادی همچنین در حوزه فناوری اطلاعات نیز اقدامات بسیاری در بازار سرمایه انجام داد. راه اندازی سامانه جامـع ناشران بازار سرمایه موسوم به سامانه کدال به منظور ارتقاء سرعت و شفافیت انتشار اطلاعات در بازار سرمایه و جلوگیری از رانت اطلاعاتی در بازار، سامانه هوشمند نظارت بر معاملات بازار سرمایه، ارتقاء سامانه معاملات بازار سهام و راه اندازی معاملات آنلاین، از مهمترین اقدامات صالح آبادی در توسعه فناوری اطلاعات در بازار سرمایه بوده که در افزایش ضریب نفود این بازار در کشور نقش بسیار زیادی ایفا کرده، به نحوی که در حال حاضر بخش عمده معاملات در بورس بصورت آنلاین انجام میشود.
دوره مدیریت صالح آبادی در بازار سرمایه، همچنین مصادف بود با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی. وی که خود، عضو شورای عالی اصل ۴۴ قانون اساسی هم بود، با تسهیل فرآیند پذیرش شرکتهای مشمول واگذاری در بورس، نقش مهمی در اجرای این قانون ایفا کرد. بسیاری از شرکتهای بزرگ بازار سرمایه مانند مخابرات ایران، ملی مس، فولاد مبارکه، هلدینگ خلیج فارس، مپنا، بانکهای ملت، صادرات و تجارت و بسیاری از شرکتهای دیگر، در دوره مدیریت صالح آبادی در بازار سرمایه عرضه شدند. همین موضوع باعث شد ارزش بازار سرمایه و حجم و ارزش معاملات این بازار و تعداد سهامداران طی این دوره، به نحو چشمگیری افزایش یابد.
***
اولین وعده ارزی رئیس کل جدید بانک مرکزی | صالح آبادی چگونه بازار را کنترل می کند؟
رئیس کل جدید بانک مرکزی در اولین مصاحبه خود گفت:سازوکار لازم را اندیشیدهایم تا آرامش بازار ارز در روزها و ماههای آینده برقرار شود.
علی صالحآبادی که امروز با حکم رئیسجمهور به ریاست کل بانک مرکزی منصوب شد، در اولین گفتوگوی خود با شبکه خبر که به صورت زنده پخش شد اعلام کرد: تلاش میکنیم با کمک وزارتخانهای مربوطه از جمله وزارت صنعت، آرامش را در ماههای آینده در بازارهای مختلف ایجاد کنیم. همچنین ثبات بازار ارز در اولویت ما قرار دارد.
وی گفت: سازوکار لازم را اندیشیدهایم تا آرامش بازار ارز در روزها و ماههای آینده برقرار شود.
رئیس کل جدید بانک مرکزی با بیان اینکه نقش نظارتی بانک مرکزی بر شبکه بانکی گفت: تلاش میکنیم با کنترل پایه پولی و همچنین جلوگیری از اضافه برداشت بانکها از منابع بانک مرکزی، بازار را کنترل کنیم و با کمک شبکه بانکی از اضافه برداشت بانکها جلوگیری شود.
صالحآبادی با بیان اینکه دولت کسری بودجه دارد، گفت: در عین حال سازوکارهای دیگری برای رفع کسری بودجه باید در نظر گرفته شود و با کمک وزارت اقتصاد جهت رفع کسری بودجه اقدام میشود که در عین حال پایه پولی افزایش بیرویه نداشته باشد و بتوانیم به این وسیله تورم را کنترل کنیم.
وی از دیگر برنامههای خود را هدایت پول و اعتبار را به سمت تولید در شرکتهای دانشبنیان و بنگاههای کوچک و متوسط، بخش مسکن در اولویت کار ما قرار دارد که به فضای رشد اقتصاد کمک کند.
وی همچنین گفت: زیرساختهای متعدد بانک مرکزی را به کار میگیریم تا آرامش در فضای اقتصاد کشور ایجاد شود. در سیاست ارزی دنبال این هستیم که با توسعه صادرات غیرنفتی، منابع ارزی افزایش پیدا کند. همچنین در شرایط حاضر بیش از هر زمانی نیاز داریم که صادرات غیرنفتی افزایش یابد و یکی از سیاستهای ما تشویق صادرات غیرنفتی و همچنین وارداتی که با اولویت به کمک تولید داخل باشد.
رئیس کل بانک مرکزی گفت:سیاست ارزی کشور هم در جهت توسعه صادرات خواهد بود و یکی از برنامههای ما رفع تعهد ارزی از واردکنندگان است. واردکنندهای که ارز دریافت میکند تا کالای مورد نیاز را وارد کنند و صادرکنندگانی که کالا صادر میکنند و ارز حاصل از آن را باید به چرخه اقتصاد برگردانند.
وی یکی دیگر از برنامههای خود را تعامل با کشورهای دوست و همکاری در مبادلات ارزی اعلام کرد و گفت: تعامل با کشورها هم دنبال میشود و تلاش میکنیم ارز حاصل از صادرات را وارد کشور کنیم و در چرخه تجاری کشور قرار گیرد و ارزهایی که تولیدکنندگان به آن نیاز دارند، به وسیله واردات مواد مورد نیاز تولید وارد چرخه کشور شود.
صالحآبادی تأکید کرد: تلاش میکنیم فضای مثبتی در کشور با سازوکارهای دولت ایجاد شود و در روزهای آینده وضع اقتصاد رو به بهبود باشد.
رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سؤالی که شما هفت سال مدیرعامل بانک توسعه صادرات بودید، تعامل با بخش خصوصی چگونه خواهد بود، گفت: بخش خصوصی در اقتصاد ملی ما جایگاه ویژهای دارد. تلاش میکنیم تعامل بانک مرکزی و شبکه بانکی با بخش خصوصی در اولویت باشد. من چه زمانی که در سازمان بورس بودم و چه زمانی در بانک توسعه صادرات بودم، با بخش خصوصی در ارتباط هستم. شرکتهای کوچک و متوسط خصوصی را میشناسم. در بانک توسعه صادرات هم با شرکتهای صادرکننده تعامل داشتیم. بنابراین بخش خصوصی را از ارکان اصلی اقتصاد میدانیم و سیاست ما حمایت از بخش خصوصی و تولید است.
- 18
- 9
اعتراض
۱۴۰۱/۳/۷ - ۱۹:۱۷
Permalink