یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳
۱۲:۳۳ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۶۶۴
بانک و بیمه

وزیر کهنه کار دولت یازدهم باز هم از نظام بانکی انتقاد کرد

نعمت‌زاده: بانک‌های ایرانی نزول‌خور هستند و کارشان برکت ندارد!/ من با کسی اختلاف ندارم اما حقیقت را می‌گویم

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه,بانک‌های ایرانی
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بانک ها در ایران فلج هستند، اظهار کرد: در همه جای دنیا بانک ها بر اساس خدمات ارائه شده سود می گیرند اما ما می خواهیم از طریق نزول خوری و دریافت بهره کار را پیش ببریم و به همین دلیل نیز کارمان برکت ندارد.

به گزارش «نسیم آنلاین» وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بانک‌ها در ایران فلج هستند، اظهار کرد: در همه جای دنیا بانک‌ها بر اساس خدمات ارائه شده سود می‌گیرند اما ما می‌خواهیم از طریق نزول‌خوری و دریافت بهره کار را پیش ببریم و به همین دلیل نیز کارمان برکت ندارد.

 

محمدرضا نعمت‌زاده امروز در چهاردهمین همایش تعالی سازمانی با اشاره به اینکه قوانین و مقررات بازدارنده مانع پیشبرد کار در کشور هستند، گفت: متاسفانه با توجه به شرایطی که وجود دارد، هیچ وقت تلاش‌هایمان به جایی نمی‌رسد چرا که کار از پایه دچار مشکل است. به طور مثال ال سی را که یک روزه می‌توان باز کرد، یک سال طول می‌کشد و به همین دلیل بهره‌وری سرمایه پایین می‌آید.

 

وی ادامه داد: متاسفانه اعلام می‌کنند که من با عده‌ای اختلاف دارم اما به خدا ما با کسی اختلاف نداریم اما نمی‌توانیم حقایق را نیز بازگو نکنیم. بانک‌ها در مورد صدور ضمانتنامه ارزی باید به صورت موردی از بانک مرکزی مجوز بگیرند. ما به دنبال این هستیم که این مسئله را آزاد کنیم.

 

به هر حال بانک‌ها هیات‌مدیره دارند اما در این راستا اعلام می‌کنند ممکن است پنج سال دیگر دچار کمبود ارز شویم و این مسئله کارمان را با مشکل مواجه می‌کند. حال سوال من این است که به چه دلیل بانک‌ها ایجاد شده‌اند؟ مگر هیات‌مدیره ندارند و صلاحیت‌شان تایید نشده؟ پس علت این محدودیت‌ها چیست؟

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه باید فضای کار باز شود خاطرنشان کرد: در بخش مدیریتی باید تعارف‌ها را کنار بگذاریم. همان‌گونه که رئیس‌جمهور در مورد تورم اعلام کردند دست در جیب بانک مرکزی نمی‌کنیم، چرا که این کار دزدی از خزانه است. بنابراین باید در مورد رفع رکود نیز این اقدام را انجام می‌دادیم اما شرایط را پیش نبردیم و اثر کار کمتر شد.

 

نعمت‌زاده در ادامه به وضعیت بنگاه‌های اقتصادی نیز اشاره کرد و گفت: در بخش بنگاه‌ها نیز با مشکلات زیادی روبرو هستیم اما خوشبختانه بنگاه‌های موفقی را نیز داریم. سوال من این است که چرا باید در بخش بازرگانی و صادرات دچار ضعف باشیم و نتوانیم آن گونه که باید کار را پیش ببریم.

 

وی با بیان اینکه بهره‌وری خمیرمایه تعالی سازمانی است، بیان کرد: بهره‌وری خمیرمایه تعالی سازمانی یا حداقل بخشی از آن است، بنابراین باید به این موضوع توجه بسیاری داشته باشیم. بنده با خودم فکر می‌کنم که چرا بهره‌وری پایین است و چگونه باید آن را افزایش دهیم. هر چند در بخش صنعت عملکردمان نسبت به سایر بخش‌ها مثبت بوده و در بخش کشاورزی نیز طی چند سال اخیر نیز شرایط بهتری را تجربه کرده‌ایم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان اعلام آمادگی کرد که وزارت صنعت به عنوان پایلوت در بخش دولت، مدنظر قرار گیرد تا بتوان در راستای بهبود بهره‌وری دولت گام برداشت.

 

امسال شرمنده صادرکنندگان شدیم

نعمت‌زاده در حاشیه این مراسم نیز در مورد عدم تخصیص اعتبار برای صادرکنندگان به عنوان مشوق‌های صادراتی اظهار کرد: متاسفانه به دلیل کمبودهای دولت نتوانستیم تخفیف اعتبار لازم را در مورد صادرکنندگان اخذ کنیم و از این رو شرمنده آنها هستیم. امیدواریم در سال آینده بتوانیم از خجالت صادرکنندگان درآییم.

 

وی با درخواست از مجلس شورای اسلامی جهت در نظر گرفتن ردیف ویژه‌ای برای مشوق‌های صادراتی اظهار کرد: از مجلس محترم شورای اسلامی که بودجه سال آینده را تصویب می‌کند، تقاضا داریم که ردیف ویژه‌ای را برای مشوق‌های صادراتی در نظر گیرد و حمایت‌های لازم در این زمینه از جمله حضور در بازارها و نمایشگاه‌های جهانی را مدنظر قرار دهد.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه چند سالی است که صادرکنندگان از حمایت‌های لازم محروم بوده‌اند، گفت: به هر حال چند سالی است که صادرکنندگان به دلیل پرداخت‌ یارانه‌های نقدی و سایر هزینه‌های کلی کشور از حمایت‌های لازم محروم هستند، بنابراین از مجلس شورای اسلامی تقاضا داریم هر چند مختصر ردیف ویژه‌ای را برای مشوق‌های صادراتی در بخش صادرات غیرنفتی در نظر گیرد.

 

وی همچنین از تشکیل شرکت‌های توانمند صادراتی خبر داد و افزود: در این راستا جلسه‌ای با معاون اول رئیس‌جمهوری برگزار شد و پیگیری‌های لازم در حال انجام است.

نعمت‌زاده در پاسخ به اینکه چه میزان به اهداف اصل ۴۴ نزدیک شده‌ایم، عنوان کرد: این مسئله مربوط به وزارت امور اقتصاد و دارایی است و آنها باید در این زمینه پاسخگو باشند.

 

وزیر صنعت معدن و تجارت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه بخش صنعت چه میزان خصوصی شده است، خاطرنشان کرد: کمتر واحدی در بخش صنعت وجود دارد که نیمه‌دولتی باقی مانده باشد. در بخش واحدهای دولتی نیز تقریبا واحدی وجود ندارد، هر چند برخی واحدها تحت عنوان خصولتی هستند که در دولت قبل به منظور رد دیون پرداخت شده‌اند و به تدریج باید راهکاری برای اصلاح آنها پیدا شود. بنابراین عملا شرکت دولتی در بخش صنعت وجود ندارد و اگر به ندرت واحدهایی نیز وجود داشته باشند به دلیل مشکلات در واگذاری است.

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش