شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۱۴ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۱۴۳۹
بانک و بیمه

رئیس کل بانک مرکزی:

نقش برجسته بانک صادرات ایران در توسعه اقتصادی کشور

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه,ولی الله سیف
رئیس کل بانک مرکزی در همایش سراسری مدیران بانک صادرات ایران بر نقش با اهمیت بانک‌ها در توسعه اقتصادی کشور تأکید کرد و گفت: بانک صادرات ایران با اتکا به اعتبار، روزآمدی و نیروی انسانی دلسوز و توانمند خود می‌تواند نقش برجسته‌ای در توسعه اقتصادی کشور داشته باشد. 

به  گزارش سرویس بازار ایسنا، ولی‌الله سیف، بر استفاده از همه توان و ظرفیت نظام بانکی برای کمک به تولید و ایجاد اشتغال تاکید کرد. 

سیف با بیان اینکه نظام بانکی نقش مهمی در تحقق اهداف کلان اقتصادی دارد، گفت: بالغ بر ٨٠ درصد تأمین مالی در اقتصاد بانک محور کشورمان، بردوش نظام بانکی است. در این راه و برای نیل به دستاوردهای مثبت اقتصادی نیاز است، نظام بانکی به سمت اصلاح پیش برود. در حال حاضر نظام بانکی به دلیل انباشت تکالیف و مشکلات و سیاست‌های گذشته دچار تنگنای اعتباری است. نقش اصلی نظام بانکی، واسطه‌گری وجوه است. به بیان بهتر، بانک باید منابع را تجهیز و این منابع را صرف اعطای تسهیلات برای فعالیت‌های مثبت اقتصادی کند اما درشرایط کنونی و با افزایش حجم دارایی‌های منجمد نظام بانکی، قدرت تسهیلات‌دهی و نیز گردش منابعی که از محل سپرده جمع‌آوری شده، محدود شده است. اکنون بخشی از دارایی‌های نظام بانکی به صورت منجمد در قالب مطالبات غیرجاری (معوق)، بنگاهداری بانک‌ها و نیز طلب بانک‌ها از دولت درآمده و این موارد حجم بالایی از دارایی‌های بانک‌ها را به خود اختصاص داده است.

وی تمرکز بر وصول مطالبات غیرجاری را پربازده‌ترین اقدام برای شعب بانک‌ها در سراسر کشور خواند و اظهارکرد: وصول‌کردن مطالبات غیرجاری و تبدیل این بخش بی‌بازده به دارایی‌هایی با بازده مناسب بسیار مهم و راهبردی است. باید تلاش کرد این منابع به چرخه تسهیلات‌دهی نظام بانکی بازگردد؛ از این رو شعب باید بر وصول مطالبات غیرجاری تمرکز کنند و سپس این دارایی‌ها را برای سوددهی در آینده به گردش بیاندازند.

سیف تخصیص منابع محدود نظام بانکی به پروژه‌های اولویت‌دار را از وظایف اصلی نظام بانکی خواند و گفت: بانک‌ها باید تلاش کنند منابع محدود تسهیلاتی نظام بانکی را به پروژه‌های اولویت‌دار و با بازدهی مناسب که منجر به اشتغال پایدار و نیز رشد اقتصادی می‌شوند، تخصیص دهند.

رییس شورای پول و اعتبار بانک مرکزی با بیان اینکه حرکت به سمت شفاف‌سازی و اصلاح در صورت‌های مالی بانک‌ها آغاز شده است گفت: از سال گذشته حرکت به سمت اصلاح و شفاف‌سازی در فعالیت‌های نظام بانکی به طور جدی‌تری آغاز شده است. برای نمونه شناسایی سودهای موهوم از موارد خطرآفرین برای فعالیت بانک‌ها است، چرا که این سودی است که تنها روی کاغذ آورده می‌شود و در عمل وجود ندارد. این امر عدم تعادل در بانک‌ها را تشدید می‌کند. از این‌رو مسئولان در نظام بانکی باید هوشیارانه عمل کنند و با دریافت و ارایه تحلیل‌های دقیق همراه با استراتژی درآمدزا، از چنین مواردی جلوگیری کنند.البته مجامع بانک‌ها نیز نقش مهمی در جلوگیری از شناسایی سود موهوم ایفاء می‌کنند. 

 مقام عالی بانک مرکزی، دستیابی به سود واقعی را ناشی از فعالیت‌ها و خدمات جدید و در پیش گرفتن راهبردهای مناسب مدیریتی و خلق ابتکار دانست و گفت: فعالیتی به سود منتهی می‌شود که ناشی از ابتکار، ابداع و صرفه‌جویی در هزینه‌ها باشد. در این راه مدیرانی موفق هستند که با تهور و ابتکار در تصمیمات خود بتوانند درآمدها را افزایش دهند و از هزینه‌ها بکاهند. 

سیف تاکید کرد: بانک‌ها باید به دور از تقلید از یکدیگر، هر یک متناسب با فرهنگ سازمانی خود به عرضه خدمات متنوع به جامعه و مشتریان بپردازند.

به گفته سیف این مهم با توجه به ظرفیت وسیع بازار ایران، شدنی است.

رییس کل بانک مرکزی از همکاری وزارت امور اقتصاد و دارایی و سازمان برنامه و بودجه برای تعیین تکلیف بدهی دولت به نظام بانکی خبر داد و گفت: هدف غایی ما این است که توانمندی‌های تسهیلاتی نظام بانکی برای رشد بخش خصوصی تخصیص یابد، چرا که اختصاص منابع به بخش دولتی، موجب ایجاد محدودیت بیشتر در نظام بانکی می شود.

سیف با بیان اینکه تأمین هزینه‌ها از طریق دریافت کارمزد در بانک‌ها نشانه ثبات در فعالیت آنها است، افزود: در صورتی که تمام هزینه‌های بانک در صورت‌های مالی ناشی از کارمزد خدمات بانکی باشد، این امر نشان دهنده ثبات آن بانک است. درکشور ما متأسفانه نه تنها از خدمات بانکی سودی حاصل نمی‌شود بلکه زیان نیز در آن به وجود می‌آید. این در حالی است که بانکداری امروز بین‌الملل، بسیاری از هزینه‌های خود را از مسیر کسب درآمدهای کارمزدی پوشش می‌دهد. این امر در ایران محقق نشده و با وجود اینکه بانک‌ها در بخش بانکداری الکترونیک سرمایه‌گذاری‌های بزرگی کرده‌اند، اما در یک رقابت ناسالم عادت و فرهنگ نادرستی را در جامعه ایجاد کرده‌اند که این خدمات با کمترین هزینه ارایه شود.

رییس کل بانک مرکزی، بانک را بنگاهی اقتصادی، اجتماعی دانست و گفت: بانک تنها بنگاه اقتصادی نیست و مسئولیت‌های اجتماعی و اقتصادی نیز دارد. این بنگاه اقتصادی زمانی می‌تواند مسئولیت اجتماعی خود را به خوبی ایفا کند که بتواند درآمدزا و سود ده باشد. 

رییس شورای پول و اعتبار ضمن تشکر از همکاری بانک صادارت در حل و فصل مساله موسسه منحله "میزان" گفت: بانک مرکزی همواره وسواس و دقت نظر لازم را در این قبیل مسائل داشته و در این زمینه هیچ هزینه و تکلیفی از جانب بانک مرکزی بر بانک صادرات تحمیل نشده چرا که همیشه این نکته مدنظر بانک مرکزی است که هر بانکی ذینفعان خاص خود را دارد و ما به دنبال زیان‌دهی آنها نیستیم.‌ ساماندهی موسسه"میزان" با تفاهم به‌عمل آمده میان معاونت نظارتی بانک مرکزی و مدیران وقت بانک صادرات انجام و همان زمان از سوی بانک صادرات اعلام شد که این درخواست با بررسی همه جوانب صورت گرفته است. 

وی از مدیران قبلی و فعلی و نیز کارکنان بانک صادرات ایران به خاطر پذیرش مسئولیت تعیین تکلیف سپرده‌گذاران موسسه میزان و کمک به حل یکی از مسائل پولی کشور قدردانی کرد. 

رییس کل بانک مرکزی اظهار امیدواری کرد بانک صادرات ایران نسبت به گذشته قوی‌تر و منسجم‌تر و با کمک نیروی انسانی خود به سمت اهداف اقتصادی متعالی کشور و حمایت از تولید و اشتغال حرکت کند و نقش برجسته‌ای در توسعه اقتصادی کشور داشته باشد.

سیاوش زراعتی، مدیرعامل بانک صادرات ایران نیز در این همایش گزارشی از عملکرد این بانک ارائه و گفت: مدیران و کارکنان بانک صادرات ایران با یکدیگر هم قسم شدند که برای رشد و تعالی اقتصاد کشور و تحقق فرمایشات رهبری و شعار «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» با جان ودل تلاش کنند. 

وی با اشاره به اینکه بانک صادرات ایران در شفاف‌سازی صورت‌های مالی خود پیش‌قدم بوده و تلاش کرده تا تصویر روشنی از این بانک در اذهان شکل دهد، افزود: بانک صادرات ایران به عنوان بزرگترین بانک خصوصی و بورسی کشور و با حمایت دولتمردان و مسئولان کشور به خصوص بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، به دنبال ایفای نقش خود در شکوفایی اقتصاد و نظام بانکی کشور بوده است.

  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش