چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳
۱۴:۳۲ - ۰۳ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۰۵۴۷
بانک و بیمه

مردم چقدر به بیمه اهمیت می‌دهند؟

بیمه,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه
در سال گذشته میزان ضریب نفوذ بیمه کشور برابر ۲.۱۸ درصد بوده که نسبت به سال ۱۳۹۴ از رشد ۶.۱ درصدی برخوردار است.

به گزارش خبرآنلاین، شاخص حق بیمه سرانه یعنی نسبت حق بیمه تولیدی به جمعیت كشور، به حدود ۳.۵ میلیون ریال می رسد كه به طور متوسط میزان مشاركت هر نفر ایرانی را در پرداخت به این صنعت نشان می‌دهد.

 

بیمه به عنوان یكی از ابزارهای كارای مدیریت ریسك و تامین امنیت، از یك سو سبب گسترش رفاه اجتماعی شده و از سوی دیگر باعث رشد سرمایه‌گذاری شده و در پی آن، تولید با سرعت بیشتری رشد كرده و اقتصاد رونق می‌گیرد.

 

پیشرفت بیمه در كشور می‌تواند منجر به حفظ ثروت ملی و تشكیل پس‌اندازهای بزرگ شود و در ارتباطی متقابل با رشد و توسعه اقتصادی، افزایش مبادلات و توسعه سرمایه گذاری‌های است. در واقع صنعت بیمه با توجه به نقش آن به عنوان یك نهاد سرمایه‌گذار و تعدش در جبران خسارت می تواند بر فعالیت‌های اقتصاد كلان ونیز در رشد اقتصادی كشور تاثیر بسزایی داشته باشد.

 

بر اساس آمار سال ۱۳۹۵ صنعت بیمه كشور از لحاظ شاخص ضریب نفوذ بیمه در جایگاه شصت و دوم جهان ایستاده و از سوی دیگر بر اساس شاخص حق بیمه سرانه كشور جایگاه شصت و هشتم جهان را داراست.

 

تعداد بیمه‌نامه‌های صادره در سال ۱۳۹۵ نیز با حدود ۱۵.۴ درصد رشد نسبت به سال ۱۳۹۴ حدود ۵۸.۶ میلیون فقره بوده است. از كل تعداد بیمه‌ نامه‌های صادره چهار رشته بیمه شخص ثالث - مازاد، حوادث راننده، حوادث و بدنه اتومبیل به ترتیب ۳۴.۶، ۳۲.۴، ۷.۸ و ۷.۱ درصد از كل بیمه‌نامه‌های صادره سهم دارند كه در مجموع ۸۱.۹ درصد می شود. سهم رشته‌های بیمه درمان، عمر و آتش‌سوزی نیز به ترتیب ۵.۳، ۵.۱ و ۴.۷ درصد از كل تعداد بیمه‌نامه‌های صادره بوده است.

 

میزان انحصار شركتی در بازار بیمه طی سال ۱۳۹۵ براساس مجموع مجذورات سهم هر یك از شركت‌های بیمه معادل ۱۷۳۳ واحد است كه در مقایسه با سال ۹۴ به میزان ۱۸۱ واحد معادل ۹.۵ درصد كمتر شده و بهبود یافته است. با این وجود تنها پنج شركت بیمه ایران، آسیا، دانا، البرز و پارسیان (هر یك دارای سهم بیشتر از ش درصد) در مجموع ۶۸.۶ درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده‌اند.

 

در سال ۱۳۹۵ سه شركت بیمه تجارت نو، حكمت صبا و شركت تخصصی بیه زندگی خاورمیانه پروانه فعالیت خود را از بیمه مركزی اخذ كرده‌اند. لذا تعداد شركت های بیمه از ۲۸ شركت بیمه طی سال ۱۳۹۴ به ۳۱ شركت بیمه در سال ۱۳۹۵ افزایش یافت.

 

همچنین سه شركت بیمه خراجی كارگزار بیمه لویدز لندن، شركت بیمه اواسان و شركت بیمه كارااوگلان بروكرز با ایجاد دفتر ارتباطی در ایران فعالیت می كنند.

 

سهم شركت‌های بیمه غیردولتی از حق بیمه تولیدی و خسازت پرداختی افزایش یافته است به طوری كه سهم شركت‌های بیمه غیردولتی از حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی به ترتیب از ۵۳ و ۴۸ درصد در سال ۱۳۹۰ به ۶۳ و ۵۷ درصد در سال ۱۳۹۵ رسیده است.

 

تعداد شبكه فروش و خدمت رسانی بیمه در سال ۱۳۹۵ گسترش پیدا كرد. تعداد نمایندگان عمومی به بیش از ۳۳۴۰۰ نماینده فعال، نمایندگان عمر به حدود ۱۰۶۰۰ نماینده فعال (كل نمایندگان بیمه به بیش از ۴۴۰۰۰ نماینده فعال) تعداد كارگزاران بیمه به حدود ۶۵۰ كارگزاری فعال و تعداد ارزیابان خسارت به ۲۱۴ ارزیاب فعال رسیده است. شعب شركت‌های بیمه نیز از تعداد ۱۰۴۳ شعبه به تعداد ۱۰۷۹ شعبه در سال مورد بررسی افزایش داشت كه در اقصی نقاط كشور پراكنده شده‌اند.

 

عملكرد بیمه‌ها در سال گذشته

صنعت بیمه به طور كلی به دو قسمت بیمه زندگی و بیمه غیرزندگی تقسیم می شود. در سال ۱۳۹۵، سهم بیمه‌های غیرزندگی از حق بیمه های موجود در كشور حدود ۸۷ درصد و سهم بیمه‌های زندگی حدود ۱۳ درصد بوده، در حالی كه سهم بیمه‌های زندگی در دنیا حدود ۵۵ درصد است. همچنین از لحا تعداد بیمه‌نامه‌ها نیز ۹۵ درصد بیمه‌نامه‌های صادر شده در كشور متعلق به بیمه‌های غیرزندگی بوده است.

 

در سال ۱۳۹۵ حدود ۲۸ هزار میلیارد تومان حق بیمه دریافت شده و ۵۹ میلیون فقره بیمه نامه صادر شده است. بیمه شخص ثالث و مازاد بیشترین سهم از حق بیمه‌های تولیدی یعنی ۳۹.۵ درصد و از تعداد بیمه نامه های صادر شده ۳۴.۶ درصد را داشته است. این نوع بیمه به همراه بیمه حوادث راننده از نوع بیمه‌های اجباری بوده كه در مجموع سهمی در حدود ۴۳.۲ از حق بیمه‌های تولیدی و ۶۷ درصد از كل تعداد بیمه‌نامه‌های صادر شده را به خود اختصاص داده اند.

 

ضریب نفوذ بیمه ۲.۱۸ درصد

شاخص ضریب نفوذ بیمه نسبت به حق بیمه تولیدی به تولید ناخالص بیانگر حركت سریعتر یا آهسته‌تر صنعت بیمه در مقایسه با مجموعه اقتصاد كشور است. مقدار این ضریب بعد از انقلاب تا سال ۱۳۶۷ روند نزولی داشته، به طوری كه مقدار آن در سال ۱۳۶۷ تنها ۰.۲۱ درصد بوده است. بعد از جنگ تحمیلی تا سال ۱۳۹۵ روند این ضریب صعودی بوده و در سال ۱۳۹۵ به مقدار ۲.۱۸ درصد می‌رسد كه ۰.۱۳ واحد درصد بیشتر از سال قبل است. با وجود رشد ضریب نفوذ بیمه در كشور، این ضریب تفاوت زیادی با میانگین جهانی ضریب نفوذ بیمه در جهان دارد. براساس آمار نشریه زیگما، متوسط جهانی ضریب نفوذ بیمه در سال ۲۰۱۶ حدود ۶.۳ درصد بوده است.

 

شایان ذكر است ضریب نفوذ بیمه در استان‌های كشور تفاوت قابل ملاحظه‌ای با هم دارد. بیشترین ضریب نفوذ بیمه متعلق به استان تهران با ۳.۷ درصد و كمترین ضریب نفوذ بیمه به استان كهگیلویه و بویراحمد با ۰.۵ درصد اختصاص دارد.

 

نسبت خسارت، حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حق بیمه تولیدی برحسب درصد است. در سال ۱۳۹۵ نسبت به خسارت بیمه معادل ۶۵ درصد بود و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱.۲ واحد افزایش نشان داد. در این نسبت خسارت هشت شركت بیمه بالاتر از این میزان در بازار بوده است. پس از شركت‌های بیمه نامبرده نسبت خسارت شركت بیمه معلم با ۶۴.۳ درصد تقریبا در سطح بازار بیمه قرار دارد.

 

نكته قابل توجه پایین‌تر بودن نسبت خسارت شركت‌هخای بیمه غیردولتی نسبت به شركت‌های دولتی است. به طوری كه در سال ۱۳۹۵ نسبت خسارت شركت‌های غیردولتی به حدود ۵۹.۵ درصد رسیده در حالی این نسبت برای شركت‌های دولتی ۷۴.۲ درصد بوده است.

 

بیمه,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه
بیمه,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه

 

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش