به گزارش ایلنا، تا پیش از آغاز تحریمها، بانک ملی ایران بیش از ۶۰ سال سابقه کار بینالمللی داشت و با ۶۰۰ کارگزار در دنیا همکاری میکرد، آن زمان دست کم ۳۰۰ حساب کارگزاری فعال در این بانک وجود داشت.
با اعمال تحریمهای ظالمانه علیه کشور و نظام بانکی، بانک ملیایران توان ارائه حتی یک خدمت ارزی را هم نداشت.
در دوره تحریمها، شعب خارجی بانک ملی به حالت تعطیل درآمدند و حتی امکان جا به جایی یک دلار از طریق این شعب وجود نداشت.
با قطعی شدن برجام، بانک ملی ایران بلافاصله به احیای روابط کارگزاری و بینالمللی اقدام کرد، به طوری که ابتدا با ۳۰۰ بانک خارجی مکاتبه و برقراری دوباره ارتباطات پیگیری شد.
این اقدام در حال حاضر به ایجاد رابطه کارگزاری مستقیم با کشورهای حوزه اروپا، آسیای شرقی و آمریکای جنوبی منتهی شده و همه واحدهای خارجی کشور بانک فعال شدهاند و تعدادی نیز در حال برطرف کردن مشکلات هستند.
شعبه هامبورگ این بانک در مدت زمان گذشته از سال جاری بیش از ۱۰ میلیارد دلار حجم عملیات داشته است و حجم گشایش اعتبارات این شعبه نیز امسال به نسبت سال گذشته ۱۶۰ درصد بیشتر شده است.
توجه به تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی در شعبه هامبورگ، امکان گشایش اعتبارات اسنادی و صدور حواله ارزی بابت واردات کالا عهده این شعبه امکانپذیر است.
همچنین گشایش اعتبارات اسنادی دیداری و صدور حواله ارزی بابت واردات کالا عهده میربیزنس بانک مسکو با پوشش شعبه هامبورگ به ارز یورو در حال حاضر صورت میگیرد.
در عین حال بانک ملی ایران روابط کارگزاری خود با بانک آوکنلون چین را پس از برجام آغاز کرد و در حال حاضر گشایش اعتبارات اسنادی دیداری و مدتدار (شش ماهه) و صدور حواله ارزی بابت واردات کالا به ارزهای یورو و یوآن چین از طریق بانک مذکور امکانپذیر است.
پس از برجام، بخش بینالملل بانک ملی ایران جلسات مستمر و متناوبی با هیأتهای بانکهای مختلف دنیا داشته به طوری که با بانکهای مختلفی در دنیا در حال تبادل مدارک برای گسترش روابط کارگزاری است.
- 9
- 1