چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۰۱ - ۳۱ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۸۸۹۹
بانک و بیمه

ابعاد جدید از پرونده موسسه ثامن‌الحجج (ع) و کسانی که هرگز دنبال دارایی‌شان نیامدند

موسسه ثامن‌الحجج,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه

هر روز خبرهای تازه‌ای از موسسه ورشکسته ثامن‌الحجج به گوش می‌رسد. بیشتر خبرها درباره تسهیلات عجیب و غریبی است که صاحبان نام‌های اختصاری و البته چهره‌های آشنا دریافت کرده‌اند اما دیروز خبری منتشر شد که به شاکیان مربوط نبود بلکه خبر از وجود هزاران سپرده‌گذاری می‌داد که نه‌تنها شکایتی از موسسه مالی جنجالی ندارند بلکه اصلا برای دریافت پولشان هم به بانک‌های عامل مراجعه نکرده‌اند. ممکن است با خودتان بگویید شاید عطای دردسرهای دنبال پولشان رفتن را به لقایش بخشیده‌اند اما مبلغ سپرده‌گذاری آنها که بعضا تا ٢٠٠‌میلیون تومان هم می‌رسد، این گمانه‌زنی را بی‌اعتبار می‌کند. مسعود پزشکیان نماینده مجلس،‌ خبر غیبت ١١‌هزار سپرده‌گذار موسسه ثامن را داده و گفته: «از ٢٥‌هزار و ٩٠٠ نفر سپرده‌گذار موسسات مالی که بیش از ٢٠٠‌میلیون تومان سپرده داشته‌اند، ١٥‌هزار نفر به بانک‌های عامل مراجعه کرده‌اند که از تعداد ١٥‌هزار نفر پرونده‌ها حدود ٨‌هزار ارایه شده و ٧‌هزار نفر سپرده خود را دریافت کرده‌اند. یک نکته قابل تأمل و تعجب‌برانگیز این است که ١١‌هزار سپرده‌گذار اصلا مراجعه‌ای به بانک‌های عامل نداشته‌اند و درخواستی برای دریافت سپرده خود ارایه نکرده‌اند.»

 

این حرف‌ها باعث می‌شود که همزمان چندین سوال به ذهن شنونده‌ها هجوم بیاورد، ‌سوالاتی مانند این‌که این افراد چه کسانی هستند؟ چرا پولشان را نمی‌خواهند و مهمتر از همه، این‌که اصلا وجود دارند یا صرفا اسامی صوری هستند که برایشان حساب سپرده باز شده و مبلغی هم در این حساب‌ها ریخته شده است. یکی از کارشناسان مرتبط با بانک مرکزی که احاطه کاملی روی پرونده موسسه مالی و اعتباری ثامن‌الحجج دارد اما نمی‌خواهد نامی از او برده شود،‌ در جواب این سوالات به «شهروند» می‌گوید:   «این موضوع برای خودمان هم مبهم است، اساسا ما در بررسی پرونده این موسسه به دنبال جواب‌دادن به سوالاتی از همین دست هستیم تا ابعاد ماجرا روشن شود. در مورد این ١١‌هزار ذیحساب هم احتمالات مختلفی وجود دارد. هنوز به نتایج قطعی نرسیده‌ایم اما احتمالاتی در این مورد وجود دارد. یکی این‌که این ١١‌هزار نفر به نحوی وابستگی‌هایی با مدیران و عاملان موسسه داشته باشند و خودشان را کماکان متعهد به موسسه بدانند و از شکایت صرف‌نظر کرده باشند. دوم این‌که به نحو دیگری رضایت این افراد گرفته شده باشد و با آنها مذاکره شده باشد.»

 

او تعداد بالای افرادی را که اصلا برای دریافت پولشان مراجعه نکرده‌اند، دلیل محکم‌نبودن این حدسیات می‌داند و می‌گوید:   «تعداد این افراد خیلی زیاد است. ١١‌هزار نفر یعنی نزدیک به ٤٠‌درصد کسانی که مراجعه کرده‌اند، عده‌ای وجود دارند که اصلا مراجعه نکرده‌اند. به همین دلیل هم احتمال سوم که در واقع به حساب‌سازی‌های صوری برمی‌گردد، قوت می‌گیرد.» او در توضیح این احتمال می‌گوید: «به نظر می‌رسد که ١١‌هزار حساب بدون این‌که کسی صاحب آن باشد یا اصلا از وجود آن خبر داشته باشد، ساخته شده است. هدف از این کار هم می‌توانسته از اقدام به پولشویی گرفته تا حساب‌سازی برای روز مبادا را شامل شود.»

 

مدیرعامل دیپلمه

موضوع حساب‌های صوری تنها حاشیه‌ای نبود که دیروز درباره موسسه ثامن شنیده شد،‌ دهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان موسسه ثامن‌الحجج برگزار شد و طی آن قاضی از (الف. م) متهم ردیف اول پرسید: «در بند (د) اساسنامه تعاونی مالی- اعتباری ثامن‌الحجج یکی از شرایط دارابودن حداقل مدرک تحصیلی کاردانی یا معادل آن عنوان شده است. آیا شما این مدرک را داشتید؟» متهم که موضوع مدرک تحصیلی‌اش چند روز است که در شبکه‌های مجازی سوژه شده، پاسخ داد: «خیر، من دیپلم بودم!»

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش