شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۵:۳۴ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۲۳۱۰
بانک و بیمه

دفاع تمام قد بهمنی از دوران ریاستش بر بانک مرکزی

محمود بهمنی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه
رییس اسبق بانک مرکزی ضمن دفاع از عملکرد خود در دوران مسئولیتش گفت که ساماندهی موسسات اعتباری در آن دوره آغاز شده و به دلیل تغییر دولت ناتمام مانده است.

محمود بهمنی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وضعیت موسسه ثامن‌الحجج، گفت: این موسسه خیلی قبل‌تر از دولت فعلی و دولت قبل فعالیت می‌کرد و فکر می‌کنم آغاز فعالیتش در دهه ۷۰ بود. ما در دولت قبل ساماندهی موسسات را شروع کردیم و تا ۹۶ ـ ۹۷ درصد آنها را ساماندهی کردیم به این ترتیب که هر موسسه‌ای ۲۰ تا ۳۰ موسسه دیگر را جمع می‌کرد و پول‌هایشان را می‌داد و خودش جایگزین می‌شد، ما هم می‌گفتیم از نظر مالی قوی است و می‌شود به آن مجوز داد.

 

وی افزود: در آن زمان موسسه ثامن‌الحجج ۲۳ موسسه را جمع کرد و ما از آن تشکر کردیم ولی این ساماندهی ناقص ماند. الان هم پنج شش موسسه است که یک موسسه با سرمایه بالاتر باید آنها را جمع کند تا بتواند به عنوان یک موسسه مالی یا بانک فعالیت کند.

 

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در آن زمان ما ۱۷۰۰ تعاونی اعتبار داشتیم  که وزارت تعاون به آنها مجوز داده بود نه بانک مرکزی و خیلی از آنها هم جمع شد و می‌رفت که تمام شود اما اتفاقی که افتاد این بود که عمر دولت کفاف کار ما را نداد.

 

بهمنی با بیان اینکه موسساتی مثل آرمان، توسعه و ثامن مربوط به سال ۷۰ هستند و هنوز ساماندهی نشده‌اند، ادامه داد: برای ساماندهی شرایطی وجود دارد مثلا یک بانک باید ۴۰۰۰ میلیارد تومان و یک موسسه اعتباری باید ۳۰۰ میلیارد تومان بیاورد، به هر حال این موسسات وجود داشتند و شاید میلیون‌ها سپرده‌گذار هم داشتند، نمی‌شود آنها را ضربتی جمع کرد، باید جواب مردم را می‌دادیم و ناچار بودیم آنها را به گروه‌های قوی‌تری محول کنیم تا دولت متحمل این زیان نشود. در آن دوره ما یک ریال هم بابت این موسسات هزینه ندادیم.

 

وی با بیان اینکه نباید اجازه داده می‌شد موسسات مالی سودهای ۳۸ و ۴۰ درصد بدهند، گفت: هر دوره شرایط خاص خود را دارد. اینها بخشی از پول‌ها را ملک خریدند به امید اینکه هر سال ۳۰ تا ۴۰ درصد بالا برود اما سه سال افزایش قیمت اتفاق نیفتاد و در مقابل آنها سه سال سود ۳۰ درصد دادند.

 

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین گفت: موسسات مالی در حالیکه داشتند ورشکسته می‌شدند آزادانه نرخ‌های بالاتری را ارائه دادند تا ورشکستگی‌شان را به تاخیر بیندازند. در دوره ما نرخ‌ها پایین‌تر و حدود ۱۴ تا ۱۶ درصد بود و ما نظارت کامل بر آنها داشتیم. در یک دوره اجازه داده نشد بیش از ۱۶ درصد سود دریافت شود اما یک دوره شرایط ایجاد شد که آنها ۴۰ درصد سود بگیرند، ما نباید اجازه می‌دادیم کار به اینجا کشیده شود.

 

بهمنی ادامه داد: در دوران ما هم سکه می‌خریدند ولی با اعمال سیاست‌هایی سکه به زیر قیمت فروش رسید و مردم فیش‌ها را پس دادند و پول‌هایشان را گرفتند چرا که برایشان به صرفه نبود، اگر هم سکه گرفتند بابت هر کدام ۵۰ هزار تومان با احتساب ارزش افزوده ضرر کردند لذا برایشان عاقلانه نبود.

 

وی درباره وضعیت تورم در دولت گذشته نیز گفت: تورم به معنی کاهش ارزش پول ملی است. در دوره ما یعنی آخرین دوره سال ۹۱ تورم به ۳۰.۵ و نقدینگی به ۳۰.۸ رسید ولی کارخانه‌ها تعطیل نشد، ممکن است ما تورم را به صفر برساینم ولی چیزهای دیگر را از دست بدهیم لذا باید نقطه بهینه را انتخاب کنیم. اگر اشتغال و تولید باشد و تورم معقولی هم وجود داشته باشد مشکلی ایجاد نخواهد شد.

 

رییس اسبق بانک مرکزی درباره درآمدهای نفتی در دولت پیش هم اظهار کرد: در آن دوره فروش نفت به ۷۰۰ هزار بشکه با قیمت هر بشکه ۱۱۰ تا ۱۱۵ دلار رسید و در واقع درآمد نفتی به یک سوم یعنی حدود ۷۰ میلیارد دلار رسید اما الان دو میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه نفت فروخته می‌شود که حتی با احتساب بشکه‌ای ۵۰ دلار، درآمد ما بیش از آن دوره یعنی چیزی حدود ۱۳۰ میلیارد دلار است.

 

بهمنی در پایان گفت: من نه تنها از عملکرد بانک مرکزی در دوره قبل دفاع می‌کنم بلکه معتقدم خداوند به ما کمک کرد و من هر چه فکر کردم آیا بهتر از این می‌توانستم عمل کنم به نتیجه نرسیدم.

 

 

  • 19
  • 8
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۵
جدیدترین
قدیمی ترین
بانک ثامن راچه کسی یاچه ارگانی مدیریت میکرد.یک نفر مثل باجناق من.که سروان است زمان خواستگاری امد گفت سرهنگ تمام هستم .یا مثل یک بنگاهدار ملک که سواد ابتدایی دارد
بیان این مطالب جرم دوستان بی تدبیر بانک مرکزی را در هیچ یک از دوره های ۳۹ سال گذشته جبران نمی کند مشکل امروز مملکت دخالت نظامیان در کشور و بیانات غیر مسئولانه انها است که بایستی از اظهار نظر انها جلوگیری کرد ضمنا اگر بخواهیم پیشرفت داشته باشیم باید هم با دنیا تعامل کنیم هم دست از ماجرا جویی برداریم و حتما باید شعار مرگ بر سایر کشورها را حذف کنیم و به جای شعار مرگ بر با شعار ما باهمه دوستیم و خواهان صلح و ارامش و راحتی همه شهروندان و اتباع خارج در داخل کشور هستیم
بیان این مطالب جرم ...
برو يمن اونجا قدر نظامي ها رو بهتر ميدوني
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش