پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۴۷ - ۰۹ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۱۰۴۴
تجارت و بازرگانی

افزایش ۸۰ درصدی حجم مبادلات با روسیه

معاون وزیر صنعت: باید واقع بین باشیم؛ نمی‌توان توقع رشد یک شبه صادرات را داشت

مبادلات ایران با روسیه,جزئیات تجارت با روسیه
رییس سازمان توسعه تجارت از توافقات صورت گرفته با اسبربانک روسیه جهت فراهم سازی زیرساخت‌های لازم برای تبادلات مالی میان تجار دو کشور خبر داد.

به گزارش «انتخاب»، علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت در حاشیه دیدار مدیرعامل اسبربانک روسیه با فاطمی امین، وزیر صمت در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما از انجام توافقات و همکاری مالی با اسبربانک روسیه خبر داد و با بیان اینکه اسبربانک روسیه هفتمین بانک بزرگ اروپا و یکی از بزرگترین بانک‌های روسیه با حجم بالای گستره مالی است٬ اظهار کرد: این بانک در میان کشور‌های اوراسیا یکی از بزرگترین بانک هاست و ارتباطات متعدد با کشور‌های متعدد از جمله چین٬ ترکیه و کشور‌های حاشیه خلیج فارس دارد.

وی با اشاره به برنامه‌های مشترک ایران با روسیه در راستای توسعه تجارت با اتحادیه اروپا٬ گفت: پس از پیگیری‌های متعدد و جلسات مستمر از طرف وزیر صنعت٬ معدن و تجارت ایران، روسای این بانک به ایران دعوت شدند و در نشستی که برگزار شد، نتایج خوبی در حوزه مبادلات بانکی٬ ارتباطات با بانک‌های فعال کشور برای افتتاح و گشایش حساب جهت انتقال ارز میان ایران و روسیه و توسعه مبادلات تجاری و سرمایه گذاری حاصل شد.

به گفته پیمان پاک٬ افزایش حجم مبادلات دو کشور از جمله مباحث مطرح شده در این نشست بود.

افزایش ۸۰ درصدی حجم مبادلات با روسیه

وی از افزایش ۸۰ درصدی حجم تجارت ایران و روسیه طی سال گذشته خبر داد و گفت: حجم تجارت ایران و روسیه به عدد ۴ میلیارد دلار رسید که در طول تاریخ تجاری ۲ کشور بی سابقه بوده است و با ارتباطات موثر تجار ایرانی در صنایع مختلف به زودی شاهد افزایش چشمگیر این عدد خواهیم بود که رشد ویژه‌ای داشته است.

معاون وزیر صمت به بستر‌های مالی مورد نیاز برای دستیابی به رشد تجارت ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: یکی مشکلات در تجارت با روسیه همین موضوعات حوزه مالی است و اگر مشکلات تبادلات مالی مرتفع شود رشد تجارت میان ۲ کشور محقق خواهد شد و به توسعه تجارت سرعت بیشتری می‌بخشد.

به گفته وی یکی از موضوعات اصلی جلسه با مدیران و مدیرعامل اسبربانک روسیه در همین زمینه کانال‌های مالی و همکاری‌های مشترک بود.

برنامه ریزی برای تولیدات مشترک صنعتی با روسیه

پیمان پاک با اشاره به تصمیمات دولت روسیه درباره جایگزینی واردات با بومی سازی صنایعی که پیش از این وابسته بودند٬ عنوان کرد: این فرصت مناسبی برای ایران است که در برخی حوزه‌ها مانند لوازم خانگی٬ کشتی سازی و بحث‌های زیرساختی و صدور خدمات فنی و مهندسی به این موضوع ورود کند.

وی با بیان اینکه تمام موارد یاد شده نیازمند تامین مالی است٬ افزود: اسبربانک به عنوان یکی از بزرگترین مجموعه‌های تامین مالی روسیه در جلسه با وزیر صمت در این زمینه مذاکرات جدی داشتند که موفقیت آمیز به نظر می‌رسد. همچنین در این جلسه در زمینه توسعه روابط الکترونیکی بانکی٬ فین تک٬ زیرساخت‌های مجازی و‌ای سی تی حوزه بانکی گفتگو‌هایی صورت گرفته است و نتایح مثبتی از آن حاصل شد.

پیمان پاک ادامه داد: حضور این مجموعه‌های بزرگ مالی و بانکی به کشور کمک می‌کند که جهش تجاری و پوست اندازی که در هدفگذاری برای رشد صنعتی و تجاری در نظر داشتیم٬ محقق شود.

باز شدن اولین بندر دریایی روسیه به روی کانتینر‌های یخچالی ایران

رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: مبحث دیگر میان شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران و مجموعه اسبربانک روسیه درباره توسعه گلوگاه‌های موجود در کوریدور شمال-جنوب بود. موارد مورد بحث توسعه خطوط کشتیرانی٬ زیرساخت‌های بندری و زیرساخت‌های ریلی و لجستیک بود که مورد استقبال قرار گرفت.

وی از باز شدن اولین بندر دریایی روسیه به روی کانتینر‌های یخجالی ایران خبر داد و گفت: طی ۲ هفته گذشته در‌های این بندر به روی تجار ایرانی باز شد و در آینده نزدیک کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران قصد توسعه آن را دارد.

به گفته پیمان پاک٬ این خبر بسیار خوبی برای تجار ایران است؛ چراکه کامیون‌ها و کانتینر‌های آن‌ها زمان زیادی در مسیر آذربایجان برای رسیدن به مقصد سپری می‌کردند و با این مسیر فرایند آن کوتاه‌تر شده است و جایگزین مناسبی است.

وی با بیان اینکه چنین رویکرد‌هایی نیازمند سرمایه گذاری است٬ افزود: بهتر است این سرمایه گذاری‌ها به صورت مشترک میان ایران و روسیه صورت گیرد و همچنین توسعه زیرساخت‌های بندر انزلی به عنوان منطقه آزاد مشترک، درگاهی برای توسعه تجارت با کشور روسیه باشد.

رییس سازمان توسعه تجارت ادامه داد: موارد یاد شده مهمترین موضوعات مورد بحث در جلسه بود که به توافق رسیدیم و مقرر شد طی ۱۰ روز کاری آینده برنامه‌ای عملیاتی و نقشه راه برای هر یک از مذاکرات صورت گرفته فراهم شده و وارد بحث اجرایی شویم.

وی درباره تجارت سه ماهه ابتدای سال ۱۴۰۱ با کشور روسیه نیز گفت: تجارت ایران و روسیه در سه ماه ابتدای سال با افت نسبی مواجه شد که در مقابل افت ۵۰ درصدی واردات روسیه چندان چشمگیر نبود.

پیمان پاک با بیان اینکه در فروردین و اردیبهشت سال جاری روسیه وارد جنگ با اوکراین شد و به فروشگاه‌ها و مراکز تجاری این کشور قفل شدند٬ افزود: اتفاق مهم در این میان کاهش ارزش روبل روسیه بود که موانعی را ایجاد کرد؛ اما با توجه به کمیته توسعه تجاری که از سوی ایران شکل گرفت و پیگیری‌های صورت گرفته با همراهی جدی بخش خصوصی کشور در خردادماه امسال تجارت ما با روسیه ۲۷ درصد رشد داشت.

وی تاکید کرد: تمرکز ما در ۲ ماه ابتدای سال ۱۴۰۱ بر واردات نهاده‌های دامی مورد نیاز کشور بود تا در این زمینه آسیب جدی و نگرانی در جهت کمبود کالا‌های اساسی وجود نداشته باشد.

پیمان پاک با اشاره به هدفگذاری یک میلیارد دلاری ایران در سال جاری برای صادرات به روسیه٬ گفت: در این زمینه اعداد متفاوتی اعلام می‌شود، اما ما باید واقع بین باشیم. در شرایط کنونی که کامیون‌ها به علت حجم زیاد تجارت در گمرک آستارا متوقف هستند نمی‌توان توقع رشد یک شبه صادرات را داشت.

وی ادامه داد: تعداد پایانه‌های گمرکی ایران در مرز‌های مورد نیاز کم و نیازمند زیرساخت است. هرچند که ظرفیت کشتیرانی ایران ۶۰ درصد رشد داشته است؛ اما در حوزه حمل و نقل دریایی نیز با کمبود کانتینر مواجه هستیم.

معاون وزیر صمت تاکید کرد: سال‌ها به این مسیر بی توجهی شده است و قطعا طی یک یا ۲ روز زیرساخت‌های آن فراهم نخواهد شد؛ اما نکاتی که به آن‌ها اشاره شد٬ اقداماتی است که در کوتاه مدت محقق می‌شود.

وی بر دستیابی به صادرات یک میلیارد دلاری با روسیه در سال جاری تاکید کرد و گفت: این حجم تجارت در ۲ سال آینده افزایش خواهد یافت و افق ۱۰ میلیارد دلاری صادرات به اوراسیا که بار‌ها به آن اشاره شده است تا سال ۱۴۰۴ دست یافتنی است.

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش