
به گزارش ایسنا، آرتوشس تومانیان در نشستی با فعالان اقتصادی خراسان رضوی در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، اظهار کرد: از ظرفیت های اقتصادی بالای استان خراسان رضوی اطلاع داریم و از این ظرفیت در داخل و خارج کشور ما استفاده می شود. در این میان همکاری و توسعه روابط سیاسی خیلی سطح بالا بین دو کشور برای ما خیلی حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: در سه سال اخیر گردشگری در ایران از رشد و توسعه خوبی برخوردار شده، اما متاسفانه در زمینه تجارت دو جانبه و سرمایه گذاری های مشترک چیزی نداریم که به آن افتخار کنیم. اگر ما تبادل گاز و انرژی برق را از مبادلات تجاری دو کشور حذف کنیم، چیزی که باقی می ماند این است که سهم هر شهروند ایرانی از این مبادلات کمتر از نیم دلار است. میتوانم قاطعانه بگویم که ظرفیت بالایی در این استان وجود دارد که از آن استفاده نمی شود.
تومانیان با بیان اطلاعات جامع در خصوص کشور ارمنستان تصریح کرد: کشور ارمنستان دارای ۳ میلیون نفر جمعیت است و ۴۸ شهر و ۶۸۴ روستا را در خود جای داده است. قسمت اعظم جمعیت ارامنه در ارمنستان زندگی نمیکنند؛ به این معنی که ۳ میلیون از ارامنه در این کشور و نزدیک به ۷ تا ۸ میلیون نفر در خارج از ارمنستان سکونت دارند.
سفیر ارمنستان در ایران اضافه کرد: درآمد سرانه این کشور بین ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ دلار است که مبلغ بالایی نیست ولی اقتصاد آن از ثبات بسیار بالایی برخوردار است. در سال های اخیر بیش از ۳ درصد تولید ناخالص ملی افزایش یافته که این نسبت به کشورهای همسایه و کشورهای عضو CIS رشد زیادی نیست و از این جهت تنزل هم داشته ایم. در سال های اخیر نرخ تورم هیچگاه از ۳ درصد بالاتر نرفته و قیمتها ثابت هستند.
وی تصریح کرد: نوسانی بین درام و دلار در این سال ها دیده نشده و از درام واحد پولی با ثبات تر وجود ندارد. مجموعه قوانین و مقررات سرمایه گذاری خارجی نیز در کشور ما خیلی آزادانه است. اگر شما برای تاسیس یا ثبت شرکت در ارمنستان اقدام کنید، بیش از دو تا سه روز این کار زمان نمیبرد. اگر در این کشور کسی بخواهد شرکتی تاسیس کند، میتواند صددرصد سهام را برای خود داشته باشد و بدون هیچ محدودیتی می توانید اراضی و مستغلات و اسباب و تجهیزات را برای خود فراهم کند.
تومانیان در خصوص کسب و کار در کشور ارمنستان خاطرنشان کرد: هیچ زمینهای در مورد کسب و کار در کشور ما وجود ندارد که منع قانونی برای خارجی ها باشد.
سفیر کشور ارمنستان با اشاره به شاخص های کشور ارمنستان براساس آمار بانک جهانی و سازمان های بزرگ تجاری عنوان کرد: در مورد سهولت ایجاد کسب و کار در این کشور، ارمنستان در جایگاه نهم قرار دارد. ارمنستان در شاخصهای تجارت در میان ۱۸۵ کشور دنیا در جایگاه سی و پنجم قرار داشته و در مورد سهولت ثبت ماشینآلات، انواع ملک و... نیز این کشور در ردیف سیزدهم قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: بعضی از زمینه های علمی در ارمنستان دارای مزایایی است که از سوی دولت حمایت میشود. اولین مورد فناوری اطلاعات و صنعت IT است. در این زمینه دولت سیاست ها و تشویق های خاصی را اعمال میکند و اگر در این زمینه شرکتی در ارمنستان تاسیس شود تا سه سال از مالیات و پرداخت عوارض معاف است و فقط حدود ۱۰ درصد مالیات پرداخت می کند. همچنین در کشور ما برای فعالیت های مربوط به حوزه IT یک منطقه آزاد در ایروان ایجاد شده است.
سفیر کشور ارمنستان با تاکید بر اینکه یکی از زمینه های دیگری که مورد توجه ما برای توسعه تجارت بین دو کشور قرار دارد، صنعت طلا و جواهر است، تصریح کرد: در این زمینه نیز در ارمنستان یک منطقه آزاد ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه صنایع غذایی در ارمنستان که در سالهای اخیر رشد بسیار خوبی داشته و عمده بازار آن کشور روسیه است، عنوان کرد: نکته مهم صنایع غذایی ارمنستان این است که مواد غذاییکه در این کشور تولید می شود، برای کشور روسیه اهمیت زیادی دارد و به طرز خاصی به آن نگاه میشود. همچنین یکی دیگر از زمینههایی که به سرعت در حال رشد در آن هستیم، حوزه گردشگری است. شاخص هایی که در شهر ایروان وجود دارد، در حد شاخص های شهرهای اروپای غربی اما با مهمان نوازی شرقی است.
سفیر کشور ارمنستان اظهار کرد: کشور ارمنستان یکی از پنج عضو گروه کشورهای اوراسیاست. اوراسیا یک بازار ۱۸۰ میلیونی است که عوارض گمرکی در آن وجود ندارد و تجارت برای همه یکسان است.
وی ادامه داد: اگر یک تاجر ایرانی به تنهایی یا به صورت مشارکتی با یک ارمنی تولید کالایی را در ارمنستان انجام دهد، این کالا میتواند بدون هیچگونه پرداخت گمرک و عوارضی وارد بازار اوراسیا شود.
- 11
- 4