به گزارش رویداد۲۴، بر اساس آمار گمرک وزن واردات از چین به عنوان بزرگترین کشور صادرکننده کالا به ایران در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۰/۲۶ درصد کم شد، همچنین واردات از امارات از نظر وزنی ۱۲/۵۹ درصد و از نظر ارزشی ۳۰/۱۹۹ درصد کاهش یافته است.
کره جنوبی بیشترین کاهش صادرات به ایران را در میان پنج کشور صادرکننده کالا به ایران دارد که میزان واردات از این کشور ۲۴/۱۱ درصد از نظر وزن و ۱۶/۸۹ درصد از نظر ارزش کاهش داشته است.
هرچند واردات از چین کاهش یافته اما این کشور همچنان بزرگترین صادرکننده کالا به ایران است. سال گذشته صادرات چین به ایران حدود ۷.۳ میلیارد دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که هندوستان تنها کشوری بوده که صادراتش به ایران کاهش نیافته است.
تغییرات واردات ایران در پنج ماه نخست سال به این ترتیب بوده است:
واردات عمده کالاها به ترتیب از پنج کشور چین با چهار میلیارد و ۸۳۸ میلیون دلار و سهم ارزشی ۲۵/۶۰ درصد، امارات متحده عربی با دو میلیارد و ۶۶۸ میلیون دلار و سهم ارزشی ۱۴/۱۲ درصد، جمهوری کره با یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار و سهم ارزشی ۶/۶۱ درصد، هند با یک میلیارد و ۲۰۱ میلیون دلار و سهم ارزشی ۶/۳۶ درصد و آلمان با ۹۶۹ میلیون دلار و سهم ارزشی ۵/۱۳ درصد انجام شده است.
قطعات اتومبیل، ماشینآلات تقطیر، دستگاههای پرس و قالبگیری بیشترین حجم واردات به کشور را داشته است. همچنین لوبیای سویا، ذرت دامی، موز سبز، جو و کنجاله بیشترین مواد خوراکی وارداتی به کشور بوده است.
برابر اعلام گمرک، متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی در نیمه نخست امسال ۱/۳۶۸ دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲/۸۹ درصد کاهش داشته است.
جدول بیشترین اقلام عمده وارداتی سال ۹۷
در بخش صادرات، تنها صادرات ایران به کشور عراق افزایش یافته و به بالاترین حد خود رسیده است. در ۸ ماه نخست سال جاری، حدود ۱۴ هزار تن کالا به ارزش ۶/۷ میلیارد دلار به کشور عراق صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ دلاری ۶۶ درصد رشد داشته است.
- 13
- 4