جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
۰۷:۳۵ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۲۷۲۵
تجارت و بازرگانی

تراز تجاری ایران با منطقه یورو مثبت شد

تصویر ۲۰۱۸ تجارت با اروپا

بازار تجارت ایران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
تراز تجاری ایران با منطقه یورو به‌رغم کاهش صادرات به دلیل افت ۶/ ۱۷ درصدی واردات مثبت شد.

به گزارش دنیای اقتصاد، بدین‌ترتیب تصویر ۲۰۱۸ تجارت ایران با اروپا حکایت از تراز تجاری مثبت ۵۵۲ میلیون یورویی دارد. ارزش کل تجارت ایران با اروپا در سال ۲۰۱۸ میلادی به ۱۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون رسیده است. سهم ایران از این مقدار ۵/ ۹ میلیارد یورو و سهم اتحادیه اروپا ۹/ ۸ میلیارد یورو گزارش شده است. البته آمارها نشان می‌دهد در سال ۲۰۱۷ مبادلات تجاری ایران و ۲۸ عضو اتحادیه اروپا بالغ‌بر ۲۱ میلیارد یورو بوده است.

 

کارنامه تجارت ایران با اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ از سوی معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران منتشر شد. این آمار نشان می دهد تراز تجاری ایران در سال ۲۰۱۸ مثبت و معادل ۵۵۲ میلیون یورو بوده است. این درحالی است که سال ۲۰۱۷ این رقم منفی ۷۰۴ میلیون یورو ثبت شده است. در مجموع ارزش تجارت ایران و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ بیش از ۴/ ۱۸ میلیارد یورو ثبت شده که از این مقدار ۵/ ۹ میلیارد یورو مربوط به صادرات ایران به اتحادیه اروپا و ۹/ ۸ میلیارد یورو مربوط به واردات ایران از اتحادیه اروپا بوده است. 

 

مبادلات تجاری ایران با ۲۸ عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۷ بالغ‌بر ۲۱ میلیارد یورو ثبت شده بود. در سال ۲۰۱۸ صادرات ایران به اتحادیه اروپا نسبت به سال ۲۰۱۷ با کاهش ۴/ ۶ درصدی مواجه شده و ارزش واردات ایران از اتحادیه اروپا ۶/ ۱۷درصد کاهش یافته است. دو کشور ایتالیا واسپانیا در سال ۲۰۱۸ بزرگ‌ترین مقاصد صادراتی ایران بوده‌اند و عمده واردات ایران نیز از دو کشور آلمان و ایتالیا صورت گرفته است.

 

صادرات ایران به اتحادیه اروپا

صادرات کالایی ایران به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ حدود ۵/ ۹ میلیارد یورو بوده که نسبت به صادرات کالایی سال قبل ۲۰۱۷ با کاهش ۴/ ۶ درصدی مواجه شده است. عامل اصلی در کاهش صادرات ایران به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸، کاهش صادرات سوخت‌های معدنی و روان‌کننده‌ها بوده است (با مشارکت منفی ۲/ ۷ واحد درصدی). علاوه بر این، کاهش صادرات مواد و محصولات غذایی و ماشین‌آلات و تجهیزات حمل‌ونقل (به ترتیب با مشارکت منفی ۲/ ۰ واحد درصدی و منفی ۱/ ۰ واحد درصدی) از جمله عوامل موثر دیگر در کاهش صادرات ایران به اتحادیه اروپا هستند.

 

در مجموع در سال ۲۰۱۸، سوخت‌های معدنی و روان‌کننده‌ها و محصولات مرتبط ۸۷ درصد از صادرات را به خود اختصاص داده و بعد از آن کالاهای صنعتی طبقه‌بندی شده بر حسب مواد با ۴ درصد و مواد شیمیایی و سایر محصولات مرتبط نیز ۴ درصد از کالاهای صادراتی را تشکیل داده‌اند. همچنین مواد و محصولات غذایی۳درصد و سایر کالاها ۲درصد از صادرات ۲۰۱۸ ایران به اتحادیه اروپا سهم دارند. در ترکیب کالاهای صادراتی ایران به اتحادیه اروپا سهم برخی از کالاها از صادرات ۲۰۱۸ نسبت به سهم از صادرات ۲۰۱۷ کاهش و برخی افزایش یافته است.

 

گروه کالاهایی که به سهم آنها در سال ۲۰۱۸ افزوده شده است عبارتند از کالاهای صنعتی طبقه‌بندی شده بر حسب مواد، مواد شیمیایی و سایر محصولات مرتبط و موادخام غیرخوراکی به جز سوخت. از سوی دیگر، سهم سوخت‌های معدنی، روان‌کننده‌ها و محصولات مرتبط و ماشین‌آلات و تجهیزات، در صادرات سال ۲۰۱۸ کاهش یافته است. مقاصد عمده صادراتی ایران به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ نشان می دهد ایران به ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا صادرات داشته است.

 

از میان این کشورها، چهار مقصد عمده صادراتی به ترتیب ارزش صادراتی، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و یونان هستند. ارزش صادرات ایران به ایتالیا معادل ۹/ ۲ میلیارد یورو، ارزش صادرات ایران به اسپانیا ۲ میلیارد یورو، ارزش صادرات ایران به فرانسه ۵/ ۱ میلیارد یورو و به یونان ۲/ ۱ میلیارد یورو برآورد شده است. در این میان دو کشور لتونی و هلند، بیشترین کاهش صادرات از ایران را در سال ۲۰۱۸ تجربه کرده‌اند. صادرات ایران به هلند در سال ۲۰۱۸ حدود ۲۶۷ میلیون یورو بوده که نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۶۴ درصد کاهش یافته است.

 

صادرات ایران به لتونی نیز در سال ۲۰۱۸ حدود ۲۱۵ هزار یورو بوده که نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۴۰درصد کاهش را تجربه کرده است. در عین حال صادرات ایران به مجارستان و اتریش، بیشترین افزایش را نسبت به سال ۲۰۱۷ داشته است؛ به‌گونه‌ای‌که ارزش صادرات به اتریش در سال ۲۰۱۸ حدود ۴۵۴ میلیون یورو ثبت شده که نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۴ برابر شده است. همچنین ارزش صادرات ایران به مجارستان در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۳۱ میلیون یورو بوده که نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۵۴ برابر شده است.

 

واردات ایران از اتحادیه اروپا

واردات کالایی ایران از اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ معادل ۹/ ۸ میلیارد یورو بوده که نسبت به سال ۲۰۱۷ کاهش ۶/ ۱۷ درصدی داشته است.

 

براساس این گزارش، عوامل مهم تاثیرگذار در کاهش واردات ایران از اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال ۲۰۱۷ به کاهش واردات ماشین‌آلات و تجهیزات حمل‌ونقل (با مشارکت منفی ۳/ ۶واحد درصدی)، کاهش واردات مصنوعات ساخته شده (با مشارکت منفی ۹/ ۲ واحد درصدی)، کاهش واردات مواد شیمیایی و سایر محصولات مرتبط (با مشارکت منفی ۱/ ۲ واحد درصدی) و کاهش واردات سوخت‌های معدنی و روان‌کننده‌ها (با مشارکت منفی ۲ واحد درصدی) بر می‌گردد. در مجموع سهم ماشین‌آلات و تجهیزات حمل‌ونقل از واردات ۲۰۱۸ ایران از اتحادیه اروپا ۵۴ درصد، سهم مواد شیمیایی و سایر محصولات مرتبط ۱۹ درصد، سهم کالاهای صنعتی طبقه‌بندی شده توسط مواد ۹ درصد و مصنوعات ساخته شده ۸ درصد در این مدت بوده است. در ترکیب کالاهای وارداتی ایران از اتحادیه اروپا سهم برخی از کالاها از مجموع واردات ۲۰۱۸ نسبت به سهم از واردات ۲۰۱۷ کاهش و برخی افزایش داشته است.

 

در این راستا به سهم ماشین‌آلات و تجهیزات حمل‌ونقل، موادومحصولات غذایی، مواد شیمیایی و کالاهای صنعتی اضافه شده و از سهم سوخت‌های معدنی، روان‌کننده‌ها و محصولات مرتبط، مصنوعات ساخته شده و موادخام غیرخوراکی کاسته شده است. در سال ۲۰۱۸ مبادی عمده وارداتی ایران از اتحادیه اروپا به ترتیب شامل آلمان با واردات ۲میلیارد و ۷۰۹ میلیون یورو، ایتالیا با واردات یک میلیارد و ۶۸۸ میلیون یورو، فرانسه با واردات ۸۹۶ میلیون یورو و هلند با واردات ۷۳۵ میلیون یورو است. در سال ۲۰۱۸ رشد واردات ایران از کشورهای اتحادیه اروپا در ۶ کشور مثبت و مابقی منفی بوده است.

 

کشورهایی که واردات ایران از آنها با بیشترین افزایش نسبت به سال ۲۰۱۷ همراه بوده به ترتیب شامل لتونی با افزایش ۷۸ درصدی، اسپانیا با افزایش ۳۳ درصدی، فنلاند با افزایش ۱۸ درصدی، کرواسی با افزایش ۱۶ درصدی، لوکزامبورگ با افزایش ۸ درصدی و اسلوونی با افزایش ۳ درصدی است. کاهش واردات ایران از کشورهای اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ بین ۳ تا ۸۶درصد بوده و کشورهایی که واردات ایران از آنها در سال ۲۰۱۸ با بیشترین کاهش نسبت به سال ۲۰۱۷ همراه بوده، مالت، پرتغال و قبرس است.

 

بر این اساس، کاهش ۸۶ درصدی در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال ۲۰۱۷ در واردات از مالت تجربه شده است. ورود کالا از پرتغال نیز با کاهش ۶۴درصدی مواجه بوده و واردات از قبرس کاهش ۵۶درصدی داشته است.

 

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش