رییس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: در حال حاضر عملا هیچ مبادله بانکی با روسیه و چین نداریم و اگر فردی با پاسپورت ایرانی در این کشورها درخواست خدمات بانکی کند، از ارائه آن خودداری میشود.
به گزارش ایلنا، خبرگزاری رویترز اخیرا در خبری اعلام کرد؛ بانکهای چینی وادار شدهاند تا بهدلیل تحریمهای آمریکا هر چه زودتر از سیستم پیام رسان سوئیفت جابجا شوند و به سیستم پیامرسان چینی روی آورند.
مجیدرضا حریری، رییس اتاق بازرگانی ایران و چین، در این باره گفت: در سالهای اخیر استفاده از پیامرسانهای دیگر به جای سوئیفت از سوی روسیه و چین مطرح بوده است تا کشورهای بیشتری را به این پیامرسان اضافه کنند که هنوز اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که مشکل اصلی مبادلات ما در سوئیفت نیست بلکه این است که هیچ بانکی حاضر به همکاری با ما نیست چون در مظان پولشویی هستیم و این منهای تحریمهای آمریکا است که باعث فشار مضاعف بر روی ما شده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: الان ما دو مشکل اساسی در سیستم بانکی داریم؛ یکی تحریمهای آمریکا است که هر کشور همکار با ما را در تور تحریمهای خود قرار میدهد. مشکل دوم؛ موضوع FATF است که نپذیرفتن شرایط آن موجب این مشکل شده است. به طوری که در هفته اخیر از سوی این نهاد مالی مکرراً به سیستمهای بانکی دنیا بخشنامه شده چون ایران یک کشور پرریسک است باید مبادلات مالی آن به شدت کنترل شود.
حریری یادآور شد: در حال حاضر عملا هیچ مبادله بانکی با روسیه و چین نداریم و اگر فردی با پاسپورت ایرانی در این کشورها درخواست خدمات بانکی کند، مانند بیشتر کشورهای دنیا از ارائه آن خودداری میشود.
یونهاپ: تهران و سئول کارگروه تجارت کالاهای پزشکی تشکیل می دهند
خبرگزاری یونهاپ به نقل از مقامات وزارت خارجه این کشور از توافق مقامات کره جنوبی و جمهوری اسلامی ایران برای تشکیل کارگروه تجارت کالاهای پزشکی به عنوان بخشی از تلاشهای دو کشور برای حفظ همکاریهای دوجانبه در چارچوب معافیتهای تحریمی آمریکا، خبر داد.
به گزارش ایرنا از یونهاپ، این منبع روز یکشنبه اعلام کرد که مذاکرات میان تهران و سئول در سطح مدیران کل و در مورد چگونگی مطابقت تقاضای ایران برای دارو و تجهیزات پزشکی با آنچه که صادرکنندگان کره جنوبی می توانند ارائه دهند انجام شده است.
گزارش حاکی است نخستین دور این مذاکرات به احتمال زیاد اوایل ماه آینده /شهریور/ برگزار می شود.
یونهاپ اضافه کرده است که دو طرف طی مذاکرات مجازی سطح بالاتری که اوایل هفته جاری برگزار شد در مورد تشکیل این کارگروه به توافق رسیدند به گفته این منبع، در مذاکرات دو جانبه، طرف ایرانی ابراز امیدواری کرده است چند صد میلیون دلار از محصولات کره جنوبی خریداری کند.
گزارش آورده است کره جنوبی به دنبال شیوع COVID-۱۹ در ایران به دنبال صادرات داروهای ضروری مانند واکسن آنفلوانزا و آنتی بیوتیک و همچنین کیت های تشخیص ویروس کرونا است.
بر اساس این گزارش انتظار می رود گسترش تجارت کالاهای پزشکی با تهران به دو کشور کمک کند تا بتوانند در مورد حل و فصل دارایی های بلوکه شده ایران در دو بانک کره جنوبی - که ۷ میلیارد دلار ارزش دارد - به نتیجه برسند.
- 14
- 4