یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۵:۱۴ - ۰۱ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۰۰۴۰
تجارت و بازرگانی

یک پیرزن روستایی ۷۰۰ خودرو پورشه وارد کشور کرد!

واردات هفتصد دستگاه خودرو پورشه,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
ماجرای واردات هفتصد دستگاه خودرو پورشه در هفته های اخیر به یکی از سوژه های اصلی کاربران فضای مجازی و رسانه ها تبدیل شده بود.

به گزارش تسنیم، مهدی فسنقری مدیر سامانه اعتبارسنجی وزارت صمت با اشاره به اخبار منتشر شده از اتاق تهران مبنی بر گرفته شدن صدور کارت‌های بازرگانی از اتاق بازرگانی و پس از آن انتشار خبر دیگری مبنی بر بازگشت فرآیند صدور کارت بازرگانی به اتاق با اشاره به مکاتبه اخیر دبیر کل اتاق بازرگانی با معاون وزیر صنعت گفت:به نامه دبیرکل اتاق بازرگانی تا تاریخ ۲۵/۶/۹۹ از حدود ۶۵۰ درخواست تایید شده از سوی وزارت صمت تنها ۴۸ مورد توسط اتاق تأیید و منجر به چاپ کارت شده است و مطرح شدن مواردی از این دست تنها شانه خالی کردن از مسئولیت و تلاش برای انحراف افکار عمومی از سرعت پایین فرآیند بررسی درخواست‌ها در اتاق بازرگانی است و مطالبه جدی بازرگانان و وزارت صمت نیز تسریع در بررسی پرونده‌ها در اتاق بازرگانی جهت جلوگیری از ضرر و زیان بازرگانان است.

وی افزود: بر اساس ماده ۳ قانون مقررات صادرات و واردات وظیفه تایید کارت‌های بازرگانی با وزارت صمت و صدور کارت بازرگانی بر عهده اتاق بازرگانی است. در فرآیند جدید نیز تنها ثبت درخواست‌های مرتبط با کارت بازرگانی بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به سامانه جامع تجارت منتقل شده و متقاضیان به جای جا به جایی بین درگاه‌های مختلف، تمام فرآیندهای تجاری خود را ذیل سامانه جامع تجارت به عنوان پنجره واحد تجاری کشور انجام می‌دهند که این فرایند در تسهیل صدور مجوزها نیز بسیار موثر بوده است و هیچ‌گاه صدور کارت‌های بازرگانی از اتاق گرفته نشده و همچنان تاییدهای کارشناسان اتاق بازرگانی و صدور کارت در سامانه اتاق بازرگانی انجام می‌شود.

گفتنی است، اتاق بازرگانی نیز که به ازای تمدید ۳ در هزار مجموع ارزش مبادلات و برای عضویت ۴ در هزار مبلغ مذکور یعنی در مجموع ۷ در هزار ارزش کل مبادلات فرد را دریافت می‌کند، معتقد است طی ۵ روز فرایند صدور یا تمدید نهایی میشود این درحالی است که تا زمانی که اهرم تایید با تعهد نامه وجود داشته باشد عملا فقط استعلام‌های مربوط به مفاصا حساب مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی به صورت دقیق انجام می‌شده است.

ماجرای سوء استفاده ازکارت بازرگانی یک پیرزن برای واردات ۷۰۰ دستگاه پورشه

وی افزود، پیش از این در صورتی که در خصوص هر یک از استعلام‌های مذکور نقصی وجود داشت از طریق دریافت یک تعهد نامه برای بر طرف کردن ان فرایند ثبت یا تمدید به مراحل بعد منتقل و عملا ادامه پیدا میکرد. همینجا بررسی مصادیقی در خصوص تخلفاتی که با کارت‌های بازرگانی انجام شده قابل توجه است. چندی قبل در رسانه‌ها مطرح شد که به واسطه کارت بازرگانی متعلق به یک خانم مسن در یکی از روستاهای کشور ۷۰۰ خودروی لوکس (پورش) وارد شده است نکته جالب توجه اینکه اصلا این فرد مدرک تحصیلی نداشت و در صورتی که استعلام‌های واقعی انجام می‌شد اساسا این فرایند نمیتوانست کارت بازرگانی دریافت کند.

تلاش شرکت برای تمدید کارت با بدهی بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومانی به تامین اجتماعی

چندی قبل مشخص شد یکی از شرکت از سال ۹۵ بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی را تسویه نکرده است، بر این اساس مجموع بدهی شرکت مذکور به حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان رسیده و متاسفانه به صورت سیستمی امکان تمدید کارت بازرگانی مذکور وجود نداشت.

کارشناس حوزه تجارت الکترونیک گفت: دو فرم بسیار مهم در فرایند صدور و تمدید کارت بازرگانی فرم‌های الف ود هستند، بر این اساس در فرم الف عملا تاییده عدم وجود چک برگشتی و تایید حساب جاری مرتبط با فعالیت تجاری از سوی سامانه صیاد بانک مرکزی (شعب بانکها) انجام می‌شد که امروز این فرایند به صورت بر خط و آنی در سامانه اعتبار سنجی صورت میگیرد.

مدیر سامانه اعتبار سنجی کارت‌های بازرگانی سامانه جامع تجارت با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۳۰ هزار کارت بازرگانی در کشور وجود دارد که تقریبا نصف آن‌ها فعال است گفت: با توجه به قانون هر ساله صاحبان کارت‌های بازرگانی بایستی نسبت به تمدید کارت اقدام کنند بنابراین بار اصلی ورود به سامانه مربوط به تمدید است، البته هر سال حدود ۱۰۰۰ کارت بازرگانی جدید نیز صادر می‌شود.

وی گفت: بر اساس بند ت ماده ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز درخواست متقاضیان صدورف ابطال و تمدید کارت بازرگانی بایستی ذیل سامانه جامع تجارت انجام شود. همچنین بر اساس قانون مذکور سامانه جامع تجارت درگاه یکپارچه تجار کشور است. بر این اساس در خصوص صدور کارت بازرگانی نیز متقاضیان به جای جا به جایی بین دستگاه‌های مختلف بین درگاه‌های سامانه جامع تجارت جا به جا می‌شوند که این فرایند در تسهیل صدور مجوزها نیز بسیار موثر بوده است.

این مقام مسئول گفت: بر اساس ماده ۳ قانون مقررات صاردات و واردات وظیفه صدور کارت بازرگانی با اتاق‌های بازرگانی بوده، اما وزارت صمت و سازمان‌های استانی وزارت صنعت معدن و تجارت وظیقه نظارت بر کارت‌های مذکور را بر عهده دارند. بر اساس ماده ۱۰ آیین نامه مذکور نیز بررسی شرایط ایین نامه‌ای از جمله سن متقاضی، حداقل مدرک تحصیلی، پروانه بهره برداری از سوی وزارت صمت انجام خواهد شد.

به گفته مدیر سامانه اعتبار سنجی کارت‌های بازرگانی سامانه جامع تجارت، اخیرا دبیر کل اتاق بازگرانی در مکاتبه‌ای با معاون وزیر صنعت نکات مهمی را در خصوص آخرین وضعیت صدور و تمدید کارت‌های بازرگانی مطرح کرده است. بر این اساس از حدود ۶۵۰ درخواست تایید شده از سوی سامانه جامع تجارت تنها ۴۸ مورد منجر به تمدید یا صدور کارت جدید شده است. البته باید این نکته را یاداورد شد که تا پایان شهریور ماه فرایند صدور سرعت بهتری گرفت و رقم مذکور به حدود ۱۵۰ کارت بازرگانی رسیده است.

وی گفت: به هیچ عنوان اتاق بازرگانی از فرایند صدور کارت‌های بازرگانی حذف نشده است، اما ابتدا فرایند احراز و تایید که وظیفه قانونی وزارت صمت است انجام می‌شود و در مرحله بعد نیز وظایف قانونی اتاق بازرگانی از جمله احراز صلاحیت تجاری، بازدید مکان، دوره اموزشی و سایر بررسی‌ها انجام می‌گیرد.

  • 17
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش