امیدعلی پارسا با بیان اینکه توانستهایم با جلوگیری از فرارهای مالیاتی به درآمد تعیین شده در بودجه سال جاری در خصوص درآمدهای مالیاتی دست یابیم، افزود: یکی از راههای تشخیص فرار مالیاتی بررسی تراکنشهای بانکی افرادی است که دارای گردش مالی بالایی هستند، یعنی گردش مالی تراکنشهای بانکی بالای ۵ میلیارد تومان مبنای کار قرار دارد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: بانک مرکزی تمامی اطلاعات مربوط به این اشخاص را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار میدهد، البته مواردی مانند حقوق، دریافت وام، تبدیل شکلی از دارایی به شکل دیگر و مواردی که جنس درآمدی ندارند را کنار میگذاریم، اما نسبت به موارد دیگر از مودیان سوال میشود که آیا فعالیتی بوده که مالیات آن پرداخت نشده باشد.
پارسا با تاکید براینکه ما مالیات بر تراکنش بانکی نداریم، اظهار کرد: براین اساس سازمان امور مالیاتی با بررسی تراکنشهای بانکی اشخاص از فعالیتهایی که مالیات آنها پرداخت نشده، مالیات را مطالبه کرده و این کار با قوت در دست اقدام است. طی ۵ ماه گذشته نسبت به مدت زمان مشابه در سالهای گذشته حدود ۶۲ درصد رشد درآمد مالیاتی داشتهایم که این درصد بدون فشار به مودیان و بیشتر از طریق جلوگیری از فرار مالیاتی بدست آمده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: اطلاعات مربوط به اشخاصی که فرار مالیاتی دارند از طریق سازمان امور مالیاتی شناسایی شده و یا اطلاعات مربوط به فعالیتهای اقتصادی توسط دستگاههای نظارتی و اجرایی برای ما ارسال میشود و ما براساس آن اقدام میکنیم.
پارسا با اشاره به اینکه فرار مالیاتی انواع مختلفی دارد و ما بدون هیاهو و جار و جنجال موارد مالیاتی را عالمانه بررسی و اطلاعرسانیهای لازم را انجام میدهیم به خانه ملت گفت: این سیاست قطعی و محکم سازمان امور مالیاتی بوده و هست.
الزام مودیان مالیاتی در استفاده از پایانههای فروشگاهی
مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی گفت: براساس قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، فعالان اقتصادی باید در سامانه مودیان ثبت نام کرده و هنگام فروش کالا یا ارائه خدمات از انواع مختلف پایانههای فروشگاهی استفاده کنند که این امر، موجب افزایش شفافیت اقتصادی و عدالت اجتماعی میشود.
احمدرضا مدبرنیا در این خصوص اظهار کرد: پایانه فروشگاهی شامل رایانه، دستگاه کارتخوان بانکی، درگاه پرداخت الکترونیکی یا هر وسیله دیگری است که امکان اتصال به شبکههای الکترونیکی پرداخت رسمی کشور و سامانه مودیان را داشته باشد و از قابلیت صدور صورتحساب الکترونیکی هم برخوردار باشد.
وی افزود: تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری مثل صندوق فروش، ترازوی دیجیتال، نرم افزارهای فروش، نرم افزارهای کاربردی روی گوشیهای هوشمند و سامانههای فروش یکپارچه، به شرطی که استانداردهای اعلام شده توسط مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی کشور را داشته باشند، پایانه فروشگاهی محسوب میشوند.
مدیر کل امور مالیاتی خراسان رضوی تصریح کرد: قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، برای مودیانی که در این سامانه ثبت نام کنند، مزایا، تسهیلات و جوایز مالیاتی در نظر گرفته که مودیان محترم لازم است برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت مرکز تنظیم مقررات پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی به نشانی rcp.tax.gov.ir مراجعه نمایند.
وی در خصوص مزایای این قانون گفت: براساس این قانون، اصل بر صحت اطلاعات مودیان است مگر آنکه خلاف آن ثابت شود. همچنین ماموران مالیاتی جز در مواردی که تخلفی صورت گرفته باشد، حق ندارند به محل فعالیت این مودیان مراجعه کنند. علاوه بر این، مودیانی که در سامانه مذکور ثبتنام و از پایانه فروشگاهی استفاده میکنند، نیازی به پرکردن اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده و همچنین ارایه فهرست معاملات فصلی ندارند و اظهارنامه عملکرد این گروه از مودیان در صورت انطباق با پایگاه اطلاعات مالیاتی، بدون رسیدگی پذیرفته میشود.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی در خصوص جرایم پیشبینی شده در صورت عدم انجام تکالیف قانونی نیز گفت: از جمله جرایم پیشبینی شده میتوان به اعمال جرایم نقدی، محرومیت از اعمال معافیتهای مالیاتی، نرخ صفر و مشوقهای قانون مالیاتهای مستقیم و ابطال مجوز فعالیت واحد متخلف و مسدود شدن درگاهها و پایانههای پرداخت واحد متخلف اشاره کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی، وی در پایان خاطر نشان کرد: سامانه ارتباط مردمی ۱۵۲۶ آماده پاسخگویی به سئوالات و ابهامات مودیان است.
- 18
- 6