جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۰:۱۶ - ۲۵ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۲۳۴۴
اقتصاد کلان

عضو اتاق بازرگانی: درآمدها جوابگوی قیمت کالاها نیست/ آصفری: تیم اقتصادی دولت هماهنگ عمل نمی‌کند

مسعود دانشمند,صحبت های مسعود دانشمند در مورد وضعیت اقتصادی
عضو اتاق بازرگانی ایران براین بارو است: قیمت‌ها باید در شرایط رقابتی کنترل شوند که آن هم نمی شود. متاسفانه در این زمینه نیز مثل بقیه زمینه های دیگر هیچ وقت موفق نبودیم؛ نه فقط این دولت بلکه دولت‌های قبلی هم موفق نبودند.

مسعود دانشمند در گفت وگو با شفقنا، درباره وضعیت فعلی معیشت مردم و اقدامات لازم در این زمینه، اظهار کرد: برای اینکه معیشت مردم بهبود یابد باید تولید کشور و اشتغال افزایش پیدا کند. با تولید و اشتغال و نگهداری سطح قیمت‌ها می توانیم معیشت مردم را بهتر کنیم. با توجه به چنین فضایی که در اقتصاد مشاهده می کنیم، می بینیم در یک خانواده ۵ نفره باید چهار نفر کار کنند تا یک نفر بتوانند معیشت خود را سپری کند. قیمت‌ها به نحوی در حال افزایش است که این سطح درآمد نمی تواند خودش را با آن سطح قیمت‌ها برای حداقل زندگی تطبیق دهد.

وی ادامه داد: طبیعی است که سطح معیشت بهم بخورد، اگر اوضاع و احوال به گونه‌ای شود که در همین خانواده ۵ نفره، دو نفر سر کار بروند، مثلا دوتا ۵ میلیون تومان درآمد داشته باشند که مجموعا ۱۰ میلیون می شود و سطح هزینه‌ها را ثابت نگه داریم، این خانواده از حداقل رفاه معیشتی برخوردار می شوند و بعد از گذشت یک سال که مقداری درآمدشان افزایش پیدا کند و سطح قیمت‌ها را هم ثابت نگه داریم و این دو تا ۵ میلیون ۱۲ میلیون تومان درآمد در ماه شود، با این درآمد می شود علاوه بر معیشت حداقل یک نفس راحت‌تری هم بکشند، پس اشتغال در جریان تولید این اتفاقات را به دنبال دارد.

این عضو اتاق بازرگانی براین بارو است: هر چقدر هم که ما تولید کنیم و به تولید بها دهیم می توانیم قیمت تمام شده کالا را در داخل کشور کاهش دهیم. به دلیل اینکه یک واحد تولیدی که قرار هست روزی ۱۰۰ واحد تولید کند، یک هزینه‌های ثابت و یک هزینه‌های متغیری دارد. هزینه‌های ثابت مواردی هستند که ارتباط با تولید ندارد، یعنی شما یک واحد و یا صد واحد تولید کنید، هزینه ثابت است. بنابراین، اگر شما به جای ۱۰۰ واحد ۵۰ واحد تولید کنید قیمت تمام شده شما به دلیل هزینه‌های ثابت که روی ۵۰ واحد تولیدی سرشکن می شود، بالا می رود و اگر شما از ۱۰۰ درصد ظرفیت کارخانه استفاده کنید و روزی ۱۰۰ واحد تولید کنید، قیمت تمام شده شما به همان نسبت کاهش پیدا می کند و وقتی قیمت تمام شده کاهش پیدا کرد، مصرف کننده راحت‌تر می تواند خرید کند. بنابراین، چرخه عرضه و تقاضا به نحوی می چرخد که کارخانه بتواند سر پا بماند.

دانشمند در پاسخ به این پرسش که چرا علیرغم اینکه مسئولین مدام در صحبت‌هایشان تاکید می کنند که باید وضعیت معیشت مردم بهبود یابد و قیمت کالاها کنترل شود، اما قیمت کالاها روند افزایشی داشته است؟ گفت: مگر قرار است کسی قیمت کالاها را کنترل کند؟ قیمت‌ها باید در شرایط رقابتی کنترل شوند که آن هم نمی شود. متاسفانه در این زمینه نیز مثل بقیه زمینه های دیگر هیچ وقت موفق نبودیم. نه فقط این دولت بلکه دولت‌های قبلی هم موفق نبودند البته نه ایران و نه هیچ کشوری در دنیا حتی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی هم که کسی که گران می فروخت را زندان و اعدام می کرد هم نتوانست قیمت ها را کنترل کند. قیمت ها را  باید شورای رقابت در بازار کنترل کند. رقابت در بازار در شرایط ثبات اقتصادی به وجود می آید. ما باید ثبات اقتصادی و تولید داشته باشیم.

دانشمند در پاسخ به این پرسش، در مقایسه با برخی از کشورهای همسایه که تنش‌های سیاسی و اعتراضات مردمی دارند (از جمله افغانستان، یمن، عراق و لبنان) و از گذشته از نظر اقتصادی در وضعیت چنان خوبی نبودند، جایگاه ایران از لحاظ رسیدگی به مردم و کنترل گرانی را نسبت به آن کشورها چگونه می بینید؟ گفت: مقایسه کردن کار درستی نیست، خیلی پارامترها در آن مؤثر است. اولا نوع تفریح و فرهنگ و زندگی اجتماعی و نیازهای مردم است. یعنی شما نمی توانید مردم تهران را با مردم کابل مقایسه کنید، نمی توانید مردم تهران را با مردم صنعاء مقایسه کنید، ما باید خودمان را با ایده‌آل‌هایی که برای خودمان ترسیم می کنیم مقایسه کنیم، نه اینکه بگوییم وضع ما از مردم کابل بهتر است پس وضع ما خیلی خوب است. چرا خودمان را با مردم سوئیس یا مردم فرانسه مقایسه نکنیم؟ چرا باید خودمان را با پایین دستی مقایسه کنیم و بعد بگوییم الحمدالله وضعمان خوب است. اگر خودمان را با آلمان مقایسه کنیم الحمدالله وضعمان خوب نیست. بنابراین اساساً این مقایسه، مقایسه درست و منطقی نیست چون هر جامعه پارامترهای متغیر خودش را دارد و نگاه کردن آنها و درجه بندی آنها و میزان اثرگذاری این پارامترها خیلی امر پیچیده‌ای است. بنابراین، ما نباید به اینها نگاه کنیم، بلکه باید نگاه کنیم که وضع مطلوب و وضع موجود ما چیست و چگونه می توانیم از وضع موجود به وضع مطلوب برسیم.

***

آصفری: تیم اقتصادی دولت هماهنگ عمل نمی‌کند

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور گفت: درآمد کشور از فروش نفت است و با پول فروش نفت باید مشکلات مردم را حل کنیم اما تحریم ها راه بازگشت پول به کشور را بسته است لذا در حوزه روابط خارجی باید با دنیا تعامل داشته و مشکلاتمان را در قالب مذاکره حل کنیم.

مسعود دانشمند,صحبت های مسعود دانشمند در مورد وضعیت اقتصادی

محمد حسن آصفری در گفت و گو با شفقنا با بیان اینکه اقتصاد و معیشت مردم در شرایط خوبی قرار ندارد، گفت: نمی‌توانیم چشممان را به روی مشکلات مردم ببندیم. مردم علاقمند هستند مجلس حرف آنها را بزند و ما هم از دولت حمایت می‌کنیم اما این حمایت به منزله این نیست که فشارهای حاکم بر مردم را نادیده بگیریم. بودجه ۱۴۰۱ ایرادات زیادی داشت اما دولت سناریویی در این بودجه ترسیم کرده بود که مجلس به آن رأِ مثبت داد.

حقوق‌ها متناسب با تورم افزایش یابد

وی ادامه داد: دولت برای انجام تغییرات مهم باید برنامه بلند مدت داشته باشد و اگر قرار است حقوق‌ها افزایش یابد، باید بر اساس نرخ تورم باشد ولی این افزایشی که دولت در لایحه بودجه در نظر گرفته، متناسب با تورم نیست و وقتی خودمان می‌گوییم که تورم بالای ۵۰ درصد است پس حقوق هم باید حداقل افزایش ۴۰ درصدی داشته باشد.

باید مشکلاتمان با دنیا را حل کنیم

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با اشاره به چالش‌های حل مشکلات اقتصادی جامعه، اظهار کرد: بخشی از مشکلات اقتصادی جامعه به دلیل تحریم‌ها است؛ زیرا درآمد کشور از فروش نفت است و با پول فروش نفت باید مشکلات مردم را حل کنیم اما تحریم‌ها راه بازگشت پول به کشور را بسته است لذا در حوزه روابط خارجی باید با دنیا تعامل داشته و مشکلاتمان را در قالب مذاکره حل کنیم؛ البته مذاکره باید بر اساس مصلحت ملت ایران باشد. دولت گذشته هر چه طرف غربی خواست به او داد اما غرب یک قدم جلوتر گذاشت و فشار بیشتر بر مردم وارد کرد لذا طرف مقابل باید برای رفع تحریم‌ها به ایران تضمین دهد.

در حوزه نظارت وضعیت خوبی نداریم

آصفری عدم نظارت را از دیگر مشکلات کشور دانست و گفت: اگر دستگاه‌های نظارتی ما در دولت و مجلس، وظیفه خودشان را به درستی انجام دهند و مسوولین را در خصوص هزینه‌ها و برنامه های اقتصادی بازخواست کنند، شرایط بهبود خواهد یافت. سالیانه حدود ۱۵ الی ۱۶ میلیارد دلار ارز ترجیحی پرداخت شد اما سفره مردم تغییری نکرد و قیمت کالاهای اساسی هم کاهشی نداشته است؛ لذا مشخص است که این ارز به درستی در جای خوش هزینه نمی شود.

تیم اقتصادی دولت هماهنگ عمل نمی‌کند

این نماینده مردم در مجلس تصریح کرد: چالش سوم، عدم هماهنگی تیم اقتصادی دولت است؛ اگر هماهنگی جدی و فرمانده واحد تیم اقتصادی وجود داشته باشد، با این حجم مشکلات مواجه نخواهیم بود؛ بنابراین این هماهنگی اگر در میان وزارتخانه های دولت شکل بگیرد، مطمئنا می تواند کارنامه خوبی را در حوزه اقتصادی داشته باشد.

نظارت‌ها افزایش نیابد وضع از این بدتر می‌شود

آصفری در پایان خاطرنشان کرد: اگر نظارت نباشد، وضعیت از این هم بدتر می شود و امیدواریم با توجه به جلسات خصوصی که با دولت داشتیم، لوایح خوبی ارائه شود تا معیشت و حوزه اقتصاد و سیاست های تشویقی برای جذب سرمایه گذاری داشته باشیم تا نقدینگی که در دست مردم است به جای اینکه در بازار سکه و ارز برود در حوزه اشتغال سرمایه گذاری شود.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش