محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور امروز در توييتى نوشت:
عضویت در سازمانهای منطقه ای کاغذبازی نیست بلکه ریشه در اراده سیاسی رهبران کشورهای عضو دارد تا زمانی که ادراک قدرتهای آسیایی از دولت قبل یک دولت غربگرا بود اجازه ورود ایران را به سازمان شانگهای ندادند اما درک آنها از سیاست خارجی مستقل آقای رئیسی راه را برای عضویت باز کرد.
به گزارش نوانديش، اين ادعاى عجيب جمشيدى در حالى است كه پس از رفع مهمترين مانع حقوقى (تحريم هاى شوراى امنيت) عضويت ايران در سازمان همكارى شانگهاى (با انعقاد برجام)، مانع جديد عضويت ايران در سازمان شانگهاى، مخالفت تاجيكستان در پى دعوت از حزب نهضت اسلامى تاجيكستان به تهران از سوى برخى ارگانهاى مذهبى بود.
در پى اين اتفاق، تاجيكستان با تروريستى خواندن اين گروه، اقدام به تقليل روابط خود با تهران و مخالفت با عضويت ايران در سازمان شانگهاى (كه نيازمند راى موافق همه كشورهاى عضو براى پذيرش عضو جديد است) كرد.
مذاكرات دولت روحانى با تاجيكستان براى اصلاح و ارتقا روابط و تغيير موضع اين كشور درباره عضويت ايران در سازمان شانگهاى در سال آخر دولت جواب داد، و تنها تصويب شكلى عضويت ايران به اجلاس بعدى سران شانگهاى كه يك ماه پس از آغاز به كار دولت رئيسى برگزار شد، موكول گرديد.
براين اساس دولتى كه مشكلات امروز و بعد از نزديك به دو سال پس از پايان دولت روحانى را به گردن دولت قبل مى اندازد، عضويت ايران در سازمان شانگهاى در شهريور ١٤٠٠ (١ ماه پس از شروع به كار خود) را در زمره دستاوردهاى دولت سيزدهم قرار مى دهد!
- 20
- 2