چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۳۳ - ۰۴ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۰۲۷۹
اقتصاد کلان

حق‌شناس: رئیسی علاقه دارد اقتصاد در اختیار هیاتی‌ها باشد

هادی حق شناس,انتقاد حق شناس از عملکرد رئیسی
هادی حق شناس اقتصاددان می‌گوید: میان اقتصاددان‌ها و اقتصادخوان‌ها تفاوت بزرگی وجود دارد و خود رئیس جمهور علاقه دارد اقتصاد در اختیار هیاتی‌ها باشد؛ این در حالی است که اقتصاد ایران به شدت نیاز به اقتصاددان دارد و هر چقدر که دیر به دست یک اقتصاددان حاذق سپرده شود، طبیعتا احیای آن افزایش پیدا خواهد کرد.

هادی حق شناس نماینده سابق مجلس و کارشناس اقتصادی به رویداد۲۴ می‌گوید: نکته کلیدی در تیم آقای رئیسی این نیست که کسانی که اقتصاد نخوانده‌اند در تیم حضور ندارند، بلکه برترین‌ها در تیم نیستند. شاید در شهر تهران هزاران پزشک متخصص باشند، اما معمولا اگر عقلانیت باشد، همه برای یک بیماری سخت یا صعب‌العلاج به دنبال بهترین پزشک‌ها می‌روند. اگر فرض کنیم اقتصاد ایران و به طور مشخص تورم و نرخ سرمایه‌گذاری دچار بحران است، خصوصا در ۵ سال گذشته که تورم میانگین بیش از دو برابر تورم میانگین ۵ دهه قبل از سال ۹۶ است، طبیعتا برای درمان بیماری اقتصاد ایران، باید بهترین‌ها انتخاب شوند. 

حق‌شناس می‌گوید: طبیعی است امروز به خاطر گسترش مراکز آموزش عالی همه ممکن است دارای مدرک باشند اما طبیعی است برای اقتصادی به وسعت ایران باید بهترین‌ها انتخاب شوند. اینکه رئیسی در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری گفته بود اقتصاددانان را به خط می‌کنم، یک شعار بی‌معنا بود، زیرا اگر کار بلد بودند در این دوسال کمی از مشکلات را حل می‌کردند یا حداقل چشم‌انداز حل مشکلات مشخص می‌شد اما می‌بینیم نه تنها تورم یک‌رقمی نشد، بلکه در همین خرداد ماه تورم ماهانه کم شده و آقایان بسیار ذوق‌زده شدند؛ در حالی که اگر تورم سالانه خردادماه امسال را با تورم سالانه خرداد سال قبل مقایسه کنیم، می‌بنیم که ۱۰ واحد افزایش تورم داریم.

این اقتصاددان می‌گوید: تورمی که مرکز آمار آن را ۴۸ درصد اعلام کرده، تثبیت‌کننده گرانی‌ها است. اگر بازهم دقیق‌تر بررسی کنیم، تورم سالانه خوراکی‌ها در خردادماه بیش از ۷۰ درصد است. خب این اقتصاددانان که رئیسی مدعی است به خط شده‌اند، در دولت کجا هستند که تورم و شاخص‌های پولی همچنان راه خودشان را می‌روند؟ 

او می‌گوید: در ۲ سال گذشته دولت حداقل نیمی از هیات دولت را تغییر داد، یعنی یکی از مهمترین رکن‌های اقتصادی دولت که بانک مرکزی است تغییر کرد یا بخش قابل توجه اقتصاد، وزیر صمت و جهاد کشاورزی و وزیر کار تغییر کرد. همچنین برخی از معاونان هم تغییر کردند. دو سال کامل از شروع دولت نگذشته که تقریبا ارکان مهم تیم اقتصادی تغییر کردند و انتظار این بود این تغییرات همراه با تغییر رویکرد‌ها باشد. دولت تصورش این است که بدون احیای برجام می‌تواند اقتصاد را به مسیر اصلی برگرداند، درحالی که ما هزینه‌های زیادی برای دور زدن تحریم‌ها پرداخت می‌کنیم. در اهمیت موضوع تنش‌زدایی همین بس که تا اعلام می‌شود امکان احیای برجام وجود دارد، قیمت دلار کاهش می‌یابد و بلعکس. منظور این است که دولت باید موضوع تنش‌زدایی و پرونده هسته‌ای را به سرانجام برساند. اگر این کار را انجام دهد هزینه تجارت خارجی کاهشی می‌شود که طبیعتا روی کلان‌های اقتصاد داخلی هم تاثیرگذار است.

حق شناس با بیان اینکه میان اقتصاددان‌ها و اقتصادخوان‌ها تفاوت بزرگی وجود دارد، گفت: رئیس جمهور علاقه دارد اقتصاد در اختیار هیاتی‌ها باشد. اقتصاد ایران به شدت نیاز به اقتصاددان دارد و هر چقدر که دیر به دست یک اقتصاددان حاذق سپرده شود، طبیعتا احیای آن افزایش پیدا خواهد کرد. همین الان اگر روزنامه‌ها را نگاه کنید، اقتصاددان مطالب مختلفی درباره راه کار‌های اقتصاد ننوشته باشند اما دولت توجهی نمی‌کند. مهمترین تبعات تورم تعمق فقر است و هرچقدر تورم طولانی‌تر و بیشتر شود، فقر گسترش پیدا می‌کند. چرا این روز‌ها خط فقر بیشتر شده و دهک‌های متوسط به دهک‌های فقیر سقوط کردند؟ از سوی دیگر رابطه مستقیمی میان تورم و آسیب‌های اجتماعی و دزدی است. تورم حتی روی اخلاق خانواده‌ها هم تاثیرگذارد.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش