یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۰۸ - ۰۷ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۰۵۸۸
اقتصاد کلان

در آینده کالابرگ شامل شوینده‌ها و پوشک هم می‌شود/ مبلغ یارانه عید قربان چقدر است؟

کالابرگ,یارانه
معاون اقتصادی و رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه برنامه دولت در کالابرگ فعلا حمایت در قالب سبد غذایی است اما ممکن است در آینده از سبد سلامت مانند شوینده‌ها هم حمایت کند، گفت: احتمال دارد در آینده اعتبار مازاد برای دهک‌های ۴ تا ۹ هم اجرا شود. 

به گزارش فارس، علیرضا عسگریان در حاشیه دیدار وزیران کار ایران و قطر در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر آخرین وضعیت کالابرگ الکترونیکی در کشور، اظهار داشت: طرح هدفمندی یارانه‌ها برای دولت بسیار مهم است که یکی از موارد آن کالابرگ بسته‌های اساسی و هدفمندی یارانه‌ها و ارائه بسته‌های یارانه‌ای شامل بسته نان، دارو، سوخت، یارانه حوزه آب، بسته سلامت و اخیرا کالابرگ شامل سبد غذایی است.

وی گفت: بر اساس تکلیف قانون بودجه ۱۴۰۱ بعد از اجرای حذف ارز ترجیحی مقرر شد اگر تورمی در مورد ۱۱ قلم کالای اساسی و تعزیراتی برای مردم حادث می‌شود، دولت آن را با اعتبار یارانه‌ای پوشش دهد و بلافاصله بعد از آن دهک‌بندی آحاد جامعه صورت گرفت که سه دهک اول جامعه یارانه ماهانه ۴۰۰ هزار تومان و دهک‌های بعدی تا دهک نهم، ۳۰۰ هزار تومان دریافت می‌کردند، درحالی‌که یارانه قبلی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان در ماه بود و یک باره یارانه‌ها به‌طور میانگی ۹ برابر افزایش پیدا کرد.

معاون رفاه وزیر کار اظهار داشت: عدد یارانه معیشتی که به مردم پرداخت می‌شود، ماهانه ۲۷ هزار میلیارد تومان شد و درواقع دولت تلاش کرد تورم بر روی کالاهای اساسی را پوشش بدهد و در حال حاضر هم با اجرای کالابرگ آن را پوشش می‌دهد، به‌گونه‌ای که برای خرید ۱۱ قلم کالای اساسی خانوار در اردیبهشت سال گذشته ۴۳۶ هزار تومان لازم بود، اما در اردیبهشت امسال برای تهیه همان ۱۱ قلم ۸۳۶ هزار تومان مورد نیاز است؛ یعنی حدود ۴۰۰ هزار تومان افزایش قیمت پیدا کرده است.

عسگریان اظهار داشت: دولت برای جبران تورم کالاهای اساسی برای سه دهک پایین جامعه، ماهانه ۴۰۰ هزار تومان به هر نفر می‌پردازد، علاوه بر آن در اجرای کالابرگ الکترونیکی ۲۰ درصد هم اعتبار جدید تعریف کرده است؛ یعنی برای هر نفر ۴۸۰ هزار تومان در ماه می‌شود که این رقم در مقایسه با یارانه ۴۵ هزار تومانی گذشته حدود ۱۰ تا ۱۱ برابر شده است.

وی افزود: در گذشته سه دهک پایین جامعه ۸.۵ میلیون نفر افراد تحت پوشش مددجوی کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی بودند، درحالی‌که الان ۳ دهکی که مشمول کالابرگ می‌شوند به ۲۴ میلیون نفر افزایش یافته‌اند، در هر دهک حدود ۸.۷ میلیون نفر معادل حدود ۲.۸ تا ۲.۹ میلیون خانوار هستند که در حال حاضر تحت پوشش اعتبار مازاد ۲۰ درصد در کالابرگ قرار دارند.

معاون رفاه وزیر کار در توضیح این مسئله گفت: وقتی کسی به مغازه‌هایی که کارتخوان‌های آنها را تجهیز کرده‌ایم، مراجعه می‌کند، می‌تواند دسترسی به این مغازه‌ها را از طریق برنامه کاربردی «شما» نصب کند و به راحتی مغازه‌های طرف قرارداد را پیدا کند؛ مغازه‌هایی که در کنار کارتخوان، بارکدخوان هم دارند. در حال حاضر ۷۰ هزار مغازه در سراسر کشور شامل ۱۱ هزار شعبه از ۸ فروشگاه زنجیره‌ای طرف قرارداد کالابرگ الکترونیکی هستند.

عسگریان گفت: البته اعتبار ۲۰ درصد مازاد برای سه دهک به شرطی است که هر کس به انداز ۳۲۰ هزار تومان یعنی معادل ۸۰ درصد از یارانه خود را از ۱۱ قلم کالای موردنظر شامل شیر، ماست، پنیر، قند و شکر، روغن، مرغ، گوشت منجمد، حبوبات و ماکارونی خریداری کرده باشد.

وی اضافه کرد:‌ قیمت اقلام ۱۱ گانه کالاهای اساسی تعزیراتی است و اگر کسی این کالاها را به قیمت بالاتر بفروشد، مردم می‌توانند به تعزیرات شکایت کنند و همه این کالاها بارکدخوان دارند.

معاون رفاه وزیر کار اظهار داشت: در خرید ۱۱ قلم کالای کالابرگی مهم نیست که مردم از چه برندی خریداری کرده باشند، مبنای ما کالاهای اساسی است؛ به عنوان مثال مبنای ما در شیر کم چرب محاسبه می‌شود و اگر کسی نوع دیگری از شیر خریداری کرده باشد، فقط همان قیمت مبنا را محاسبه می‌کنیم.

عسگریان افزود: یکی دیگر از کالاهای کالابرگ گوشت منجمد و نه گوشت گرم است. در مورد مرغ هم قیمت آن تعزیراتی است و نوسانات این کالاها تحت کنترل تعزیرات قرار دارد و دولت تلاش می‌کند اگر تورمی در این کالاها ایجاد شود، به وسیله اعتبار یارانه‌ای کالابرگ آن را جبران کند.

وی تأکید کرد: یارانه افراد ثابت است، اما اعتباری که به آن تعلق می‌گیرد، الان برای سه دهک پایین ۲۰ درصد است، ممکن است به تناسب تورم در آینده این اعتبار ۲۵ درصد یا ۳۰ درصد شود، اما فعلا این اعتبار همان ۲۰ درصد است.

معاون رفاه وزیر کار اظهار داشت: احتمال دارد در آینده اعتبار مازاد برای دهک‌های ۴ تا ۹ هم اجرا شود، ولی فعلا برای سه دهک اجرا می‌شود.

به گفته عسگریان مبنای تعلق اعتبار برای حمایت از خانوارهای محروم و کم درآمد است و مسئله بعدی این است که دولت می‌خواهد سبد غذایی موردنیاز خانوارها که در حال حاضر با ۴۸۰ هزار تومان در ماه تهیه می‌شود، برای سلامت خانوار حتما در اختیار آنها قرار بگیرد و بر این اساس این شرط را قرار داده است که اگر کسی به میزان ۸۰ درصد از یارانه ۴۰۰ هزار تومانی خود از ۱۱ قلم خریداری کرد، آنگاه ۲۰ درصد اعتبار مازاد یعنی ۸۰ هزار تومان برای آنها شارژ می‌شود.

وی افزود: برنامه دولت فعلا حمایت سبد غذایی در کالابرگ است، ممکن است در آینده از سبد سلامت مانند شوینده‌ها و پوشک و موارد بهداشتی هم حمایت کند، اما سبد کنونی کالابرگ ۱۰۰ درصد غذایی است.

معاون رفاه وزیر کار تصریح کرد: هدف دولت از کالابرگ جلوگیری از فقر غذایی در جامعه است.

به گفته عسگریان؛ میزان استقبال از کالابرگ الکترونیکی نسبت به دوره قبل که فقط افراد کمیته امداد و بهزیستی بودند، ۳ برابر شده است و قبلاً تعداد افراد تحت پوشش ۸.۷ میلیون نفر بود، الان عدد به ۲۴ میلیون نفر رسیده است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر تراکنش‌های طرح کالابرگ الکترونیک روزانه به حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار تراکنش رسیده و امیدواریم به عدد روزانه ۱۰۰ هزار تراکنش برسیم. ما می‌خواهیم رفتار مردم به سمت مصرف کالاهای اساسی خانوار تغییر کند.

به گفته معاون رفاه وزیر کار؛ در حال حاضر ۷۰ هزار فروشگاه در کشور شامل ۱۱ هزار از فروشگاه‌های زنجیره‌ای به طرح کالابرگ الکترونیکی متصل شده است.

مبلغ یارانه عید قربان چقدر است؟

تجارت‌نیوز نوشت: تیرماه سال گذشته بود که برخی رسانه‌ها از پرداخت یارانه عید قربان خبر دادند اما بعدا معلوم شد که چنین یارانه‌ای صحت ندارد و قرار است همان یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار واریز شود. آیا امسال دولت تصمیم به واریز یارانه عید قربان دارد؟ مبلغ احتمالی آن چقدر است؟

هرچند پارسال هم اخباری مبنی بر واریز یارانه عید قربان منتشر شد و در صدر اخبار رسانه‌ها قرار گرفت، اما آنچه بعدا مشخص شد این بود که منظور همان پرداخت یارانه نقدی است که به صورت اتفاقی با روز عید قربان همزمان شده بود. امسال هم تا کنون خبری در این باره منتشر نشده و از آنجایی که پنج‌شنبه، هشتم تیرماه روز عید اعلام شده است، بنابراین احتمالا خبری از یارانه نقدی هم نخواهد بود.

تیرماه سال گذشته بود که برخی رسانه‌ها از پرداخت یارانه عید قربان خبر دادند اما بعدا معلوم شد که چنین یارانه‌ای صحت ندارد و قرار است همان یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار واریز شود.

دولت در بیستم هر ماه یارانه نقدی را پرداخت می‌کند، پارسال عم عید قربان مصادف با ۱۹ تیرماه بود و به همین دلیل برخی گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه قرار است یارانه دیگری به دست مشمولان برسد، بالا گرفت. با اینحال، یارانه نقدی به روال دوره‌های قبل برای دهک‌های اول تا سوم به میزان ۴۰۰ هزار تومان واریز شد و به بقیه هم ۳۰۰ هزار تومان رسید.

هرچند هنوز اخباری درباره پرداخت یارانه عید قربان منتشر نشده، اما اگر دولت قصد بر انجام این کار داشته باشد، مبلغ آن چقدر است؟

آنچه درباره مبلغ یارانه نقدی در بودجه ۱۴۰۲ آمده است، به مانند سال قبل است؛ یعنی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان. اما اخیرا خبری منتشر شده مبنی بر افزایش ۲۰ درصدی مبلغ یارانه نقدی. در ابتدا اینگونه تصور شد که دولت قصد دارد مبلغ یارانه نقدی تمام یارانه‌بگیران را به میزان ۲۰ درصد افزایش دهد، اما تجارت‌نیوز همزمان با انتشار این گمانه‌زنی‌ها از طیبه حسینی- سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها پیگیر جزئیات این طرح شد. حسینی با تایید این خبر تاکید کرد که افزایش یارانه تنها به اقشار دهک اول تا سوم تحت پوشش کمیته امداد یا سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود نه کل یارانه‌بگیران.

در ضمن، او به این نکته هم اشاره کرد که رقمی که قرار است به مبلغ یارانه اضافه شود، نقدی نخواهد بود و صرفا برای خرید کالاهای اساسی مشمول طرح کالابرگ است. اخیرا هم این کار کلید خورده و افزایش ۲۰ درصدی مبلغ یارانه برای دهک‌های اول تا سوم در قالب طرح کالابرگ الکترونیک آغاز شده است.

باید منتظر ماند و دید در روزهای آینده خبری درباره پرداخت یارانه عید قربان از سوی دولتمردان منتشر خواهد شد یا خیر؛ اگر دولت تصمیم بر این کار بگیرد، مبلغ این یارانه چقدر خواهد بود و مشمولان آن چه کسانی هستند؟

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش