روابط عمومی مجلس شورای اسلامی در اطلاعیهای اعلام کرد: براساس برداشتهای غلط از یک مصوبه مهم، شفافساز و ضدفساد مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۳، برخی رسانهها اقدام به فضاسازی و انتشار محتوای غلط و خلاف واقع علیه این مصوبه کردهاند.
در اطلاعیه روابط عمومی مجلس شورای اسلامی آمده است: براساس لایحه دولت برای قانون بودجه ۱۴۰۳ و مصوبه مجلس در بند «ج» تبصره ۶ این لایحه، «در صورتی که جمع مبلغ و دفعات واریز به حسابهای غیرتجاری هر شخص حقیقی در هر ماه، از جمع مبلغ و دفعات واریزی که تا پایان اردیبهشتماه سال ۱۴۰۳ توسط شورای پول و اعتبار تعیین میشود، بیشتر باشد، اثبات درآمدینبودن تراکنشها و ارائه اسناد و مدارک بهعهده صاحب حساب میباشد. منظور از حساب غیرتجاری حسابی است که نزد سازمان امور مالیاتی کشور بهعنوان حساب مرتبط با فعالیت مودی ثبت نشده باشد».
برخی بهاشتباه اینطور برداشت کردهاند که طبق این مصوبه هرکس سال آینده میزان واریزی به کارتهای بانکیاش نسبت به قبل افزایش یابد باید مالیات پرداخت کند، درصورتیکه این برداشت کاملاً غلط و خلاف مصوبه است. هدف این مصوبه جداسازی حسابهای تجاری از حسابهای عادی و شفافسازی درآمد برخی مشاغل است که عمده فرارهای مالیاتی توسط آنها انجام میشد و تراکنشهای درآمدی خود را بهصورت کارتبهکارت به حسابهای شخصی واریز میکردند. این دسته از صاحبان مشاغل تاکنون به روشهای مختلف از پرداخت مالیات فرار کردهاند، ازجمله عدم استفاده از کارتخوان و الزام مشتری به واریز هزینهها بهصورت کارتبهکارت یا نقدی (مثلاً بیماران، خریداران خودرو، مسکن یا موکلان و...)، و حتی عمده تراکنشهای درآمدیشان به حسابهای غیرتجاری بوده است. درحقیقت این مصوبه هیچ ارتباطی با مردم عادی و عموم اصناف ندارد و فقط شامل این دسته خاص از صاحبان مشاغلی است که تاکنون با حقهبازی و دورزدن قانون، از شفافشدن درآمدهای هنگفت خود سر باز زدهاند. همچنین، برخلاف ادعاهای غیرواقعی مطرحشده اینطور نیست که هرکس درآمدش نسبت به سال قبل افزایش یابد، مشمول این مصوبه میشود. بلکه طبق همین مصوبه، «شورای پول و اعتبار مکلف است تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده» مشخص کند که حسابهای بانکی افراد با چه مشخصاتی تجاری شناخته میشود. بهعنوان نمونه، هماکنون حسابهایی که در ماه ۱۰۰ تراکنش درآمدی داشته باشند و مجموع این واریزیها بیش از ۳۵ میلیون تومان باشد، مشمول این مصوبه میشوند. این یعنی اگر یک حساب ۹۹ تراکنش درآمدی داشت و مجموع آن از ۳۵ میلیون تومان بیشتر باشد، شامل قانون نمیشود یا اگر حسابی در یک ماه ۱۰۰ تراکنش درآمدی داشت، اما مجموع واریزیها ۳۴ میلیون و ۹۹۹ هزار تومان شد باز هم شامل مصوبه نمیشود، چرا که طبق قانون باید هر دو شرط تعداد تراکنش و مجموع درآمد در ماه توامان محقق شود. بنابراین، همه مثالها و ادعایی که برای این مصوبه در فضای رسانهای و مجازی مطرح و مدعی شده که طبق آن هرکس حتی یک میلیون تومان افزایش درآمد داشته باشد باید مالیات بدهد، دروغ محض بوده و احتمالاً هدف آن تخریب دولت و مجلس و ناامیدی مردم از مشارکت در انتخابات است.
واکنش رئیس سازمان امور مالیاتی به خبری که مردم را نگران کرد
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور در واکنش به ادعای استاد سابق دانشگاه شریف درباره دریافت مالیات از مردم از وی خواست تا سند رو کند.
سید محمدهادی سبحانیان رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور در واکنش به اظهارات یک شخص پیرامون مصوبه مذکور، در فضای مجازی نوشت: «با سلام. از یک استاد دانشگاه انتظار میرود مستند سخن بگوید. مجلس همچین مصوبهای نداشته است. اگر خلاف این است لطفا عین متن مصوبه را اینجا بگذارید.»
توضیح یک مقام دولتی درباره یک مالیات جدید/ از این حسابهای بانکی مردم، مالیات گرفته میشود
سخنگوی سازمان امور مالیاتی در واکنش برداشت یک نماینده از مصوبه اخیر مجلس گفت: مصوبه اخیر مجلس، قاطبه مردم را درگیر نمیکند و بیشتر روی تعداد واریزیهای به حسابها تمرکز دارد.
مهدی موحدی بکنظر در گفت وگوی تلویزیونی اظهار داشت: مصوبه اخیر مجلس، قاطبه مردم را درگیر نمیکند و بیشتر روی تعداد واریزیهای به حسابها تمرکز دارد نه روی دریافت و پرداختهای روزمره مردم.
وی بیان داشت: هدف از این مصوبه، شناسایی و جلوگیری از فرار مالیاتی است.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه این مصوبه یکی از مهمترین مصوبه ها و ضدفساد و شفاف است، گفت: مجلس در قانون بودجه قرار است این مصوبه را در نظر بگیرد. بر اساس این مصوبه هر مودی حساب های تجاری به سازمان مالیاتی معرفی می کند.
وی عنوان کرد: کسانی که با حساب های شخصی خود و یا اطرافیان از جمله فرزند و همسر فعالیت های تجاری انجام می دهند که به سازمان امور مالیاتی معرفی نکردند این قبیل اقدامات که با حساب های شخصی است مصداق فرار مالیاتی است.
موحدی بک نظر گفت: این مصوبه که نمایندگان تصویب کردند قاطبه مردم را درگیر نمی کند و شناسایی معدود افرادی است که با هدف فرار مالیاتی میلیاردها تومان به حسابشان واریز می شود.
وی تاکید کرد: آن چیزی که محل بحث است تعداد و حجم واریزی های بالاست و کارهای متعارف با حساب های بانکی نیست و در جهت مبارزه با فرار مالیاتی و رقابت در اقتصاد مالیاتی است. این مصوبه در راستای پرداخت مالیات عادلانه است و شناسایی افرادی است که مصادیق فرار مالیاتی دارند.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه مبلغ و تعداد واریزی ها اعلام خواهد شد، گفت: جمع مبلغ و تعداد واریزی که نشانگر حساب تجاری است توسط شورای پول و اعتبار بانک مرکزی مشخص خواهد شد.
- 9
- 1