جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۴۰ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۵۸۶۵
اقتصاد کلان

در اقتصاد هم کی روش می‌خواهیم 

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان,اقتصاد ملی

سوت پایان بازی حساس و تعیین کننده ایران و ازبکستان که نواخته شد خیلی ها به این نتیجه رسیدند عامل اصلی شکوفایی این تیم فوتبال، نشات گرفته از سبک مدیریتی کارلوس کی روش است.آری؛گفته و نوشته شد چه بسا اگر به سبک و سیاق مدیریت قبلی، تیم فوتبال وارد مسابقات می شد به همین سادگی رهسپار جام جهانی نمی شدیم.

 

حتی برخی هم باب بذله گویی را شروع کرده بودند مبنی بر اینکه اگر به فرض مایلی کهن سرمربی بود الان می بایست صرفا در مورد میزان شانس ایران بر روی کاغذ و در زمین صحبت می کردیم و در نهایتدل خوش می کردیم که به بازی های «پلی آف» برسیم.القصه اینکه تیم فوتبال کشورمان به مدد یک مدیریت خارجی و اروپایی رشد کرد و توانست رقبای خود را یکی پس از دیگری کنار بگذارد.اکنون نقطه آغاز پرسش همین جاست.

 

در نحوه و نوع مدیریت کی روش چه بوده که شاهد رشد فوتبال کشورمان بودیم؟ مربیان وطنی چه از او کم داشتند که هیچ وقت نتوانستند در طول سال های گذشته مثل وی نتیجه بگیرند؟ آیا نمی توان از این مدل در امور دیگر نیز بهره برد؟

 

پاسخ به پرسش اول و دوم «بَین» است.اهالی فن و آنانی که نسبت به کی روش بغض و کینه نداشتند بارها تصدیق کردند نوع تمرینات و ایضا استعدادیابی و نحوه درک بازیکنان توسط ویبه طور کلی با مربیان وطنی متفاوت است و...

 

کی روش با بهره گیری از علم روز دنیا تلاش نموده سطح تیم ملی فوتبال کشورمان را تا حدودی ارتقا دهد.بنابراین در امور فنی اما و اگری باقی نمی ماند که نتایج فعلی تبلور علم روز آقای سرمربی است؛ نکته ای که برخی مربیان ایرانی از آن تهی هستند.

 

اما در پاسخ به پرسش آخر باید گفت؛ آری.ما می توانیم از ورزش فوتبال پلی بزنیم به نحوه مدیریت ها در کشورمان و از این تز استفاده کنیم. مراد این نیست که برویم مدیر چشم آبی وارد نماییم بلکه لازم است جستجو کنیم کشورهای توسعه یافته و موفق در حوزه های مختلف از جمله اقتصادی چه راه و روشی را برگزیدند.شاید گفته شود ساختارها در ایران غلط است و حتی اگر بهترین مدیرها هم در راس قرار گیرند کارآیی ندارند. این نکته تا حدودی درست است اما فراموش نکنیم همین کی روش در ساختار پرغلط و فساد خیز فوتبال کشورمان به چنین موفقیتی رسیده است؛ ساختاری که پس از انقلاب نتوانسته یک استادیوم مانند آزادی در پایتخت بسازد. 

 

لیکن چه بسا اگر مدیری کاربلد و مدبر باشد می‌تواند بعضا بخشی از این ساختارهای اشتباه را نیز بهبود بخشد. چنان‌که سرمربی تیم پرتغالی فوتبال ایران با پشتوانه مردمی و محبوبیت خود توانست برخی تصمیم‌های نادرست فدراسیون را اصلاح کند و مجاب‌شان کند قدری حرفه ای تصمیم بگیرند. واقعیت آن است که همچنان به گواه اظهارات مقامات عالی‌رتبه در اقتصاد اندرخم یک کوچه هستیم.

 

این موضوع نشان می دهد ضمن وقوف کامل بر برخی ساختارهای غلط و فسادخیز، در مدیریت‌ها دچار اشتباه‌های استراتژیک هستیم. اقتصاد ملی هم می تواند مثل فوتبال ملی دچار تحول شود به شرط آنکه در مسیر صحیح خود قرار گیرد. اینکه فقط شعار دهیم برای مردم آب و نان نمی‌شود؛ باید مدل‌های ارزنده و ثابت شده در کشورهای توسعه‌یافته را به طریقی به کشورمان انتقال دهیم و در چارچوب‌ها آن را به کار گماریم.

 

ضمن آنکه لازم است مدیران کارکشته و دارای کارنامه مثبت را هم از گوشه انزوا و خلوت خارج کرده و به میدان آوریم. استفاده از علم روز و تجارب ارزشمند گذشته و بیرون کردن نگاه های «دگم» می تواند بخشی از اقتصاد آفت‌زده کشور را سالم کند. به امید روزی که فقط پیروزی فوتبال برای مردم نشاط و شادی به ارمغان نیاورد و روزی را شاهد باشیم که ملت از پرشدن سفره شان و شغل آبرومندشان شادمان باشند. 

 

 

aftabeyazd.ir
  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش