شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۴ - ۰۳ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۰۶۴۳
اقتصاد کلان

نفوذ ۹۰ درصدى خصولتى ها به اصل ۴۴ قانون اساسى!

خصوصی سازی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به خصولتی سازی بیش از ۹۰ درصد از واحدهای ضررده ناکارآمد دولتی گفت: این در حالیست که باید طبق اصل ۴۴ قانون اساسی آنها به بخش خصوصی واگذار می شدند.

حسینعلی حاجی دلیگانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، اظهار کرد:الزام دولت برای واگذاری شرکت های دولتی زیان ده به بخش خصوصی و کسب درآمد به منظور پرداخت بدهی های دولت از اهم دلایل ذکر این واگذاری ها در اصل ۴۴ قانون اساسی بوده است.

 

وی ادامه داد:گزارش نظارت مجلس از نحوه اجرای قانون فوق در خصوص واگذاری ها ،نتیجه خوبی نداشته و نشان داد که قانون به درستی اجرا نشده است.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بیان کرد:بهرحال انتظار بوده و هست که به هر صورتی این واگذاری ها طبق قانون انجام شود،اما متاسفانه بیش از ۹۰ درصد از واحدهای ضررده ناکارآمد، خصولتی سازی  شده است. این در حالیست که باید طبق قانون ،واحدهای ناکارآمد دولتی به بخش خصوصی واگذار می شدند.

 

حاجی دلیگانی ادامه داد:اگر تا قبل از این ؛قوانین دولتی تا حدودی بر اعضای هیأت مدیره و ... این شرکت ها حاکم بود اما با این نوع از واگذاری ها دیگراز  آن ضوابط هم خبری نخواهد بود.

 

وی افزود:اکنون بستر لازم برای انجام هر نوع سواستفاده ای در این فضا مهیا شده ،بطوریکه شیره این واحدها را آن چنان خواهند کشید تا سرانجام به زمین خورده وبا خاک یکسان شوند که البته به طور کلی این گونه هم شده است.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بیان کرد:در این واحدهای واگذار شده به خصولتی ها ،هرچه می خواهند برداشت می کنند،برای مثال حقوق ها ،پاداش ها و وام های نجومی به راحتی در این فضا در حال مبادله است.

 

حاجی دلیگانی اضافه کرد:علاوه بر این فضای جدید این شرکت ها ؛تبدیل به محلی برای گماردن فرزندان برخی مدیران ،مقامات و مسؤولان شده است.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به مدیریت ناکارآمد این واحد های ضررده ،گفت:زیان ده بودن هدلینگ شصتا ،هلدینگ زیرمجموعه بازنشستگی کشور و زیرمجموعه دیگر دستگاه ها همگی ریشه در روی کار آمدن مدیران ناکارآمد دارد.

 

حاجی دلیگانی درباره اسامی شرکت های درج شده در اصل ۴۴ قانون اساسی برای واگذاری به بخش خصوصی بیان کرد:با توجه به سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی به غیر از بخش دفاعی و برخی از بخش های حاکمیتی ،باقی همه باید به بخش خصوصی واگذار شوند.

 

وی تصریح کرد:به عنوان نمونه در صنعت نفت به جز ۲ پالایشگاه و در بخش مخابرات نیز به غیر از قسمت زیرساخت ،به ترتیب  مابقی پالایشگاه ها و واحدها  واگذار شده اند.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:طبق قانون جز یکسری موارد خاص که مشمول محدودیت عدم واگذاری هستند ،باقی بخش ها که درصد بالایی را به خود اختصاص داده اند باید به بخش خصوصی واگذار شوند.

 

حاجی دلیگانی گفت:این در حالیست که تنها رقم بسیار کمی  به بخش خصوصی واگذار شده است.

 

وی ضمن انتقاد از نادیده گرفتن اهلیت در این واگذاری ها ،بیان کرد:این افراد بعد از تصاحب واحدها ،اقدام به ریزش نیروی انسانی و تفکیک و فروش زمین ها کرده اند.این گونه از رفتارها نه تنها کمکی به فعال سازی واحد های زیان ده نکرده بلکه موجبات تعطیلی آنها را نیز فراهم کرده است.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:وقتی یک واحد به خودی خود ضررده و غیر سودآور معرفی می شود اگر به فرد اهل واگذار نشود ،امکان فعال شدن و احیای آن وجود نخواهد داشت.

 

وی افزود:اکنون چنان بر بار زیان و بدهکاری واحد های واگذار شده مربوط اضافه شده که بخش خصوصی تمایلی به دریافت آنها نخواهد داشت.

 

حاجی دلیگانی در پایان گفت:اجرای دقیق قانون و جلوگیری از این قبیل اقدامات نیازمند اراده ای جدی است که متاسفانه هم اکنون در دولت وجود ندارد.

 

گفتنی است؛بعد از ابلاغ بند الف اصل ۴۴ قانون اساسی در خرداد ماه سال ۸۴، بند ج این اصل مهم نیز در تاریخ ۱۲ تیر ماه سال ۱۳۸۵ ابلاغ شد، بندی که تمام کارشناسان اقتصادی آن را سرفصل جدیدی از حیات اقتصاد ایران می دانستند.

 

اما اجرای بند ج اصل ۴۴ قانون اساسی یا همان خصوصی سازی از مناقشه برانگیزترین بندهای این قانون به شمار می رود. زیرا این بند از ابتدای عملیاتی شدن با انتقاداتی مبنی بر غیرواقعی بودن واگذاری ها همراه بوده است. البته بیشتر انتقادات نیز ناشی از تبدیل دولتی ها به شبه دولتی و حضور دولت در بسیاری از دستگاه های به ظاهر واگذار شده است.

 

 

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش