پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳
۱۰:۵۹ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۵۱۰۷
اقتصاد کلان

سهام عدالت در شرف قابل معامله شدن

مراسم نکوداشت سهام عدالت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
روز گذشته مراسم نکوداشت سهام عدالت با حضور معاون اول رئیس جمهوری، وزیر اقتصاد و همچنین رئیس سازمان خصوصی سازی برگزار شد. در این مراسم، صحبت از عملکرد سهام عدالت در وضعیت بود که ۱۰ سال سود دهی برای تسویه آن انجام شده و ۱ سال نیز واریز سود آن انجام شده است.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در مراسم نکوداشت ساماندهی سهام عدالت در سالن اجلاس سران با بیان اینکه ما از اول انقلاب دنبال این بودیم که مردم در سهام کارخانه‌ها مشارکت داشته باشند و احساس مالکیت کنند، اظهار کرد: در دولت خاتمی مصوبه توسعه سهام را نوشتیم و در دولت نهم و دهم رهبر انقلاب با واگذاری سهام عدالت موافقت کردند و ۴۰ درصد از سهام کارخانه‌ها به مردم واگذار شد.

 

وی در ادامه افزود: البته این طرح به گونه‌ای مطرح نشد که مردم احساس مالکیت نکنند. هیچ‌کس منتی به مشمولان سهام عدالت ندارد که ۷۵ یا ۱۵۰ هزار تومان سود سهام داده است، زیرا این سود مال مشمولان است.

 

معاون اول رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: وقتی می‌خواستیم سود سهام عدالت را توزیع کنیم، گفتند این کار را نکنید و بگذارید سود سهام در کارخانه‌ها بماند، اما ما معتقد بودیم این سود مال مردم است، چرا آن پولدار میلیاردی سود سهامش را بگیرد اما این مردم سود سهامشان را نگیرد.

 

جهانگیری افزود: مشمولان سهام عدالت قیمت سهم خود را پرداخت کردند و مالک سهام هستند و تا وقتی که سهام دارند باید سود خود را بگیرند وقتی این لایحه در مجلس تصویب شد شما مشمولان سهام عدالت اختیاردار این سهام هستید و می‌توانید این سود را بفروشید یا نگه دارید. دیگران نباید درباره ارزش سهام شما حرفی بزنند و شما قبول کنید. ممکن است قیمت سهام بیشتر شود ممکن هم است که کمتر شود واین به عملکرد شرکت‌ها بستگی دارد اما ان‌شالله به سمت بیشتر شدن ارزش سهام می‌رود. امروز قیمت هر سهم افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی ۲.۵ میلیون تومان است. البته ممکن است قیمت سهام بیشتر شود و سال ۹۶ قیمت سهام بهتر از سال ۹۵ بود. بنابراین توصیه می‌کنم سهام عدالت خود را نفروشید.

 

معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: تمام تلاش ما این بود که افراد احساس کنند که سهامدار بوده و اختیار سهام خود را دارند.

 

جهانگیری با اشاره به اینکه اجرای اقتصاد مقاومتی در دستور کار دولت است، گفت: هدف از اقتصاد مقاومتی این است که اقتصاد کشور را به مرحله‌ای از مقاومت و تاب‌آوری برسانیم تا در مقابل تکانه‌هایی که علیه کشور از بیرون طراحی می‌شود، مقاومت کند که مهم‌ترین این تکانه‌ها تکریم‌هایی بوده که قدرت‌های استکباری و غربی به بهانه‌های واهی علیه کشور ما وارد کردند و هنوز هم تهدید می‌کنند که تحریم را بازمی‌گردانند که البته گوش ما از این حرف‌ها پر است. مهم این است که اقتصاد کشور رادر مقابل بیگانگی غربی‌ها و اعمال مجدد تحریم‌ها، از این گردنه عبور دهیم و اجازه ندهیم اقتصاد آسیب ببیند.

 

وی ادامه داد: تلاش مسئولان این است که با استدلال، منطق و گفت‌وگو، اجازه ندهند که غرب و آمریکا هرکاری انجام دهند. ما دنبال این هستیم که فضای بین‌المللی را علیه آنها بسیج کرده و افکار عمومی را ساماندهی کنیم، اما با این وجود برای روزهای سخت هم برنامه داریم.

 

معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه بهترین سند ما همین اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم، ۵ رویکرد آن یعنی دانش‌بنیانی، درون‌زایی، برون‌نگری، عدالت‌طلبی و مردمی کردن اقتصاد را باید در همه سازمان‌ها، قوا، نیروهای مسلح و حتی بخش خصوصی حاکم کنیم.

 

وی همچنین با بیان اینکه عدالت جزو مهم‌ترین رسالت هر انسان آزاده‌ای است گفت: عدالت تنظیم‌کننده و سازماندهی کننده امور است اگر می‌خواهیم به توسعه متوازن و پایدار برسیم، باید عدالت را مدنظر قرار دهیم، زیرا توسعه بدون عدالت، توسعه نیست. توسعه وقتی ارزش دارد که آحاد مردم کشور، طعم توسعه و پیشرفت را بچشند و نتیجه توسعه حرکت به سمت عدالت باشد. اگر ما به دنبال رضایت هستیم باید عدالت را مستقر کنیم البته اجرای عدالت جزو سخت‌ترین کارهاست و امیر مومنان هم شهید مسیر عدالت شد.

 

معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: بدترین طریق عدالت این است که آن را در زمینه اقتصادی محدود کنیم. ما باید دنبال اجرای عدالت در همه زمینه‌ها باشیم مردم باید ببینند که با فقر، فساد و تبعیض مقابله می‌شود. مهم‌ترین هدف و آرمان انقلاب، امام، شهدا و رهبری استقرار عدالت است. رهبر انقلاب هفته‌ فرمودند ما در خیلی زمینه‌ها پیشرفت داشته‌ایم اما آنطور که می‌خواستیم در زمینه عدالت پیشرفت نکرده‌ایم. ایشان به همین دلیل حتی عذرخواهی هم کردند که این صحبت‌های رهبری اهمیت درجه عدالت را نشان می‌دهد.

 

جهانگیری با اشاره به اینکه یکی از ابعاد مهم عدالت، عدالت منطقه‌ای است که ما در این زمینه عقب‌ماندگی‌های جدی داریم، خاطرنشان کرد: برخی استان‌های ما محروم مانده و برخی پیشرفت کرده‌اند. با وجود سیاست‌گذاری برای رفع محرومیت این استان‌ها هنوز محرومیت در برخی استان‌ها وجود دارد. البته در این دولت اقدامات خوبی مثل گازرسانی به سیستان و بلوچستان انجام شده است. به ما گفتند وقتی دلیل عدم گازرسانی به سیستان را پرسیدیم گفتند این طرح اقتصادی نیست، اما دولت بلافاصله اراده کرد و گاز را به زاهدان رساند.

 

ما در این دولت مصمم شدیم که آب آشامیدنی سالم، راه آسفالته و گاز را به روستاها برسانیم. در چهار سال گذشته اندازه دولت‌های پیش از آن در این زمینه کار شده است. در شروع دولت یازدهم، به ۱۴ هزار روستا گازرسانی شده بود، اما تا الان به بیش از ۱۱ هزار روستا در این دولت گازرسانی شده است که این روند ادامه می‌یابد.

 

وی ادامه داد: باید در جهت توسعه مناطق، متوازن حرکت کنیم. در برخی مناطق کشور گنج‌هایی نهفته است که می‌تواند ایران را تکان دهد؛ مثل سواحل مکران که گنج پنهان و فراموش شده‌ای دارد.

 

معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: ما در تلاش هستیم مساله بیکاری و مسائل اقتصادی را حل کنیم که در سال ۹۶ هم دستاوردهای خوبی در رشد اقتصادی، سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال داشته‌ایم اما تا نقطه مطلوب فاصله داریم. سال ۹۶ جزو سال‌های نمونه است اما ما باید برای مردم کار خوب فراهم کنیم و شرایطی ایجاد کنیم که هیچ ایرانی به خاطر بیکاری، امنیت و روانش آسیب نبیند، زیرا بیکاری با خود، ده‌ها آسیب به دنبال دارد و روح و کرامت انسان را آزرده می‌کند.

 

جهانگیری در پایان اظهار کرد: از همه کسانی که به ایران علاقه‌مندند می‌خواهم در کشور سرمایه‌گذاری کرده و شغل درست کنند. استعداد ایران ظرفیت اشتغال نه تنها برای مردم خود بلکه برای جمعیت‌های دیگر را هم دارد.

 

سهام عدالت دیگر بلاتکلیف نیست

مسعود کرباسیان، وزیر اقتصاد و امور دارایی در مراسم بزرگداشت سهام عدالت گفت: ساماندهی سهام عدالت تا قبل از دولت یازدهم مشخص نبود و بلاتکلیفی‌ای وجود داشت، اما از دولت یازدهم به بعد کار به خوبی پیش رفت. با توجه به سفارش رئیس جمهوری ما باید به سهام عدالت توجه ویژه‌ای می‌کردیم.

 

وی ادامه داد: مهم سود سهام عدالت نیست، ارزش این سهام را به سودش تقلیل ندهید، ارزش این سهام بیش از ۲.۵ برابر است. فرد بدون اینکه پاما پرداخت کند سهامدار شد و دیگر سهم در حالت بلاتکلیفی نیست.

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه هنوز مالکیت سهم‌ها به مشمولان داده نشده و با لایحه‌ای این اقدام هم انجام خواهد شد، ادامه داد: تا قبل از دولت یازدهم واگذاری ها انجام شد، اما در قالب رد دیون بود. سهم واگذاری به بخش خصوصی واقعی در دولت فعلی بیش از ۷۰ درصد بود. یکی از بزرگترین واگذاری ها در روزهای آینده انجام می‌شود. امیدواریم دولت از رقابت با بخش خصوصی و مردمی دست بردارد.

 

ارزش سهام عدالت ۲.۵ میلیون تومان شد

علی اشرف عبدالله پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصی‌سازی نیز در این مراسم گفت: مشمولان سهام عدالت که تخفیف دار هستند یک میلیون تومان سهام عدالت گرفتند که ارزش آن در بازار دو و نیم میلیون تومان است.

 

وی عمکرد سازمان خصوصی سازی در مورد سهام را تشریح و اظهار کرد: سهام عدالت مظلوم واقع شده، بعضی‌ها در صدا و سیما در زمانی که یک سوم سود سهام عدالت را توزیع کردیم ما را به مسخره گرفتند.

 

پوری حسینی به افتتاح سامانه سهام عدالت در ۱۷ اسفند ماه سال گذشته اشاره کرد و گفت: این سامانه در طول یک سال ۱۴۰ میلیون خدمت الکترونیکی به ۴۹ هزار مشمول سهام عدالت داد، در این مدت توانست ۱۰۰ حمله بزرگ سایبری را پاسخ دهد. من در جمهوری اسلامی یاد ندارم چنین سامانه‌ای وجود داشته باشد. ما سخت افزار این سامانه را خریداری، اما نرم افزار را خودمان طراحی کردیم.

 

رئیس سازمان خصوصی سازی اضافه کرد: قرار بر این بود که سود سهام عدالت به صورت قانونی پرداخت شود و از دی ماه بدون اینکه کسی مراجعه به بانک داشته باشد سودش پرداخت شد و بابت تمام این خدمات مبلغی از مشمولان دریافت نشد. پوری حسینی اضافه کرد: در زمانی که دولت یازدهم روی کار آمد در صحبت‌هایی که با آقای طیب نیا (وزیر اقتصاد وقت) صورت گرفته‌بود، گفته می‌شد که ۵۰ میلیون نفر کاغذی در دست خود دارند که هیچ عقبه ای ندارد، اما ما در دولت یازدهم و دوازدهم در این مدت توانستیم سود سهام عدالت را پرداخت کنیم.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه وقتی ما در دی ماه یک سوم سود را برای همه توزیع کردیم تعدادی گفتند ۲۶ هزار تومان چیست؟ خاطرنشان کرد: اما جواب آن‌ها را مشمولان سهام عدالت دادند، تعدادی قبل از توزیع سود سهام عدالت به ما می گفتند ریاضیاتتان ضعیف است و ۱۵۰ هزار تومان سود نخواهید داد، اما دیدیم که به سهامدارانی که یک میلیون تومان سهام داشتند ۱۵۰ هزار تومان سود پرداخت شد.

 

معاون وزیر اقتصاد در ادامه عنوان کرد: یک مرحله دیگر برای ساماندهی سهام عدالت مانده و آن این است که ورقه سهام را به سهامداران بدهیم که اگر دستور صدور ETF ها صادر شود و اجرای آن را به ما واگذار کنند ما آن را به بهترین شکل انجام خواهیم داد.

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش