دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۰۹ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۶۹۰۵
اقتصاد کلان

ادامه انتقادها به شيوه توزيع بسته‌ حمايتی اعانه‌ای كه پايمال می‌شود!

عبدالرضاعزيزی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

حديث معروفي وجود دارد كه محتواي آن مبني بر اثرات منفي فقر بر زندگي اجتماعي است و آن معصوم مي‌فرمايد که اگر فقر از دري وارد شود ايمان از در ديگر خارج مي‌شود؛ اين گفتار را بارها متوليان ديني در اين سال‌ها بيان كردند ولي آيا توجهي كه بايد مي‌شد به آن شده است؟! بي‌شك از وضعيت معيشت مردم مشخص است كه پاسخ اين سوال خيراست! مردم ايران هميشه و هر زماني كه حاكميت به آن‌ها نياز داشته است در ميدان حاضر شده‌اند و كمك‌هاي فراواني به پايداري نظام داشتند ولي هر روز مشكلات معيشتي و اقتصادي آن‌ها افزايش پيدا كرده و امروز در آستانه دهه پنجم اين انقلاب نيازمندي مردم سبب شده است تا چشم اميد به اندك كمك‌هاي دولتي باشد. در همين راستا مدتي است كه بسته‌هايي با عنوان بسته حمايتي از طرف دولت توزيع مي‌شود كه همين اعانه نيز به برخي تعلق نگرفت و مردم را در اين خلع و برزخ معلق نگه‌داشت. بعد از اين پرداخت معلول، مسئولان امر شماره‌هايي را براي پيگيري اعلام كردند كه آن‌ها نيز ناكارآمد بود و تا حدودي مردم را بازي داد. بعد از آن هر روز مسئولان ادعا مي‌كردند كه مشكل حل مي‌شود ولي خبر خاصي مخابره نمي‌شد.

 

وعده جديد

در همين راستا روز شنبه احمد میدری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگو با تسنیم درباره آخرین وضعیت اعتراضات ثبت‌شده مشمولانی که بسته حمایتی آن‌ها پرداخت نشده است، اظهار کرد: یک‌میلیون و ۹۰۰هزار نفری که خود را مستحق دریافت بسته حمایتی دانسته‌اند، اعتراض خود را در دو سامانه #۸*۱۴۲* و #۸*۱۴۲۰* ثبت کرده‌اند. وی تصریح کرد: البته فرایند بررسی اعتراضات در سازمان تامین اجتماعی آغاز شده است و افرادی که مشمول باشند، مشخص و اسامی آن‌ها اعلام می‌شود.میدری ادامه داد: بر اساس بررسی‌هایی که تا به امروز انجام شده است پیش‌بینی می‌شود از تعداد افرادی که اعتراض خود را در دو سامانه نام برده ثبت کرده‌اند، یک‌میلیون نفر مشمول دریافت بسته حمایتی باشند که اسامی آن‌ها، فردا از طریق شماره تلفن همراه به آن‌ها اعلام می‌شود. معاون وزیر رفاه بیان کرد: پس از اعلام اسامی باید در انتظار تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه باشیم و به‌محض اینکه اعتبار تامین شود، فرایند واریزی‌ها آغاز می‌شود. میدری درباره زمان واریز رقم ریالی بسته حمایتی نیز گفت: تلاش می‌شود در صورت تامین اعتبار، تا پایان سال رقم ریالی پرداخت شود که میزان واریزی‌ها بر اساس تعداد افراد خانوار خواهد بود.

 

معضل شناسايي

براي بررسي مشكل مردمي كه شناسايي آن‌ها براي دريافت بسته حمايتي با مشكل روبه‌رو شده است، به سراغ عبدالرضا عزيزي، رييس پيشين كميسيون اجتماعي مجلس و عضو اين كميسيون رفتيم. اين نماينده مجلس در گفت‌وگو با «قانون» اذعان كرد كه در حال حاضر من با افراد زيادي سر و كار دارم كه نه تحت پوشش بهزيستي هستند و نه كميته امداد، از سويي اين افراد نه كارمند هستند و نه كارگر و تامين مايحتاج آن‌ها حتي از بقيه مردمي كه تحت پوشش نهادهاي حمايتي هستند، نيز واجب‌تر است. عضو كميسيون اجتماعي مجلس ادامه داد، براي مثال اتفاق افتاده كه خانمي به من مراجعه كرده و گفته كه همسرش او را رها كرده و با مشكلات مالي دست و پنجه نرم مي‌كند و بايد به حال اين دست افراد فكري شود. به نظر من رسيدگي به اين افردا از همه واجب‌تر است و اكنون به‌جاست از مسئولان درباره برنامه‌هاي‌شان براي اين دسته از مردم سوال كنيم. وي افزود:«بنده در رابطه با اين افراد با وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي صحبت كرده‌ام و به آقاي وزير گفته‌ام كه پكيج حمايتي شما به افرادي كه تحت پوشش كميته امداد و بهزيستي نيستند، يا كارمند و كارگر نيستند خدمات رساني نمي‌كند و برنامه‌اي براي آن‌ها ديده نشده است و آقاي وزير قول دادند به اين موضوع نيز رسيدگي كنند». عزيزي در پاسخ به اين سوال كه نحوه شناسايي اين افراد چگونه خواهد بود؟ گفت:« اين افراد خودشان به نماينده‌ها و بهزيستي مراجعه مي‌كنند. زيرا كد مشخصي ندارند و دولت نمي‌تواند آن‌ها را شناسايي كند بنابراين خودشان بايد به اين كار اقدام كنند. بنده بسيار نگران اين افراد هستم و همان‌گونه كه گفتم يك‌بار با وزير در اين باره حرف زده‌ام اما بازهم پيگير وضعيت آن‌ها خواهم بود».

 

خطر پايمالي حق

بسياري از مردم هستند كه نه غرور آن‌ها اجازه مي‌دهد به سازمان‌هاي حمايتي رو بياورند و نه به دليل مشكلاتي كه دارند نام‌شان در نهادهايي ثبت شده‌است و در اين بين و زماني كه مسئولان طرح‌هايي مانند بسته حمايتي را اجرا مي‌كنند حق آن‌ها پايمال مي‌شود. بنابراين بايد برنامه‌هايي وجود داشته باشد تا اگر تقسيم غنيمتي براي مردم صورت مي‌گيرد، همه به صورت مساوي از آن استفاده كنند.

 

 

ghanoondaily.ir
  • 21
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
« تقسيم غنيمتي » ؟ یعنی الان با کجا جنگیدیم و غنائم گرفتیم؟؟؟؟
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش