علی احسان ظفری در گفتوگو با ایلنا در رابطه با افزایش قیمت کره اظهار داشت: با توجه به اینکه سازمان حمایت همچنان قیمتی را اعلام نکرده است، مجوز افزایش قیمت وجود ندارد اما اکنون برخی از واحدها به صورت خودسرانه قیمتها را بالا بردهاند و بعضی هم دست نگه داشتهاند و منتظر مصوبه سازمان حمایت هستند. مطمئنا افزایش قیمت وجود خواهد داشت، چون ارز نیمایی به ارز آزاد تبدیل شده است. البته از سال گذشته که ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات کره قطع شده بود از ذخایر موجود استفاده میشود که تا پایان شهریور پاسخگو است. اکنون این ذخیره نیز رو به اتمام بوده به همین دلیل قیمتها در حال افزایش است، با این وجود سازمان حمایت هنوز مجوزی در این راستا صادر نکرده است.
وی اضافه کرد: نیاز سالانه ایران برای واردت کره بین ۴۰ تا ۴۵ هزار تن است. اکنون اگر واردات ۴۵ هزار تن با ارز آزاد را در نظر بگیرم، با این قیمت گزاف طبیعی است که مصرف هم به همان تناسب کاهش پیدا میکند و به نظر میرسد در سال جاری بیش از ۳۰ هزار تن کره وارداتی نداشته باشیم. شاید دولت راهکارهای جدید را در نظر بگیرد و تولیدات داخل را تغییر دهیم و از محصولات کم چرب یا محصولات دیگر استفاده شود تا از این طریق ذخیره سازی صورت بگیرد، و یا تولید شیر خشک تغییر کند تا تامین کره داشته باشیم.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه لبنی افزود: اکنون باید برای ۴۵ هزار تن کره تدبیری اندیشیده شود زیرا اگر بخواهیم کل این مقدار وارداتی باشد آن هم با ارز آزاد، امری دشوار برای مردم است که خروج ارز سنگینی هم پیش میآید. در صورتی که دولت سیاست تولید شیر خشک را نداشته باشد یا محصولات بدون و کم چرب را بیشتر در سبد غذایی قرار دهیم، مازاد این چربی جایگزین چربی وارداتی میشود.
وی ادامه داد: مطمئنا اگر دولتمردان دلسوزی بیشتری داشته باشند، میتوانیم در بازه زمانی ۲ تا ۳ ساله کاری کنیم که دیگر نیازی به کره وارداتی نداشته باشیم و صنعت این آمادگی را دارد. در گذشته پنیر و بسیاری از محصولات وارداتی بود اما صنعت کمر همت را بست و در این راستا پیشرفت کردیم. کره هم موضوعی نیست که قابل تولید نباشد و نتوانیم نیاز کشور را تامین کنیم اما بحثی که وجود دارد آنکه حمایت دولت کجای این کار قرار دارد؟ آیا دولت صنعت را مورد حمایت خود قرار میدهد یا رها میکند.
وی اضافه میکند: اگر دولت از بخش دامپروری و بخش صنایع فرآوری کننده حمایت کند، اقدام مثمر ثمری خواهد بود و کمبود کره وارداتی را جبران خواهیم کرد. اما در این شرایط اگر مبنا را ارز آزاد قرار دهیم گرانی بسیاری در پیش خواهیم داشت، زیرا فرآوردههای دامی و شیر هم افزایش قیمت دارند که این روند هر سه، مشکل ایجاد میکنند.
ظفری در خاتمه یادآور شد: البته باید در نظر داشت که قیمت جهانی کره ۹۰ هزار تومان است در صورتی که کرههای وارداتی در کشور ما بسیار پایینتر و نزدیک به ۶۰ هزار تومان است. اما در صورتیکه افزایش قیمت مواد لبنی به صورت افسار گسیخته باشد، ممکن است به حذف این اقلام از سبد خانوار منجر شود که هم صنایع آسیب میبینند و هم مصرف کننده. باید توجه داشت که با این افزایش قیمتها تولید خاموش و مصرفکننده توانایی خرید را از دست میدهد بنابراین امید میرود دولت در این زمینه تدابیری در نظر داشته باشد.
گرانفروشی ۹۶۰ میلیون تومانی تاجر چای با ارز دولتی
مالک یک برند چای که در زمان واردات کالا با ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی اقدام به خرید محموله عظیم چای و فروش بالاتر از قیمت آن در بازار کرده بود، تخلفش لو رفت و پرونده گرانفروشی برای وی تنظیم شد.
مالک یک برند چای که در زمان واردات کالا با ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی اقدام به خرید محموله عظیم چای و فروش بالاتر از قیمت آن در بازار کرده بود، تخلفش لو رفت و پرونده گرانفروشی برای وی تنظیم شد.
منابع خبری در سطح بازار اطلاعاتی به معاونت بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی منعکس کردند که حاکی از اقدامهای خزنده و سودجویانه یک تاجر چای در مشهد بود.
**گرانفروشی ۹۶هزار بسته چای
از همین رو یک تیم از نیروهای زبده این معاونت با دستور مهدی مقدسی، کارشناس مسئول وقت، برای رصد ماجرا و جمعآوری مستندات و راستیآزمایی موضوع راهی کف بازار شدند.
وقتی کارشناسان به محل اعلام شده رسیدند، تحقیقات میدانی حاکی از گرانفروشی ۱۰هزار تومانی در هر بسته ۵۰۰ گرمی چای از نوع «سیلان» حکایت داشت، اما این پایان کار نبود و به سرعت با پیگیری تیم اعزامی معلوم شد باید عامل و یا عاملان این گرانفروشی آشکار، دهها هزار بسته چای ۵۰۰ گرامی را به همین شیوه به مردم شهر مشهد و ... گرانتر فروخته باشند و به این واسطه چند صد میلیون تومان سرازیر حساب بانکی خود کرده باشند.
از همین رو بود که نیروهای اعزامی دایره اقدامهای خود را گسترش داده و پی بردند که پشت پرده این ماجرا یک تاجر چای قرار دارد که به هیچ عنوان در حوزه بستهبندی چای فعالیت ندارد، اما به شیوه خاصی اقدام به واردات چای با ارز دولتی و بستهبندی محصولات در حاشیه شهر مشهد کرده و گرانفروشی را رقم زده است.
در این قسمت از پیگیریها کارشناسان معاونت بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی راهی واحد بستهبندی متعلق به تاجر متخلف شده و وقتی در جاده کلات محل قرار گرفتن واحد مذکور را شناسایی کردند مشخص شد فعالیتی در محل برقرار نیست و از بهمن ماه سال گذشته تعطیل است و هیچ گونه تولیدی نداشته که این موضوع مشکوک هم در دست بررسی قرار گرفت.
سرجمع کردن دیگر اسناد این گرانفروشی حاکی از آن بود که فرد متخلف محموله عظیم چای را با ارز دولتی۴ هزارو ۲۰۰ تومانی وارد کرده و آنها را در ۹۶هزار بسته نیمکیلویی قرار داده و نقشه سودجویی خود را رقم زده است.
پس از پایان جمعآوری مستندات و اعلام ماجرا به فرد متخلف، برای او گزارش تخلف گرانفروشی ۹۶۲ میلیون تومانی تنظیم و به این واسطه ارسال پرونده به تعزیراتحکومتی مشهد در دستور کار قرار گرفت.
**ارسال پرونده تقلب یک واحد دیگر به تعزیرات
از سوی دیگر طبق اطلاعات واصله یکیدیگر از واحدهای شناختهشده چای در مشهد که همزمان دست به تخلفات گرانفروشی تقلب زده بود، در مرحله اول پرونده گرانفروشی این برند شناختهشده که در حدود ۴ میلیارد تومان ارزش داشت به تعزیرات حکومتی ارسال و چند روز پیش هم پرونده تقلب این واحد به میزان ۵۱ میلیون تومان پس از طی شدن مراحل مورد نیاز اداری در معاونت بازرسی سازمان صمت خراسانرضوی به تعزیرات حکومتی ارسال شد و در مرحله رسیدگی قرار گرفت.
- 16
- 2