به گزارش مهر، بررسیهای میدانی نشان داده است که کمتر کسی خانه خود را میفروشد و از سوی دیگر تقاضای خرید خانه نیز ا فزایش پیدا کرد. از این رکود مستأجران هم بی نصیب نمانند و صاحبخانه ها براساس نیاز خود خانه را اجاره میدهند.
اجاره خانه به صورت اشتراکی
یکی از مشاورین املاک در محدوده تهرانپارس به مهر گفت: روزانه حدود ۱۰ نفر برای خرید خانه مراجعه میکنند اما تنها جواب ما این است که خانه برای فروش کم شده است و افرادی حاضر به فروش خانه هستند که خانه قدیمی را با قیمت نوساز معامله میکنند. که از این جهت خریدار هم پشیمان از خرید میشود.
وی در ادامه در خصوص وضعیت اجاره بها گفت: در این منطقه اجاره بها نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته اما نکتهای که جلب توجه میکند این است که دو یا سه خانواده یک خانه ۱۲۰ متری را اجاره میکنند تا هم رهن و هم اجاره بها را نصف پرداخت کنند.
بعضیها فکر میکنند هر چه صبر کنند اوضاع بهتر خواهد شد
یکی دیگر از مشاورین املاک به مهر گفت: در حال حاضر مشتری برای اجاره و خرید نداریم که شاید این اتفاق باعث شود تا برخی از مشاورین املاک که مغازه اجارهای دارند تعطیل شود چرا که با یک مشتری فروش داشتن در ماه نمیتوان زندگی را اداره کرد. صاحبخانه ها همه بر این باورند که خانههایشان طلاس و اگر مدتی بگذرد و بفروشند سود میکنند در صورتی که هر زمان که بفروشند باید با همان قیمت نیز خانه بخرند این نیست که گران بفروشند و ارزان بخرند.
وی در ادامه در خصوص وضعیت اجاره بها گفت: برخی از مستأجران می آیند قیمت میگیرند که سر سالشان قیمتها چطور خواهد بود و افزایش قیمتها چگونه است؟ از سوی دیگر صاحبخانه ها نیز براساس نیازشان خانه را اجاره میدهند و قانونی هم برای ساماندهی این اوضاع نیست و مستأجران هم کاری نمیتوانند بکنند باید از منطقهای به منطقهی دیگر بروند یا اینکه وضعیت گرانی را تحمل کنند.
در ادامه به وضعیت قیمت خرید خانه و اجاره مسکن در منطقه شرق تهران میپردازیم.
***
افزایش پشت بام نشینی با گرانی اجاره بها | خرید مسکن رویا شد
صباغ، بازرس اصلی کانون سراسری انبوه سازان مسکن گفت: هزینه های جاری در تولید مسکن و اجاره بها از عوامل مهم افزایش حاشیه نشینی و پشت بام نشینی است از این رو خرید مسکن به رویا تبدیل شده است .
افشین کربلایی صباغ در گفتگو با بازار اظهار کرد: یکی از معضلات اقتصاد کشور این است که با افزایش نرخ دلار قیمت همه اقلام گران می شود اما با افت آن قیمت ها به نرخ گذشته بازنمی گردد.
بازرس اصلی کانون سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان کشور افزود: عدم ثبات در بازار موجب شده تا افراد با هر نرخی کالای خود را بفروشند که این موضوع نیز در بازار مسکن هم وجود دارد.
صباغ با بیان این نکته که قیمت مسکن نسبت به سال های گذشته ۱۵ برابر شده، یادآورشد: انبوه سازی که در سال ۹۷ با یک میلیارد تومان به ساخت مسکن می پرداخت در حال حاضر با بیش از ۱۵ میلیارد به ساخت و ساز می پردازد.
وی ادامه داد: قیمت ها در بازار مسکن به صورتی است که اگر فردی برای خرید اقدام کند باید ماهانه فقط بیش از ۲۰ میلیون تومان برای تهیه مسکن در نظر بگیرد که برای قشر زیادی از جامعه این فرایند مقدور نیست .
بازرس اصلی کانون سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر خرید مسکن در کشور برای مردم به رویایی دست نیافتنی تبدیل شده و بسیاری از مردم امیدی به خرید خانه ندارند.
صباغ با اشاره به اینکه تورم ۴۷ درصدی در اقتصاد کشور مشکلات متعددی ایجاد کرده، اضافه کرد: هزینه های جاری در تولید مسکن و تورم از عوامل مهم و موثر بر افزایش حاشیه نشینی و پشت بام نشینی در کشور محسوب می شوند.
وی افزود: به واسطه افزایش قیمت مسکن بسیاری از مالکان قیمت اجاره بها را افزایش می دهند زیرا افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی نرخ اجاره که دولت تعیین کرده برای مالکان کفایت نمی کند.
به گفته بازرس اصلی کانون سراسری انبوه سازان مسکن، باید در سیاست های بخش اقتصادی کشور بازنگری کلی شود و ارزش پول ملی افزایش یابد و ساخت و ساز مسکن به سوی صنعتی شدن حرکت کند تا قیمت تمام شده آن کاهش یابد.
صباغ مسکن اجاره ای دولتی را یکی از راهکار های ثبات در بازار مسکن اعلام کرد و گفت: دولت با این کار می تواند دغدغه مسکن جامعه را از بین ببرد و برای آن نیاز است تا با انبوه سازان کشور مشارکت کند.
وی اظهار کرد: تبعات افزایش نرخ دلار که در ماه های اخیر شاهد آن بودیم در خرداد ماه سال جاری خود را نشان داده و موجب افزایش چندبرابری قیمت مسکن در کشور خواهد شد.
به گفته صباغ، کسری بودجه دولت، کمبود منابع مالی و چاپ بی رویه پول ملی در کشور از عوامل تورم هستند و پیش بینی می شود در شش ماهه ابتدایی سال شاهد تورم ۶۰ تا ۷۰ درصدی خواهیم بود.
بازرس اصلی کانون سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان کشور در خاتمه بیان کرد: کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی در حوزه مسکن و افزایش سقف آن شاید بتواند وضعیت قیمت های مسکن را تا حدودی بهبود ببخشد.
- 14
- 5