سه شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۲۶ - ۱۱ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۱۰۱۲
مسکن، راه، عمران

بازار مسکن یک فصل زمان می‌خواهد/ در نیمه دوم امسال مسکن گران می‌شود؟

وضعیت بازار مسکن,آخرین قیمت بازار مسکن
یک کارشناس مسکن گفت: نتایج کاهش یا ثبات نرخ ارز معمولا یک فصل بعد در بازار مسکن خود را نشان می‌دهد که دولت می‌تواند از رکود فعلی برای افزایش تولید مسکن استفاده کند؛ یکی از شروط تحقق این موضوع آن است که شهرداری‌ها نگاه درآمدی خود را به ساخت ساز بردارند و بروکراسی کنونی در شهرداری‌ها برچیده شود.

ابوالحسن میرعمادی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بازار مسکن در عین حال که از حرکات دلار تاثیر می‌گیرد، به سرعت با آن هماهنگ نمی‌شود. خوشبختانه از حدود یک ماه و نیم قبل شاهد ثبات و حتی کاهش نرخ ارز و در مواردی قیمت مسکن در بازار هستیم اما برای آن‌که اثرات آن را به صورت کاهش قیمت تمام شده‌ی مسکن ببینیم نیازمند زمان هستیم.

وی افزود: مقیاس زمان در بازار ارز، لحظه‌ای و روزانه است اما معمولا حدود یک فصل زمان می‌برد تا اثرات این موضوع بر بازار مسکن دیده شود.   با این حال شکی نیست که قیمت دلار و مسکن با هم ارتباط دارند.

به گفته میرعمادی، چهار عامل در قیمت مسکن اثرگذار است؛ نرخ زمین معمولا در بلندمدت اثر می‌گذارد، عوارض شهرداری، دستمزد و مصالح ساختمانی. تقریبا تمامی کالاهای مرتبط با صنعت ساختمان با نرخ ارز مرتبط هستند که در یک سال گذشته شاهد نوسانات قیمت آهن‌آلات، میلگرد، مصالح و تجهیزات بوده‌ایم. در برخی تجهیزات مثل وسایل گرمایشی و سرمایشی، پمپ، لوازم الکتریکی، مکانیکی، تهویه و غیره این نوسانات در مقایسه با دیگر مصالح بیشتر بوده است.

میرعمادی، عامل تاثیرگذار دیگر در ساخت و ساز را نرخ دستمزد دانست و گفت: دستمزد به طور سالیانه دچار تغییر می‌شود که در قیمت تمام  شده‌ی مسکن اثرگذار است. قیمت زمین هم در بلندمدت بین  ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: بازار مسکن معمولا در مقاطعی متاثر از شرایط عمومی اقتصاد یا ثبات بازار ارز دچار رکود می‌شود. ممکن است قیمت بالا برود یا در کوتاه مدت پایین بیایید ولی تجربه نشان داده حول محور اصلی حرکت می‌کند. دولت باید از شرایط رکود برای برنامه‌ریزی میان‌مدت و بلندمدت برای تامین مسکن اقشار جامعه استفاده کند.

این کارشناس مسکن تاکید کرد: دولت باید ابتدا واقعیت‌های بازار مسکن را بپذیرد. در گام بعد در دو بخش برای آینده این بازار برنامه‌ریزی کند. اول این‌که شرایط سیاسی و اقتصادی را به گونه‌ای مدیریت کند که اقتصاد کلان به ثبات برسد. گام دوم، افزایش عرضه‌ی مسکن متناسب با تقاضای واقعی بازار است.

میرعمادی با انتقاد از نگاه درآمدی شهرداری‌ها به بخش مسکن گفت: این‌که شهرداری‌ها، بخش ساخت و ساز را به عنوان منبع درآمد نگاه کنند به تولید مسکن لطمه می‌زند. از طرف دیگر سازندگان با بروکراسی اداری و طولانی شدن فرآیند صدور مجوز از سوی شهرداری‌ها مواجهند. در مواردی پروژه‌ها را به دلایل واهی متوقف می‌کنند.

وی یادآور شد: در پردیس یک شرکت ترکیه‌ای که ۳۳ هزار واحد مسکونی را احداث کرده به صورت فشرده در هر بلوک ۵۶ واحد ساخته بدون این‌که پارکینگ این آپارتمان‌ها را تامین کنند. ولی برای سازندگان ایرانی هزار نوع ایراد و اشکال می‌تراشند که باید پارکینگ و سرانه‌ها و خدمات تامین شود. معتقدم هماهنگی لازم بین دولت و شهرداری‌ها در بحث تولید و عرضه مسکن باید بیشتر شود.

در نیمه دوم امسال مسکن گران می‌شود

بیت الله ستاریان کارشناس مسکن با اشاره به وضعیت بازار مسکن، به اصلاحات نیوز می‌گوید: پیش بینی من این است که همانند روند ۲ سال اخیر، قیمت ها در این بازار افزایشی باشد اما در نیمه دوم سال این روند افزایش قیمت با شتاب بیشتری صورت می‌گیرد. 

وی ادامه داد: بازار مسکن همیشه یک روند افزایشی داشته است و از آنجایی که ما تولیدمان کاهش پیدا کرده است، در سال آینده افزایش قیمت بیشتری را خواهیم داشت. زیرا بخش خصوصی میانگین ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار واحد مسکن می‌ساخت اما در دو سال گذشته به ۲۰۰ هزار رسیده است و این کاهش تولید، اگر در بازار رونق نداشته باشیم، به شکل رکود تورمی خودش را نشان می‌دهد.

ستاریان با بیان اینکه اکنون در بازار خرید و فروش رکود حاکم است، تصریح کرد: کل اقتصاد اکنون راکد است. یعنی تعاملات عملا کاسته شده است اما کاهش قیمتی در این بازار نمی‌بینیم. بازار ارز و طلا هم اگر کاهشی شده، سرمایه ها عمدتا به سمت بازار مسکن می‌اید. ضمن اینکه وقتی تولید کاهش پیدا می‌کند تقاضا افزایشی می‌شود و همین موضوع در کنار تورم، باعث افزایش قیمت مسکن می‌شود. 

این کارشناس اقتصادی در ادامه می‌گوید: ۹۵ درصد تولید مسکن در بخش خصوصی است، دولت چگونه می‌خواهد ساخت ۴ میلیون مسکن را عهده دار شود؟ حتی اگر قرار بود با کمک و همراهی بخش خصوصی یک میلیون مسکن ساخته شود نباید این موضوع رسانه ای می‌شد، چرا که بازار پتانسیل بسیار قوی سیاسی دارد، نباید این موضوع رسانه ای می‌شد. همه ساختار دولت و مجلس در رابطه با بازار مسکن فقر شدید اطلاعاتی دارند و چون دانششان در این حوزه بسیار پایین است، موضوع را خیلی کوچک می‌بینند و متوجه نمی‌شوند اگر درباره مسکن صحبت می‌کنند درباره نیمی از اقتصاد و صنعت کشور صحبت می‌کنند و فکر می‌کنند به سادگی یک زمین می‌گیریم و مصالح می‌دهیم چندتا بنا می‌آوریم تا خانه بسازند. 

وی با تاکید بر اینکه در نیمه دوم امسال بازار رهن واجاره هم حتما افزایش قیمت دارد، گفت: نمی‌خواهم درصد افزایش قیمت را اعلام کنم چرا که تمایلی ندارم تغییری در ساختار بازار ایجاد شود.  

طرح کنترل اجاره‌بها، تبلیغاتی و غیرکارشناسی است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌بها املاک مسکونی شتاب‌زده تنظیم شده و همانند سایر قوانین مصوب غیرکارشناسی است و جنبه تبلیغاتی دارد. به تازگی محمدرضا رضائی‌کوچی رییس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به تصویب طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌بهای املاک مسکونی گفت: هیچ خلاء قانونی در حوزه مسکن وجود ندارد و همه قوانین مورد نیاز برای ساخت و کنترل قیمت مسکن در اختیار دولت است.

او تاکید کرد: در مجلس قانون مالیات بر خانه‌های خالی را مصوب کردیم تا به عرضه خانه‌های‌ خالی از سکنه به بازار کمک کند. همچنین قانون جهش تولید مسکن را مصوب کردیم تا بر اساس آن ۴ میلیون واحد مسکونی ساخته و تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار مسکن برقرار شود. قانون سومی که در صحن علنی مورد بررسی قرار گرفت و مواد باقیمانده نیز تصویب شد، در حوزه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهاست.

اما اظهارات رییس کمیسیون عمران مجلس در حالی است که جلیل رحیمی‌جهان‌آبادی طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌بهای املاک مسکونی را غیر‌کارشناسی ارزیابی و تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از کارهایی که مجلس یازدهم انجام می‌‌دهند، شتابزده و غیرکارشناسی است و جنبه تبلیغاتی دارد و طرح کنترل اجاره‌بها هم جزو همین موارد است. این نماینده مجلس خاطر‌نشان کرد: بسیاری از طرح‌ها به سرعت نوشته می‌شوند، به سرعت به صحن آورده می‌شوند و عجولانه رفع ایراد و بررسی و تصویب می‌شوند. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: لذا از هیات‌‌‌رییسه محترم مجلس تقاضا دارم که اجازه دهند نمایندگان مجلس با فرصت و دقت بیشتری طرح‌ها را بررسی کنند و سپس به شور و بررسی بگذارند.

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش