سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۱۰ - ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۳۰۱۱
مسکن، راه، عمران

معاون وزیر راه و شهرسازی:

سیاست های شهرداری قیمت زمین در تهران را معادل قیمت زمین در سوئیس کرد / افزایش ۵۰۰ درصدی قیمت

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران,حامد مظاهریان
مظاهریان با بیان اینکه سیاست‌های سوداگرانه شهرداری در تهران باعث افزایش قیمت ۷۰۰ درصدی زمین شده است گفت: امروز قیمت زمین در تهران معادل قیمت زمین در سوئیس است.

به گزارش ایلنا، حامد مظاهریان معاون مسکن و امور ساختمان وزارت راه و شهرسازی در نشست خبری صبح امروز با اشاره به تکمیل طرح پروژه مسکن مهر در سال ۹۶ اظهار داشت: در حال از پروژه مسکن مهر در سراسر کشور کمتر از ۵ درصد باقی مانده است که این واحدهای باقی مانده هم در دست ساخت و تکمیل هستند.

 

وی با اشاره به طرح‌های دولت یازدهم در بخش مسکن گفت: دولت یازدهم طرح مسکن اجتماعی و حمایتی را در دست داشت اما وقت و هزینه دولت صرف اتمام پروژه کلان مسکن مهر شد و اولویت برای اجرا پروژه مسکن مهر بود.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اواخر سال گذشته طرح مسکن اجتماعی و حمایتی مورد تصویب هیات وزیران قرار گرفت. طرح مسکن حمایتی شامل حال افرادی می‌شود که با حمایت دولت می‌توانند صاحب خانه شوند.

وی گفت: افتتاح صندوق پس انداز  یکم در راستای اجرای طرح مسکن حمایتی بوده و مردم می‌توانند با تسهیلات ارزان قیمت از طریق این طرح صاحب خانه شوند.

 

مظاهریان با اشاره به استقبال مردم از طرح مسکن حمایتی و صندوق پس‌انداز یکم گفت: خوشبختانه استقبال از صندوق پس‌انداز یکم قابل توجه بوده و تاکنون ۱۶۵ هزار نفر در این صندوق سپرده‌گذاری کرده‌اند.

مظاهریان تاکید کرد:‌ در حال حاضر در هر روز کاری به طور متوسط ۵۰۰ نفر در این صندوق سپرده‌گذاری می‌کنند.

 

اجرای قانون مالیات در خانه‌های خالی از خردادماه

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به گزارش مرکز آمار درباره میزان تعداد خانه‌های خالی در کشور اظهار داشت: طبق گزارش رسمی مرکز آمار که اواخر سال گذشته منتشر شد در حال حاضر چیزی حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد خانه خالی در کشورمان وجود دارد و برآوردها حاکی از آن است که ارزش این خانه‌های خالی چیزی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است.

 

مظاهریان ادامه داد: این سرمایه در سال‌های گذشته به قصد سودآوری وارد بازار مسکن شده بود اما امروز این حجم از سرمایه‌گذاری در خانه‌های خالی حبس شده است.

 

وی اظهار داشت: هجوم سرمایه‌گذاری به بازار مسکن در سال‌های گذشته سیاست غلطی بود که باعث شده بود بازار مسکن از کالای مصرفی به کالای سرمایه‌گذاری تبدیل شود و امروز عمده خانه‌هالی خالی خانه‌های لوکس هستند که با نیاز واقعی بازار متناسب نیست و هم‌پوشانی ندارد.

 

مظاهریان با بیان اینکه یکی از ابزارهای کنترل تعداد خانه‌های خالی اخذ مالیات است گفت: مجلس در دوره قبل قانون مالیات بر خانه‌های خالی را تصویب کرد که این قانون از خردادماه سال جاری به اجرا می‌رسد.

وی افزود: البته این مالیات نمی‌تواند مشوقی باشد تا صاحبان خانه‌های خالی خانه خود را به فروش بگذارند.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: طبق قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی، صاحبان ملک سال اول از پرداخت مالیات معاف هستند و سال دوم ۵۰ درصد اجاره آن خانه را به عنوان مالیات می‌پردازند و از سال‌های بعد این رقم به صورت تساعدی افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: این ارقام نمی‌تواند عاملی باشد تا صاحبان ملک را مجبور به فروش خانه کند.

 

تحویل سامانه شناسایی خانه‌های خالی در خردادماه

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه یکی از بسترهای لازم برای اجرای اخذ مالیات از مالکان خانه‌های خالی وجود سامانه‌ای برای شناسایی و اخذ مالیات است گفت: طراحی و راه‌اندازی این سامانه بر عهده وزارت راه و شهرسازی بوده که در خردادماه این سامانه به وزارت اقتصاد و دارایی تحویل داده می‌شود.

مظاهریان ادامه داد: تا یکی دو سال آینده می‌توان دریابیم که اجرای این قانون موثر بوده است یا نه.

 

شهرداری تهران مرجع صدور ساخت و ساز است

مظاهریان با اشاره به ادعای یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر اینکه وزارت راه و شهرسازی مجوز بلندمرتبه‌سازی در تهران را داده است گفت: اخیراً شورای عالی شهرسازی و معماری بیانیه‌ای را در این خصوص صادر کرده و این ادعا را تصویب کرده است. شورای عالی شهرسازی متکی به یک وزارتخانه نیست و با مجموعه‌ای از همکاران دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مختلف فعال است و اگر این شورا بیانیه‌ای را می‌دهد باید آن را بپذیریم.

 

وی با تاکید بر اینکه مجوز ساخت و ساز با تصمیم نهادهای محلی و شهرداری صادر می‌شود گفت: شورای عالی شهرسازی و معماری از یک سال گذشته از شهرداری تهران خواسته است که آیین‌نامه‌ مربوط به بلندمرتبه‌سازی را تعیین کند اما شهرداری تاکنون پیش‌نویس آن را هم تصویب نکرده است و در طول سال‌های گذشته هم این چنین بوده که مجوزها را شهرداری صادرمی‌کرده است.

 

رونمایی از مبحث قانون جدید ۲۲

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در چند دهه گذشته بیشترین دغدغه ما در حوزه ساخت مسکن بوده است گفت: قوانین ما در راستای افزایش ایمنی در ساخت و ساز و ایمن‌تر ساختن است گفت: در حال حاضر ۲۵ میلیون خانه در سطح  کشور وجود دارد که باید امروز قوانین ما معطوف نگهداری از این خانه‌ها شود.

 

وی ادامه داد: خطرات عمده‌ای در کلان‌شهرها در این حوزه وجود دارد. باید محدوده گسل‌ها مشخص شود و بلندمرتبه‌سازی در محدوده گسل‌ها ممنوع شود.

وی از رونمایی قانون مبحث جدید ۲۲ خبر داد و گفت: در نیمه امسال قانون جدید رونمایی می‌شود که درآن پیش‌بینی‌های روشنی درباره نگهداری از ساختمان‌ها شده است.

 

حرکت نرخ اجاره متناسب با نرخ تورم

مظاهریان در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی براینکه وضعیت بازار اجاره بها در سال جاری چگونه خواهد بود گفت: سه عامل در تعیین نرخ اجاره‌بها وجود دارد که قیمت نرخ سود تسهیلات و نرخ تورم سه عاملی هستند که بر روی اجاره بها تاثیرگذار هستند.

 

وی افزود: تعیین اجاره‌ بها بستگی به این دارد که سرمایه‌گذاری در بازارهای دیگر چقدر سوددهی دارد، نرخ تورم چقدر است و قیمت نهایی مسکن چقدر نرخ‌گذاری می‌شود.

مظاهریان با تاکید بر اینکه اجاره در بازار مسکن یک مسئله انتفاعی است و نگاه مالکان خانه به اجاره بها این است که اگر به جای مسکن در بازارهای دیگر سرمایه‌گذاری می‌کردند چقدر سوددهی داشتند.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر تعیین نرخ اجاره نرخ تسهیلات بانکی است که متاسفانه در ایران این نرخ بسیار زیاد است.

معاون مسکن و امور ساختمان تاکید کرد: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که نرخ اجاره بها متناسب با نرخ تورم عمومی حرکت کند و بیش از آن افزایش پیدا نمی‌کند.

 

شهرداری‌ها عامل افزایش قیمت زمین در کشور

مظاهریان با اشاره به اقدامات سوداگرانه شهرداری‌ها ادامه داد: به دلیل اقدامات سود گرانه شهرداری‌ها انضباط شهری به هم خورد و شهرداری برای تامین منابع خود تراکم‌ها را افزایش داده‌اند و شناسنامه و برنامه‌های شهری را تغییر دادند  و امروز به یک بی‌انضباطی شهری رسیده‌ایم.

 

وی تاکید کرد: با یک نگاه سوداگرانه ۴۹۰ هزار خانه خالی در تهران وجود دارد و امروز شاهد آن هستیم که در منطقه ۲۲ خانه‌های متعددی بدون خریدار در حال ساخت هستند و اساساً مشخص نیست این حجم از ساخت و ساز در منطقه ۲۲ بر مبنای کدام سند مصوب ساخته شده است.

 

وی افزود: در حال حاضر در منطقه ۲۲ خانه‌هایی ساخته می‌شود که به ازای آن خریدار وجود ندارد و البته این خانه‌ها جزو آمار خانه‌های خالی هم به حساب نیامدند.

مظاهریان ادامه داد: این بی‌انضباطی شهری مشکلات عدیده‌ای مانند افزایش ترافیک، شهربازی، مهاجرت  و... را به وجود آورده است.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: یکی از عوامل افزایش قیمت زمین در تهران تراکم‌فروشی‌های شهرداری بوده است و امروز قیمت زمین در تهران معادل قیمت زمین در سوئیس است. این در حالی است که ما در ایران کمبود زمین نداریم.

 

افزایش قیمت ۵۰۰ درصدی مسکن در دولت گذشته

مظاهریان با بیان اینکه سال گذشته قیمت مسکن ۵.۶ درصد افزایش یافت گفت: ۳.۷ درصد معاملات مسکن افزایش پیدا کرده و این نشان می دهد که بازار مسکن به سمت رونق مصرفی در حال حرکت است.

وی تاکید کرد: این اولین بار است که رونق مسکن را با افزایش شدید قیمت‌ها تجربه نمی‌کنیم.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در هشت سال گذشته دولت قبل قیمت مسکن تا ۵۰۰ درصد افزایش یافت گفت: آماررسمی کشور نشان می‌دهد قیمت مسکن از میانگین هر متر مربع ۶۵۰ هزار تومان در سال ۸۴ به ۳ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان در سال ۹۲ رسید و این نشان از افزایش قیمت شدید مسکن در دولت قبل می‌دهد.

 

وی ادامه داد: قیمت مسکن در هر مترمربع ۴ میلیون و ۳۷۰ هزار تومان است یعنی در چهار سال گذشته قیمت مسکن ۱۰ درصد بالا رفته است.

 

وی همچنین درباره افزایش قیمت زمین در دولت گذشته گفت: در سال‌های ۸۴ تا ۹۲ قیمت زمین از متری ۶۴۰ هزار تومان به متری ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در تهران افزایش یافت که این نشان از افزایش قیمت ۷۰۰ درصدی می‌دهد اما قیمت زمین در چهار سال گذشته تنها ۲ درصد افزایش پیدا کرد.

 

 

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش