شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۰۸:۴۳ - ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۵۷۹۹
مسکن، راه، عمران

اعتراض وزارت راه به نامزد ریاست جمهوری برای راه اندازی دومین سایت غیر قانونی

قالیباف به شکایت تهدید شد

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران,احتمال شکایت عباس آخوندی علیه قالیباف

«سامانه كار» كم بود، حالا نوبت به «سامانه مسكن» رسيده؛ همان سامانه‌اي كه واكنش‌هاي پي‌درپي مسئولان و كارشناسان را در پي داشت و در نهايت به دستور قوه قضائيه فيلتر شد. محمدباقر قاليباف كه گويا از فيلترشدن آن سامانه، متنبه نشده، اين‌بار براي تداوم وعده‌هاي پوپوليستي خود، اقدام به راه‌اندازي سامانه مسكن كرده است. حالا معاون مسكن وزير راه‌وشهرسازي در گفت‌وگو با «شرق» خبر از ارسال نامه‌اي هشدارآميز به قاليباف داده تا اگر اين اقدام، تخلفي از سوي ستاد اوست، آن را تكذيب كند و اگر نه، وزارت راه پيگيري قضائي را در دستور كار قرار مي‌دهد.

 

آخوندي: كلاهبرداري است

رفتار غيرقانوني محمدباقر قاليباف را پاياني نيست. زبان قاصر است از اوج رفتارهاي پوپوليستي او كه فكري جز منفعت خويش در سر ندارد. حالا نوبت به «سامانه مسكن» رسيده (پس از گذشت چند ساعت از رونمايي اين سامانه به «ساماندهي متقاضيان مسكن مهر» تغيير نام داد)، اين اقدام او، واكنش سريع وزير راه‌، مسكن و شهرسازي را به دنبال داشت. عباس آخوندي در اين باره گفت: «راه‌اندازی سایت مسکن از سوی یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مصداق کلاهبرداری و خريد رأي است». به گفته او: «این اقدام از سوی یک شهروند معمولی انجام شده است و یک اقدام کلاهبردارانه است و در صورتی‌که شرایط تغییر نکند امکان پیگیری قضائي و قانونی چنین اقدامی وجود خواهد داشت». دليل او روشن است: «کسی نمی‌تواند درباره املاک مردم سایت تاسیس کند و این اقدام عجیبی است». البته اين واكنش آخوندي زماني بود كه هنوز از وجهه مسكن مهري اين سامانه رونمايي نشده بود.

 

برای اموال مردم کیسه دوخته‌اند

حامد مظاهريان، معاون مسكن آخوندي هم در اين باره واكنش نشان داد و گفت: «مردم مراقب اطلاعات شخصی خود باشند. به‌طور قطع این سایت نمی‌تواند قانونی باشد و گویا عده‌ای برای اموال مردم کیسه دوخته‌اند».

معاون وزیر راه و شهرسازی هشدار داده است: «به‌طور قطع این سایت قانونی نیست و قطعه‌ای جدید از پوپولیسم ایرانی است و به نظر می‌رسد برخی قصد دخالت در اموال مردم را دارند و این عین تشویش اذهان عمومی است و نمي‌تواند توجيه داشته باشد».

 

مظاهريان در گفت‌وگو با «شرق» با انتقاد از تأكيد اين سامانه بر خانه‌هاي خالي مي‌گويد: «سيستم رانتي شهري و تراكم‌فروشي با محوريت مدیریت آقاي قاليباف منجر به صدور مجوز ساخت اين خانه‌ها كه اغلب هم خانه‌هاي لوكس به شمار مي‌روند، شده است. مديريت نادرست شهري ايشان، مسبب رانت‌های شهری بوده و او مسئولیت مستقیم در این ارتباط دارد».

 

دخالت غیرموجه و خارج از اختیارات قانونی

اين معاون وزير با بيان اينكه راه‌اندازي اين سامانه «دخالت غیرموجه و خارج از اختیارات قانونی بوده» است، مي‌افزايد: «او رئيس‌جمهور نيست و اكنون هم از شهرداري مرخصی گرفته تا نامزد رياست‌جمهوري شود، بنابراين فردي عادي است كه در انتخابات شركت كرده. با اين اوصاف، اقدام او یا ستاد او می‌تواند نوعي كلاهبرداري محسوب شود و در صورت شكايت، دادستاني بايد بلافاصله اقدام قانونی در جلوگیری از جرم را مدنظر قرار دهد».

 

نامه هشدار به قاليباف

مظاهريان همچنين از نامه‌اي با امضاي خود خبر مي‌دهد كه از سوي وزارت راه‌وشهرسازي خطاب به محمدباقر قاليباف به نگارش درآمده و در آن نسبت به اقدام او هشدار داده شده است كه اگر اين سامانه تكذيب نشود، وزارت راه‌ و شهرسازي مطابق قانون براي پيگيري قضائي اقدام مي‌كند. در متن اين نامه آمده: «بنا به گزارش‌هاي اعلام شده در تارنماي اختصاصي خبرگزاري‌هاي تسنيم و مهر و به قرار مسموع، سامانه‌اي تحت عنوان ساماندهي

 

متقاضيان مسكن مهر به آدرس

ri.www.maskan٩٦ از سوي ستاد منتسب به جنابعالي ايجاد و آغاز به فعاليت كرده كه ضمن ثبت‌نام از متقاضيان با دخالت غيرموجه و خارج از اختيارات قانوني و با ورود به حوزه مسئوليت دولت در واگذاري مسكن مهر، در حال ايجاد تعهد براي مساكن موجود نيز هست.همانگونه كه اطلاع داريد، داوطلبان انتخابات رياست‌جمهوري تا زمان انتخاب توسط مردم و تنفيذ حكم ايشان توسط مقام معظم رهبري، در شمار شهروندان عادي محسوب مي‌شوند و هرگونه ايجاد تعهد خصوصا در شكل رسمي براي آحاد جامعه، امري خلاف قانون و مقررات بوده و موجب ضمان و مسئوليت است و در آينده نيز باعث بروز تبعات منفي در جامعه و سلب آرامش عمومي خواهد بود.شايسته است چنانچه سامانه موصوف زير نظر جنابعالي مديريت نمي‌شود دستور فرماييد سريعا و به‌طور رسمي نسبت به تكذيب آن اقدام گردد. مزيد اطلاع متذكر مي‌شود وزارت راه‌وشهرسازي مطابق قانون پيگيري قضائي را در دست اقدام دارد».

اين نامه همچنين براي پيگيري‌هاي بيشتر به رئيس ستاد انتخابات وزارت كشور براي استحضار و دستور اقدام لازم رونوشت شده است.

 

از سامانه «پيگيري متقاضيان مسكن مهر» چه خبر؟

«ri.www.maskan٩٦» را كه در مرورگر رايانه خود تايپ كنيد، صفحه‌اي با يك «شعار» باز مي‌شود: «٣ميليون مسكن خالي در كشور وجود دارد كه متعلق به ٤درصد است». در مرحله بعدي، زير صفحه آدرس تلگرامي همان سايت قبلي را مي‌نويسد: «جهت كسب اطلاعات بيشتر به كانال تلگرامي كارانه بپيونديد». البته فراموش كرده‌اند روي سايت اسم دقيق كانال به‌روز شده را اصلاح كنند: «كانال مسكن و كارانه».

 

مرحله اول:

تا اينجاي كار مشخص نيست، اين مسكن، كجاست؟ بايد حتما ثبت‌نام كنيد تا پرده از اسرار پشت اين سامانه كنار برود.

 

مرحله دوم:

و باز هم «مسكن مهر» !

وعده‌اي كه به زبان قاليباف نيامده بود و بيشتر از زبان ابراهيم رئيسي، ديگر نامزد رياست‌جمهوري، شنيده بوديم. حالا اين سامانه از مخاطب مي‌پرسد، اگر شما یکی از صاحبان مسکن مهر هستيد که تکمیل خانه شما با وقفه روبه‌رو شده است و یا متقاضی جدید مسکن مهر هستید، برای ثبت نام بر روی کلید «درخواست پیگیری مسکن مهر- متقاضی جدید» کلیک كنيد و در گزينه‌اي ديگر مخاطب مي‌تواند پيامي مستقيم به قاليباف بفرستد!

 

مرحله سوم:

صفحه با حديثي از پيامبر اكرم (ص) بالا مي‌آيد: «بهترين اعمال در پيشگاه الهى سه چيز است: ايجاد خوشحالى در دل مؤمن، رفع گرسنگى، و زدودن غم و اندوه از چهره او» و بعد با شعار فخيمه او! زينت مي‌شود: «دوره، نداریم، نمی‌شود و نمی‌توانیم تمام شده است».

 

پس از آن نوبت به بيان سه اولويت اصلي اين كانديدای رياست‌جمهوري مي‌رسد: «طرح ساماندهی متقاضیان مسکن مهر، از آنجایی که مسکن نیاز اولیه هر انسانی است، به‌عنوان موضوع مسکن در کنار برنامه‌های تولید، کار و اشتغال و ساماندهی وام‌های ازدواج به‌عنوان سه اولویت اصلی دولت مردم در دستور کار قرار دارد».

 

و بعد ادعا مي‌كند: «با توجه به اجرای مسکن مهر در دولت دهم و عدم پیگیری‌های تکمیل مسکن‌های نیمه‌تمام در دولت یازدهم تمامي صاحبان مسکن مهر که تکمیل خانه آنها نیاز به پیگیری دارد و همچنین متقاضیان جدید مسکن با ثبت‌نام در این طرح موجب تسریع در اجرای این برنامه در دولت مردم خواهند شد».

 

حال آنكه بارها عباس آخوندي، وزير راه ‌و شهرسازي، خطاب به مدعي ديگر براي اجراي طرح «مسكن كرامت»، گفته اين طرح‌ها به اتمام مي‌رسد و ديگر زحمتي براي دولت بعدي باقي نيست!

 

اين تمام ماجرا نيست. در پايان مرامنامه اين سامانه نوشته شده: «با تشکر از اعتماد شما به خادم ملت، اطلاعات شما در صورت انتخاب هر یک از کاندیداها و با موافقت شما به ایشان ارائه خواهد شد»؛ جمله‌اي عوام‌فريبانه در تلاش براي آنكه نبود امنيت اطلاعات فردي ثبت‌نام‌كنندگان را مخفي كند.

 

مرحله چهارم:

اينجا در مورد مسكن مهر متقاضي مي‌پرسد: فاقد مسکن (متقاضی جدید مسکن) يا مسکن مهر نیمه‌ساز و اگر گزينه دوم را انتخاب كنيد جزئيات مسكن مهر مربوطه را مي‌پرسد.

 

مرحله پاياني:

در اين مرحله با وعده‌ دروغين ديگري، در بالاي سايت درج مي‌شود: «ان‌شا‌الله در دولت مردم درخواست شما با اولویت بالا پیگیری خواهد شد».

 

وعده تاريخ‌گذشته مسكن بي‌سرانجام قاليباف

جالب آنكه از اين وعده‌ها قاليباف حتي در دوره شهرداري خود كم نداده بود. به گزارش ايلنا، محمدباقر قالیباف در سال ١٣٨٨ اقدام به کلنگ‌زنی یک پروژه مسکونی برای کارکنان سازمان خدمات موتوری، بازیافت و میادین میوه‌وتره‌بار شهر تهران با نام ابرپروژه مسکونی الهام کرد، اما هنوز خبری از این املاک برای کارکنان نیست. او در یکم مهرماه سال ١٣٨٦ با ابلاغ دستوری در یک نامه رسمی به ستاد مسکن شهرداری تهران، به این سازمان مسئولیت ساخت مجتمع مسکونی در دو قطعه زمین از اراضی تحت تملک شهرداری تهران را داد. ستاد مسکن شهرداری تهران موظف شد زمین را با ٥٠ درصد تخفیف براي اسكان پرسنل این سازمان‌ها در نظر بگیرد. 

 

طبق توافق‌نامه امضاشده بین طرفین قرارداد، پیمانکار باید تا سه سال پس از کلنگ‌زنی؛ یعنی سال ١٣٩١، اقدام به تحویل پروژه به کارکنان سازمان‌های مذکور می‌کرد تا آنها خانه‌دار شوند، اما این موضوع به دلایل گوناگون محقق نشد. شنیده شده پیمانکار پروژه مسکن الهام که در سال ١٣٩٢ از حامیان شهردار تهران برای انتخابات ریاست‌جمهوری بوده است، اقدام به پیش‌فروش واحدهای اضافی پروژه الهام بالغ بر ٥٠٠ واحد به اشخاص ثالث کرده و شهردار تهران هم تاکنون در مقابل این اتفاقات سکوت کرده است. این پروژه مسکونی اكنون تقریبا تکمیل شده و قابل تحویل به کارکنان سازمان‌های پسماند و میوه‌وتره‌بار شده است، اما هنوز خبری از تحویل واحدهای مسکونی نیست. حالا مشخص نيست اين مدعي خوش‌قول! چگونه مي‌خواهد مردم را مسكن‌دار كند! 

 

 

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش