جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۱۰:۰۴ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۴۳۸
مسکن، راه، عمران

روايتی تازه از يک اتفاق زيان بار تاريخی

مشکلات زيرساختی مسکن مهر را بی مهر کرد

مسکن مهر,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران

خانه‌ها يا نيمه کاره تحويل داده شده‌اند يا مردم به‌دليل مشکلاتي که واحدها دارند از تحويل خانه‌هايي که سال‌ها انتظارش را مي‌کشيدند، سر باز مي‌زنند؛ اين روايت تازه‌اي است از پروژه مسکن مهر پرند. روايتي که تا چند ماه پيش، تأخيرهاي طولاني در تحويل واحدها، خبر اصلي آن بود و حالا روايت‌هاي جديدي از تحويل خانه‌هاي نيمه کاره، بدون راه و محوطه‌سازي به گوش مي‌رسد.

 

متقاضيان مسکن مهر پرند همچون ساير پروژه‌هاي مهر در سال‌هاي اخير مشکلات بسياري را براي خانه‌دار شدن پيش روي خود ديده‌اند، از وعده‌هاي پي‌درپي رسيدن خط مترو گرفته تا تحويل واحدها در فلان ماه و فلان روز.

 

حالا با رسيدن به زمان واقعي تحويل پس از ماه‌ها و حتي سال‌ها وعده، واحدها نيمه‎کاره هستند، يکي پکيج ندارد، ديگري کابينت، يکي حتي گاز ندارد و ديگري ساير انشعابات. پيمانکاران، حرف‌هاي متفاوتي به متقاضيان مي‌زنند، يکي مي‌گويد «واحد را تحويل بگيريد، پکيج را بعد نصب مي‌کنيم»، ديگري مي‌گويد: «نصب پکيج بر عهده خريدار است.» يکي ديگر از ناامني مي‌گويد که در شهر برپاست و صراحتا اعلام مي‌کند که «اگر پکيج را وقتي کسي ساکن آن نيست نصب کنيم، به سرعت به سرقت مي‌رود.»

 

مسير تردد بسياري از واحدهايي که همين‌طوري به متقاضيان تحويل داده شده‌اند، همچنان خاکي است، مسير ماشين‌رو و حتي ورودي تا در اصلي ساختمان، خاک همه جا را برداشته و واحدي به متقاضي تحويل داده شده است که علمک گاز تا در اصلي ساختمان آمده ولي هنوز لوله‌کشي داخل ساختمان به تأييد نرسيده تا واحد مسکوني با شعله روشن گاز تحويل داده شود.

 

متقاضيان اما واحدها را ناچارا تحويل مي‌گيرند؛ بسياري از آنها چاره‌اي ندارند، وقتي نماينده پيمانکار به آنها مي‌گويد که «همين الان واحد را تحويل بگير، چند وقت پيش يکي ديگر از پيمانکار‌ها واحدهاي نيمه‌تمام را به چند نفر فروخت و رفت.

 

شايد همين بلا سر شما هم بيايد.» جز اينکه با تمامي کم و کسري‌ها واحدها را تحويل بگيرند يا خود با وجود مشکلات مالي ای که دارند، واحد مسکوني تحويل گرفته شده را تکميل کنند يا واحدي که هنوز مسير ترددش خاکي است، گاز وارد ساختمان نشده، پکيج ندارد، کابينت‌ها نصب نيست و... تحويل بگيرند و آن را نگه دارند تا مبادا يکي از چند صاحب واحد خريداري شده شان باشند و به‌اين‌ترتيب سرشان کلاه رفته باشد.

 

حالا پس از ماه‌ها شنيده شدن داستان‌هاي تقريبا يکسان و شبيه به هم از وضعيت تحويل واحدهاي مسکن مهر در شهر پرند، مديرعامل شرکت عمران شهر جديد پرند، با گزارش‌هايي که در ماه‌هاي گذشته و حتي در سال‌هاي گذشته از وضعيت تحويل واحدها در اين شهر شنيده شده است، همصدا شده و با اعلام بررسي مشکلات اصلي واحدهاي باقيمانده مسکن مهر پرند، عدم تأمين خدمات زيربنايي از سوي دستگاه‌هاي خدمات‌رسان و حمل‌و‌نقل نامناسب را علت عدم سکونت مردم در پرند، نام برده است.

 

علي‌اکبر طاهري با اشاره به اينکه مشکل اصلي ما در پروژ‌ه‌هاي باقيمانده مسکن مهر تکميل بحث محوطه‌سازي و آماده‌سازي آن بوده، توضيح داد که «اين مشکل نيز تنها با کمک دستگاه‌هاي خدمات‌رسان و تکميل فرايند تأمين انشعابات اين واحدها حل می‌شود.»

 

به گزارش وزارت راه و شهرسازي، او در ادامه از اتمام مراحل ساخت هفت هزار واحد مسکن مهر اين شهر تا هفته دولت خبر داد و گفت: مشکل اصلي ما در اين پروژه تکميل بحث محوطه‌سازي و آماده‌سازي آن بوده که دستگاه‌هاي خدمات‌رسان هم مشکلي در تأمين مالي اين اقدامات براي واحدهاي مذکور ندارند.

 

شرکت عمران تمامي هزينه‌هاي مربوط به اين بخش را پرداخت کرده است ولي مشکل فعلي عدم تخصيص رديف بودجه انشعابات اصلي موجود است که بايد براساس يک برنامه‌ريزي مناسب رفع شود زيرا شرکت عمران شهرهاي جديد در موارد مشابه از منابع داخلي شرکت استفاده کرد که ساخت مدرسه، مسجد، کلانتري و... از جمله اين موارد به شمار مي‌رود.

 

او ادامه داد: «ما ضمن پيگيري‌هاي مکرر انتظار داريم تا ساير دستگاه‌ها نيز مانند وزارت راه‌وشهرسازي بدون آنکه وظيفه‌اي قانوني در اجراي بسياري از پروژه‌ها داشته باشند به‌دليل اتمام هرچه‌سريع‌تر اين طرح از تمامي ظرفيت خود در اين راه استفاده کرده و وارد عرصه شده و با اين هدف به تکميل هرچه سريع‌تر پروژه کمک کنند.»

 

مديرعامل شرکت عمران شهر جديد پرند همچنين با بيان اينکه تاکنون حدود ۷۰ هزار واحد از سايت مسکن مهر اين شهر تکميل شده است، گفت: «درحال حاضر ۲۵ هزار واحد مسکن مهر در پرند باقيمانده که نزديک به ۷۵۰۰ واحد آن فاقد متقاضي گزارش شده است.»

 

هفت هزار و ۵۰۰ واحد مسکن مهر پرند درحالي بدون متقاضي مانده‌اند که واحدهاي داراي متقاضي که چند سالي هم هزينه‌هاي ساخت و تحويل اين واحدها را پرداخت کرده و حتي درحال‌حاضر دفترچه قسط تحويل گرفته‌اند و هر ماه اقساط را پرداخت مي‌کنند، واحدهايي را تحويل گرفته‌اند که خدمات زيربنايي ندارد و اين واحدها روي دست صاحبانشان مانده‌اند. به گفته طاهري«۱۷ هزار و ۵۰۰ واحد ديگر به مرور آماده تحويل هستند و مشکل اصلي آنها عدم تأمين خدمات زيربنايي و اقدامات مربوط به دستگاه‌هاي خدمات‌رسان است.»

 

اين امر باعث شده تا بسياري از خريداران اين واحدها رغبتي براي سکونت در شهر پرند نداشته باشند و اين شهر جديد به مکاني جديد براي مهاجرت به حاشيه پايتخت تبديل شود. دراين‌باره مديرعامل شرکت عمران شهر جديد پرند، دسترسي و حمل‌و‌نقل درون‌شهري نامناسب را يکي از دلايل اصلي عدم استقبال مردم براي سکونت در اين شهر مي‌داند و با اشاره به اينکه درحال حاضر ۱۲۰۰ واحد آماده تحويل در پرند وجود دارد، گفته است که «به دليل مشکلات مذکور متقاضيان از تحويل آن امتناع مي‌کنند.»

 

چند سالي از رسيدن مترو به شهر پرند مي‌گذرد. وعده‌اي که اگر محقق مي‌شد، مي‌توانست اين شهر حاشيه‌اي را براي خريداران واحدهايش به مکاني براي زندگي تبديل کند اما سال‌ها از اين وعده گذشت و خبري نشد، حالا مديرعامل شرکت عمران شهر جديد پرند، از پيگيري جدي بحث توسعه خطوط ريلي در شهر پرند مي‌گويد.

 

او با اشاره به اين نکته که قصد داريم در جهت تسهيل رفت‌وآمد ساکنين اين منطقه ايستگاه ورودي راه‌آهن شهر پرند را در داخل شهر و در يکي از ميادين اصلي احداث کنيم، گفت: «تاکنون مشکل اصلي اجرايي شدن اين طرح بحث تأمين مالي آن بود که خوشبختانه مبلغي در سال گذشته براي آن به تصويب رسيد که همچنان آمادگي لازم براي افزايش آن و کمک هرچه بيشتر به شرکت راه‌آهن (به عنوان مجري طرح) براي تسريع در روند اجراي پروژه را داريم.»

 

اين مقام مسئول درباره وضعيت متروي شهر جديد پرند هم توضيح داد که «وزارت راه‌وشهرسازي در سال ۹۲ عمليات ريل‌گذاري و زيرساخت خط مترو تا شهر جديد پرند را با هزينه‌اي بالغ بر ۳۶ ميليارد تومان به انجام رساند ولي شهرداري تهران به‌دليل کمبود منابع مالي همچنان قادر به ادامه اين پروژه و تکميل آن نيست.»

 

طاهري با تأکيد براينکه شرکت عمران شهرجديد پرند آمادگي کمک به شهرداري براي تکميل اين پروژه را از طريق تهاتر اراضي دارد، يادآوري کرد که «قطعا شرکت عمران در صورت دريافت مجوز از هيأت وزيران آمادگي لازم براي ارائه کمک بيشتر به شهرداري براي تکميل هرچه سريع‌تر اين پروژه را دارد.»

 

 

vaghayedaily.ir
  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش