دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۲۸ - ۰۴ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۱۰۹۷
مسکن، راه، عمران

۱۵ روش که نشان می‌دهد یک ساختمان در برابر زلزله مقاوم است

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
در کشور ما علیرغم بهبود نسبی در مقاومت ساختمان ها، همچنان عوامل غیر متخصص در ساخت و ساز‌ها دخالت دارند که باید به آنها توجه کرد.

 فردا، در کشور ما علیرغم بهبود نسبی در مقاومت ساختمان ها، همچنان عوامل غیر متخصص در ساخت و ساز‌ها دخالت دارند. از همین رو لازم است خریداران و حتی مستاجرین، قبل از خرید یا اجاره آپارتمان مورد نظرشان، نکات ساده و مهمی را مورد توجه قرار دهند.

 

برای تشخیص یک ساختمان مقاوم در برابر زلزله، می‌توان تا حدود زیادی، به نشانه‌های زیر دقت کرد و از آن‌ها برای تشخیص صحیح بهره برد.

 

 

۱- شکل ظاهری نما و داخل ساختمان هرچند نزد همه بسیار اهمیت دارد؛ ولی نباید در درجه اول گول ظاهر ساختمان را خورد.

 

۲- در بدو امر اگر ظاهر ساختمان را پسندیدید، از سازنده یا مشاور املاک از نوع اسکلت ساختمان بپرسید و حتما از آن‌ها بخواهید که یک کپی از نقشه‌های اجرایی تایید شده توسط شهرداری در اختیار شما قرار دهند.

 

۳- ممکن است متاسفانه مورد تمسخر آن‌ها قرار بگیرید، ولی اهمیت ندهید؛ به یاد بیاورید که شما هم برای پول خود زحمت کشیده اید و باید از این طریق به استحکام بنا پی ببرید.

 

۴- اگر در بین دوستان و اقوام خود فردی فنی سراغ دارید (لازم نیست حتما مهندس ساختمان باشد) از ایشان خواهش کنید نقشه موجود را با ابعاد ساختمان ساخته شده در یک فرصت کوتاه مطابقت دهد.

 

۵- نکاتی که وی باید مورد توجه قرار دهد، اول مقایسه ابعاد ستون‌ها در نقشه با ابعاد ستون‌های ساخته شده در پایین‌ترین طبقه ساختمان است. سپس در سایر طبقات نیز همین مقایسه انجام شود. لازم نیست همه‌ی ستون‌ها اندازه گیری شود، یک، دو، سه ستون در هر طبقه کافیست.

 

۶- دقت داشته باشید در ساختمان‌های با اسکلت فلزی، اختلاف ابعاد ستون‌ها در نقشه و اجرا، با در نظر گرفتن رو کش گچی در ستون اجرا شده، که نباید از ۲ سانتیمتر در هر ضلع در اسکلت فلزی و ۵ سانتیمتر در اسکلت بتنی، بیشتر باشد. یعنی باید ابعاد ستون‌ها در نقشه و در ساختمان بدون محاسبه ضخامت گچ، یکی باشند.

 

۷- همه به دنبال ساختمان‌هایی هستند که ستون کمتری داشته باشد به این مفهوم که بعنوان مثال سالن پذیرایی دارای ابعادی بزرگ بوده بدون اینکه ستونی در وسط داشته باشد. در اصطلاح مهندسی دهانه‌های بزرگ بدون ستون همیشه بعنوان مقاطع بحرانی نام برده می‌شوند و از اولین جا‌هایی هستند که در مقابل زلزله تاب نمی‌آورند، مگر اینکه طرح و اجرای بسیار قوی داشته باشند. پس باید مراقب باشید و به سالن‌های بزرگ بدون ستون دل نبندید.

 

۸- حالا قدری ورزیده‌تر شده اید، پس رنگ و لعاب ساختمان گولتان نزند. اگر ساختمان بتنی است، با دقت به سقف نگاه کنید، باید در عرض ساختمان، نیمی از ارتفاع تیر‌های اصلی از سقف بیرون زده باشد و شما بتوانید ببینید. اگر سقف بصورت یکپارچه دیده شد و شما تیر‌های عرضی را مشاهده نکردید، (در صورتی که سقف کاذب نداشته باشد) مطمئن باشید که ساختمان مقاومی مقابل شما قرار ندارد. (البته معمولا افراد نا آگاه، از حالت بیرون زده تیر عرضی خوششان نمی‌آید و از سقف‌های یکپارچه بیشتر استقبال می‌کنند)

 

۹- در ساختمان فلزی به دلیل ظرافت بیشتر، تیر‌ها می‌توانند دیده نشوند، ولی برای تست آن ها، خجالت نکشید و چند بار روی کف طبقه پرش کنید، اگر کف زیر پایتان لرزید بدانید ساختمان مقاومی را انتخاب نکرده اید. مگر ساختمان‌های مرتفع (برج ها) که پی بردن به کیفیت آن‌ها مستلزم صرف وقت بیشتری است.

 

۱۰- در ساختمان‌هایی که دارای آسانسور هستند، دقت کنید که در چهار طرف آسانسور باید حداقل سه ستون وجود داشته باشد، در غیر اینصورت حتما در تصمیمتان برای خرید و حتی اجاره تجدید نظر کنید.

 

۱۱- قبل از ورود به هر ساختمانی که قصد بازدید از آن را دارید، باید مطمئن شوید که ساختمان با بنا‌های مجاورش حداقل ۱۰ سانتیمتر فاصله دارد، اگر چنیین فاصله‌ای وجود نداشت، بدون ورود قیدش را بزنید. (ممکن است برای زیبایی نما این فواصل پوشیده شده باشند؛ در این صورت در پشت بام می‌توانید از وجود فاصله با بنای مجاور مطمئن شوید.)

 

۱۲- هرگز ساختمانی که عرض کمی داشته و طول آن زیاد است و بیش از ۲ طبقه بنا دارد را نه بخرید و نه اجاره کنید. (توجه داشته باشید که منظور طول و عرض بناست و نه زمین) ساختمان‌هایی که مربع شکل باشند و یا نسبت طول به عرض کمتری داشته باشند در مقابل زلزله با رعایت نکات دیگر مقاوم‌تر هستند.

 

۱۳- اگر ساختمان نوساز نیست، تاریخ ساخت بنا بسیار اهمیت دارد، بطور قطع می‌توان گفت: ساختمان‌هایی که از سال ۱۳۸۷ به بعد ساخته شده اند، حداقل در شهر تهران، از استحکام بیشتری نسبت به مشابه خود در سال‌های قبل از آن تاریخ برخوردارند، البته به شرط رعایت نکات فنی.

 

۱۴- به یاد داشته باشید هیچگاه از سازنده یا مشاور املاک نپرسید که این ساختمان مقاوم هست؟! چرا که مطمئن باشید جوابشان در مقاومت بالای آن، شما را شگفت زده خواهد کرد. پس آستین را بالا زده و خودتان به این موضوع پی ببرید.

 

۱۵- بدون نیاز به هیچ دانشی لازم است بدانید که ساختمان‌های قدیمی گلی و آجری یک یا چند طبقه با طاق ضربی (تیرآهن و آجر)، بطور کلی هیچ مقاومتی در مقابل یک زلزله حتی متوسط نیز نخواهند داشت و در هر شرایطی باید از این ساختمان‌ها دوری کرد. این ساختمان‌ها بیشتر مربوط به سال‌های قبل از ۱۳۷۰ می‌باشند.

 

در خاتمه باید متذکر شد که شاید مطالب ذکر شده به تنهایی برای شناخت یک ساختمان مقاوم در برابر زلزله کافی نباشند، ولی باید توجه داشت که مقاومت ساختمان‌ها در برابر زلزله در همه جای دنیا امری نسبی است و شاید با مد نظر قرار دادن موارد فوق بتوان درصد این نسبت را به نفع سلامت خود و افراد خانواده تغییر داد.

 

 

 

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش