شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۰:۰۱ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۲۱۲۷
مسکن، راه، عمران

دولت راهی جز برکناری آخوندی ندارد

عباس آخوندی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران

بازار مسكن ديرزماني است كه در اغما به سر مي‌برد، كارشناسان پيش‌بيني‌هايي در خصوص خروج از ركود داده بودند و اميدهايي به رونق بازار بسته بودند اما با نوسانات نرخ ارز ورق بازگشت و بسياري از بازار مسكن دل كندند و به سمت بازار سكه و ارز هجوم آوردند. بنابراين اكنون بازارمسكن همچنان با تنش‌هاي بسياري روبه رو است. به اعتقاد اكثر كارشناسان دليل نابساماني بازار مسكن تصميمات و سياست‌هايي است كه توسط وزير راه و شهرسازي اعمال شده است.

 

روز گذشته سیدمهدی هاشمی در انتقاد به عملكرد وزير راه‌ و شهرسازي عباس آخوندی درباره ابلاغیه‌ها و دستورالعمل‌های مربوط به نظام مهندسی ساختمان طي یک سال اخیر اظهار داشت: اقدامات آقای آخوندی در این حوزه به گونه ای است که انگار در بخش‌های مسکن و راه و حمل و نقل و ایمنی راه‌ها مشکلی نداریم و همه مشکلات تنها در حوزه نظام مهندسی است و قرار است آن‌ها را حل کند! شما فقط کافی است اظهارات آقای آخوندي پیش از مسئولیتش در وزارت راه و شهرسازی و پس از آن را با هم مقایسه کنید؛ می‌بینید که عملکرد و جهت‌گیری‌های وی چگونه است. زمانی که من ريیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان بودم، آقای آخوندی عضو این شورا بود و متاسفم که شاهد این همه تغییر در موضع گیری‌های وی در دوره تصدی وزارت راه و شهرسازی و دوره پیش از آن هستم.

 

دولت راهی جز برکناری آخوندی ندارد

هاشمی تاکید کرد: با ادامه این رویه هم اشتغال در مسکن از بین می رود و هم افزایش قیمت مسکن ادامه خواهد یافت. آقای آخوندی دارد به ناکجاآباد می رود. من متعجبم که چرا دولت این‌قدر در تغییر وزیر دیر تصمیم گیری می کند؛ برای بهبود وضعیت، یکی از کارها، تغییر وزیر است؛ آخر چند بار باید آقای آخوندی استیضاح شود و هر بار با لابی‌گری دوباره رای بیاورد؟

 

زمان تفکیک وزارتخانه نیست

عضو کابینه دولت نهم درباره تفکیک وزارت راه و شهرسازی و تاسیس دو وزارتخانه جدید «راه و ترابری» و «مسکن و شهرسازی» تصریح کرد: ادغام راه و مسکن از ابتدا هم اشتباه بود و من آن زمان هم بر آن تاکید کردم و اگر قرار است بهبود وضعیت ایجاد کنیم، باید تفکیک ایجاد کنیم. اما زمان تفکیک و نحوه جدا کردن دو وزارتخانه محل بحث است؛ وزارتخانه‌ای که پنج سال هیچ کاری نکرده، اگر قرار باشد حالا بیاید دو سال هم درگیر بحث تفکیک شود، معلوم نیست دولت چه عملکرد و خروجی ای را قرار است در پایان کار خود به مردم ارائه کند.

 

نظرات آخوندي درباره قيمت مسكن

وزير راه وشهرسازي بارها استيضاح شد اما با وجود انتقادات فراوان از وضعيت فعلي او هنوز بر صندلي وزارتخانه تكيه داده است. اين درحالي است كه در خصوص بسياري از مسائل بازار مسكن، ميان رييس جمهور و وزير اختلاف نظرهايي وجود دارد. وزیر راه و شهرسازی با این ادعا که قیمت مسکن در سال ۹۴ رشد منفی داشته و بدون اشاره به میزان افزایش قیمت در سال‌های ۹۶ و ۹۷ آتش زدن برجام پس از خروج آمریکا را به سخره گرفت وگفت: برخی به دلیل مخالفت با یک گروه سیاسی به انتظارات تورمی در اقتصاد دامن زدند.

 

عباس آخوندی حدود پنج سال پس از آن از مردم خواست بین گرانی و مسکن مهر یکی را انتخاب کنندو از عدم تکمیل برخی‌ پروژه‌های مسکن مهر خبر داد. او حالا گفته است:‌ اقتصاد مانند ظروف مرتبط به هم بوده وقیمت‌ها به هم پیوسته است. ‌بخشی از قیمت به ساختار اقتصاد بازمی‌گردد، بدهی دولت، ‌نقدینگی، صندوق‌های بازنشستگی، کسری بودجه و... که شاید خیلی برای مردم جذاب نباشد. بخشی از قیمت هم به انتظارات تورمی بازمی‌گردد که مردم چه انتظاری از بازار دارند. انتظار تورمی نيز به حوزه عملکرد سیاسی و اجتماعی بازمی‌گردد. این انتظار تورمی همچنین به عدم قطعیت بازمی‌گردد؛ وقتی عدم قطعیت در جامعه روی می دهد، مردم نمی‌دانند چه کار کنند که در مصرف شخصی اثرات بسیار زیادی دارد.

 

توجيهي به روش وزير

وی با بیان اینکه تمایلی ندارم که مسائل اقتصادی را با حوزه سیاسی ببینیم، افزود: پس از خروج آمریکا از برجام، عده‌ای به عدم قطعیت در کشور دامن زدند. این کار تاثیر بسیار فزاینده‌ای در افزایش قیمت داشت. وقتی کشوری مانند آمریکا از برجام خارج می‌شود ما باید چه تصمیمی می‌گرفتیم؛ باید این تصمیم را بلافاصله می‌گرفتیم و می‌گفتیم که چه کاری می‌خواهیم انجام دهیم. با توجه به اینکه بقیه اعضا در برجام مانده بودند باید اعلام می‌کردیم که یک مزاحم رفته و به برجام ادامه می‌دهیم.

 

این تکلیف حوزه سرمایه‌گذاران را همان روز اول مشخص می‌کرد. دو ماه در کشور گروه سیاسی بحث کردند که برجام باشد يا نباشد. این همان مفهوم عدم قطعیت بود که در عالم سیاست به وجود آمد که اثرات تخریب کننده‌ای روی بازار گذاشت و روی چیزهایی مانند دلار و سکه اثر تشدیدکننده‌ای داشت. ترامپ بسیار گستاخ است و منافع کشور خودش را نسبت به منافع جهان در اولویت قرار داده و به صراحت با متحدانش برخورد می‌کند و یک عدم امنیت بسیار گسترده‌ای را در جهان ایجاد کرده است. بنابراین باید از این موقعیت استفاده کرده و با افرادی که از رفتار ترامپ آسیب می‌بینند ارتباط اقتصادی خوبی برقرار کنیم.

 

 

ghanoondaily.ir
  • 24
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
متن سنجیده و مناسبی بود. ایشان بدون شک در حوضیه سیاست بازار مسکنتاثیر منفی بر جای گذاشته اند و هیچ دلیل عقلانی برای ادامه فعالیتشان در این حوزه وجود ندارد
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش