چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۵۱ - ۰۳ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۰۵۷۷
مسکن، راه، عمران

حال و هوای دو فرودگاه بزرگ پایتخت بعد از افزایش قیمت‌ها چگونه است؟

وضعیت فرودگاه ها,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
افزایش نرخ ارز در هفته‌های گذشته باعث شده که بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی در داخل مرزهای ایران تحت تاثیر قرار گیرد و در چنین فضایی صنعت حمل و نقل هوایی که بیشترین ارتباط را با فضای خارج دارد، قطعا تاثیر قابل توجهی از شرایط جدید خواهد گرفت.چند هفته پس از گمانه‌زنی‌های ارزی جدید در صنعت هوایی و در شرایطی که ارز ایرلاین‌های داخلی برای چند هفته قطع شده بود، سازمان هواپیمایی در بخش‌نامه‌ای رسمی به ایرلاین‌ها نرخی جدید برای هزینه‌های ارزی‌شان ابلاغ کرد.

به گزارش ایسنا، به این ترتیب شرکت‌های هواپیمایی با ارز ۴۲۰۰ تومانی رسما خداحافظی کردند و برای دریافت نرخ دقیق ارز راهی سامانه سنا شدند؛ سامانه‌ای که نرخ ارز آن برای ایرلاین‌ها در مرز ۹۰۰۰ تومان یعنی بیش از دو برابر رقم قبلی تعیین می‌شد. در چنین شرایطی شرکت‌های هواپیمایی که بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی حدود ۶۰ درصد از هزینه‌های خود را با ارزهای خارجی انجام می‌دهند، چاره‌ای جز افزایش قیمت بلیت خود نداشتند. این اتفاق خیلی زود تاثیر خود را در مسیرهای بین‌المللی برای ایرلاین‌های ایرانی گذاشت و در این بین با توجه به این‌که شرکت‌های خارجی فشار بیشتری را متحمل می‌شدند، نرخ‌های آن‌ها عملا افزایشی بسیار بیشتر از شرکت‌های ایرانی پیدا کرد.

 

این روند در پروازهای داخلی نیز تداوم یافت تا جایی که بلیت‌های چند هفته قبل، امروز در بازار نایاب شده‌اند و هر مسافر برای انجام یک سفر رفت و برگشت داخلی جز در مواردی خاص باید رقمی بیش از ۵۰۰ هزار تومان بپردازد؛ مسئله‌ای که اولین نتیجه آن کاهش تقاضا و پایین آمدن قابل توجه تعداد مسافران خواهد بود.

 

مهرآبادِ آرام

فرودگاه مهرآباد تهران به عنوان اصلی‌ترین فرودگاه پروازهای داخلی کشور که در طول سال رقمی نزدیک به ۲۰ میلیون مسافر را جابه‌جا می‌کند، این روزها آرام‌تر از ماه‌های گذشته فعالیت می‌کند. مشاهدات در دو ترمینال این فرودگاه نشان از آن دارد که هرچند برنامه‌های پروازی طبق روال گذشته در دستور کار هستند و با توجه به افزایش نسبی ناوگان در طول ماه‌های گذشته، انتخاب مسافران برای پروازهای داخلی بالاتر رفته، اما امروز این ایرلاین‌ها مسافران کمتری دارند.

 

درصد قابل توجهی از پروازهای شرکت‌های داخلی در ساعات باقیمانده به پرواز هنوز ظرفیت خالی دارند و شرکت‌ها نرخ‌های داخل فرودگاه را نیز نسبت به سامانه‌های فروش بلیت تغییر نداده‌اند. گفت‌وگو با مسئولان یکی از ترمینال‌های فرودگاه مهرآباد نشان می‌دهد که روال کار و برنامه‌ریزی در فرودگاه تغییر نکرده و این ایرلاین‌ها هستند که باید ظرفیت کامل خود برای جذب مسافر را فعال کنند.

 

در صف تحویل بار مسافران‌- حتی برای مسیرهای پر تقاضا و پرترافیک‌- تعداد مسافرانی که در انتظار ایستاده‌اند چندان زیاد نیست و بر خلاف سابقه پر ازدحام ثبت شده از ترمینال‌های مهرآباد، به نظر می‌رسد که فعلا یک آرامش توام با انتظار در رابطه با سیاست‌های آینده وجود دارد.

 

یکی از مسافران حاضر در مهرآباد نیاز جدی برای رسیدن به مقصد در کوتاه‌ترین زمان ممکن را تنها دلیل خود برای استفاده از حمل و نقل هوایی می‌داند و معتقد است که جز در موارد خاص، بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند از حمل و نقل ریلی و جاده‌ای استفاده کنند، زیرا در بسیاری از مسیرها قیمت سفر زمینی یک دهم نرخ بلیت پروازهای داخلی است.

 

هرچند بازار در طول روزهای گذشته با شوک قیمتی جدید مواجه شده و در صورت تداوم وضع فعلی قطعا ایرلاین‌ها گزینه‌هایی را برای حفظ مسافرانشان ارائه خواهند داد، اما با توجه به شرایط خاص اقتصادی این شرکت‌ها و حساب ویژه‌ای که بسیاری از آن‌ها روی مسافران داخلی‌شان باز کرده بودند، به نظر می‌رسد تداوم روند فعلی به سود هیچ کدام از طرفین نخواهد بود.

 

ایرلاین‌های منتظر در فرودگاه امام (ره)

اگر شوک قیمتی به وجود آمده در پروازهای داخلی در حد چند صد هزار تومان بوده، پروازهای بین‌المللی در طول روزهای گذشته افزایش قیمت چند میلیون تومانی را تجربه کرده‌اند و هرچند مسافران این خطوط بعضا از نظر منابع مالی قابل قیاس نیستند، اما برای دانشجویان، بیماران و مسافرانی که قصد انجام یک سفر تفریحی کوتاه‌مدت را دارند، بالا رفتن چند میلیون تومانی نرخ بلیت عملا استفاده از پرواز را غیر ممکن کرده است.

 

با این وجود ترمینال مسافرگیری امام خمینی (ره) شرایطی عادی دارد و پروازها طبق روال گذشته انجام می‌شوند؛ هرچند تعداد مسافران نسبت به گذشته کمتر شده است.

 

گفت‌وگو با یکی از مسئولان فرودگاه امام خمینی(ره) در این زمینه حاکی از آن است که در حال حاضر نقطه اتکای اصلی سفرهای خارجی به مسافرانی است که سفر اقتصادی و تجاری انجام می‌دهند و اصلی‌ترین نگرانی، مربوط به احتمال کاهش تعداد مسافران توریستی است.

 

این نگرانی به خوبی خود را در افزایش قیمت‌های به وجود آمده در هفته‌های گذشته نشان می‌دهد. در شرایطی که در ابتدای تابستان، مسافران می توانستند با حدود یک میلیون تومان، بلیت رفت و برگشت به برخی شهرهای کشورهای منطقه را خریداری کنند، این نرخ‌ها امروز به مرز سه میلیون تومان رسیده و تحت تاثیر افزایش قیمت ارز، هزینه‌های تورها نیز به شکل جدی بالا رفته است. در کنار کاهش قطعی تعداد مسافران بین‌المللی، دو نکته در این بین اهمیت زیادی دارد؛ نکاتی که مسئولان ایستگاه‌ یکی از ایرلاین‌های داخلی در فرودگاه امام(ره) نیز آن را تصدیق می‌کند. نکته نخست بحث خرید بلیت سفرهای خارجی از چند هفته قبل است.

 

از این رو بسیاری از مسافرانی که در فرودگاه امام (ره) حضور دارند، بلیت خود را با نرخ‌های گذشته خریده‌اند و احتمالا چند هفته زمان لازم خواهد بود تا بتوان تاثیر دقیق افزایش قیمت‌ها را بر کاهش تعداد مسافران پروازهای خارجی رصد کرد. از سوی دیگر ایرلاین‌های داخلی در قیاس با خارجی‌ها افزایش قیمت کمتری داشته‌اند و از این رو تقاضا برای پروازهای آنها بیشتر است.

 

بررسی‌ها نشان می‌دهد که یکی از پروازهای ایرلاین‌ اماراتی که تهران را به مقصد دوبی ترک می‌کرد، در شرایطی که بیش از ۳۰۰ مسافر ظرفیت داشت، پرواز خود را با ۶۶ مسافر انجام داد و این یعنی هواپیما با حدود یک پنجم ظرفیت نهایی خود پرواز کرده است. در چنین فضایی شاید ایرلاین‌های داخلی چاره‌ای جز مدیریت شرایط و تداوم حضور در پروازهای داخلی نداشته باشند، اما قطعا ایرلاین‌های خارجی که با هدف کسب سود وارد بازار ایران شده‌اند، با تغییرات نرخی به وجود آمده و کاهش تقاضا شاید بسیاری از آنها تصمیم بگیرند در آینده نزدیک یا پروازهایشان را کاهش دهند یا به طور کل عطای ماندن در ایران را به لقایش ببخشند؛ تصمیمی که می‌تواند برای صنعت هوایی ایران در آینده نزدیک بسیار گران تمام شود.

 

 

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش