به گزارش میزان، براساس آخرین آمار منتشره از سوی بانک مرکزی، در دی ماه سال جاری، تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۶.۷ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۱.۴ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶۴.۶ درصد کاهش داشته است.
بررسیها نشان میدهد که متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه قبل ۵.۲ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹۰.۸ درصد افزایش را نشان میدهد.
همچنین توزیع تعداد معاملات انجام شده بر حسب مناطق مختلف شهر تهران در دی ماه سال جاری حاکی از آن است که از میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، منطقه ۵ با سهم ۱۲.۴ درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قراردادهای مبایعه نامه را به خود اختصاص داده است.
در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۲۳ میلیون و ۱۱۰ هزار تومان مربوط به منطقه ۱ و کمترین آن با رقم ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به منطقه ۱۸ تعلق داشته است که ارقام مزبور نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۰۶.۸ و ۶۹.۹ درصد افزایش داشته است.
از طرفی توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب قیمت یک متر مربع بنا در دی ماه سال جاری حاکی از آن است که واحدهای مسکونی در دامنه قیمتی "۵۰ تا ۶۰ "و "۶۰ تا ۷۰ "میلیون ریال به ازای هر متر مربع بنا هر کدام با سهم یکسان ۱۰ درصد، بیشترین سهم از تعداد معامات شهر تهران را به خود اختصاص داده اند و دامنههای قیمتی "۴۰ تا ۵۰ "و "۷۰ تا ۸۰ "میلیون ریال نیز هر کدام با سهم یکسان ۸.۳ درصدی در رتبههای بعدی قرار گرفته اند.
در این ماه، توزیع حجم معاملات به گونهای بوده است که ۵۸.۷ درصد واحدهای مسکونی با قیمتی کمتر از متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی شهر تهران (۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان) معامله شده اند.
همچنین توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب سطح زیربنای هر واحد مسکونی در دی ماه سال ۱۳۹۷ نشان میدهد، بیشترین سهم از معاملات انجام شده به واحدهای مسکونی با زیربنای "۶۰ تا ۷۰" مترمربع معادل ۱۴.۴ درصد اختصاص داشته است.
واحدهای دارای زیربنای "۵۰ تا ۶۰ "و "۷۰ تا ۸۰ "متر مربع به ترتیب با سهمهای ۱۴.۱ و ۱۲.۶ درصدی در رتبههای بعدی قرار دارند.
در مجموع در ماه مورد بررسی، واحدهای مسکونی با سطح زیربنای کمتر از ۸۰ متر مربع، ۵۵.۸ درصد از معاملات انجام شده را به خود اختصاص دادند.
بررسیها نشان میدهد که توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب ارزش هر واحد در دی ماه سال ۱۳۹۷، حاکی از آن است که در میان دامنههای قیمتی مورد بررسی، واحدهای مسکونی با ارزش "۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ "میلیون ریال با اختصاص سهم ۱۷.۷ درصد، بیشترین سهم از معاملات انجام شده را به خود اختصاص داده اند.
همچنین واحدهای دارای ارزش "۳۰۰۰ تا ۴۵۰۰ "و "۴۵۰۰ تا ۶۰۰۰ "میلیون ریال نیز به ترتیب با اختصاص سهمهای ۱۷.۱ و ۱۰.۸ درصدی در رتبههای بعدی قرار گرفته اند.
به طور کلی در این ماه، حدود ۴۸ درصد از معاملات به واحدهای مسکونی با ارزش کمتر از ۶۰۰۰ میلیون ریال اختصاص داشته است.
گفتنی است بررسی شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری در دی ماه سال جاری به ترتیب با رشد ۱۹.۹ و ۱۷.۱ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل روبرو بوده است.
نگرانی از افزایش ۲۰ میلیونی تسهیلات اوراق مسکن/ امکان رشد وام خانه اولی ها با کمک صندوق توسعه
ابوالقاسم رحیمی انارکی در گفتوگو با فارس، در پاسخ به این سوال که پیشنهاد افزایش ۲۰ میلیون تومانی سقف تسهیلات اوراق مسکن به کجا رسید، گفت: پیشنهاد افزایش ۲۰ میلیون تومانی سقف تسهیلات اوراق خرید مسکن هنوز در حال بررسی است و البته یک سری نگرانیهایی وجود دارد که بانک مسکن هم آن را قبول دارد که شاید با کسری منابع مواجه شود.
وی افزود: بانک مرکزی کل وضعیت بانک مسکن را مینگرد که مجموع تکالیفی که به بانک مسکن سرایز میشود، اگر روی هم جمع شود، ممکن است، بانک در تامین مالی دچار مشکل شود و آن وقت بانک مسکن مجبور شود به بانک مرکزی مراجعه و خط اعتباری از آنها دریافت کند و اگر خط اعتباری داده نشد، شاید اضافه برداشت داشته باشد و مجددا پایه پولی افزایش یابد.
رحیمی انارکی گفت: فعلا پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات اوراق خرید مسکن در بانک مرکزی در وضعیت مراعات است.
تنها گزینه برای افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن استفاده از منابع ریالی صندوق توسعه ملی
مدیر عامل بانک مسکن در پاسخ به این سوال که اگر بانک مسکن بخواهد سقف تسهیلات خرید مسکن از محل صندوق پس انداز یکم را افزایش دهد، چه میزان اعتبار به صندوق توسعه ملی پیشنهاد شده تا به این بانک و صندوق خانه یکم کمک مالی شود، گفت: تنها گزینه برای افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن استفاده از منابع ریالی صندوق توسعه ملی است، بنابراین بانک مسکن یک میلیارد دلار درخواست کرده بود که اگر به بانک مسکن اختصاص داده شود، میتوانیم تا یک حدی را در صندوق مسکن یکم افزایش دهیم.
به گفته وی،افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن نیازمند یک سری شرایط اولیه است.
رشد بیش از حد قیمت مسکن در یک سال گذشته و به تبع آن کاهش قدرت خرید باعث شد، تا برخی از متقاضیان و فعالان بازار بحث افزایش سقف تسهیلات و کفاف ندادن وام ۸۰ میلیون تومانی برای خرید مسکن را پیش بکشند.
اما محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در دو ماه گذشته همواره تاکید کرده که با افزایش سقف تسهیلات خرید مجددا قیمت مسکن افزایش می یابد، بنابراین طرح کارت اعتباری خرید مسکن را مطرح کرد که البته هنوز نهایی نشده و از آن رونمایی نشده است.
وضعیت صندوق پس انداز خانه یکم نیز چندان مناسب نیست و میزان انصرافیهای آن مدام در حال افزایش است، چرا که متقاضیان معتقد هستند، دیگر وام ۸۰ میلیون تومانی کفاف خرید را نمیکند.
- 11
- 5