یکشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۴۷ - ۳۱ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۸۹۷۰
مسکن، راه، عمران

ورود سپاه به ساخت راه‌های روستایی/ ۵ استان محروم در اولویت

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
سرپرست راه‌های فرعی و روستایی سازمان راهداری از امضای قرارداد با قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه برای ساخت راه‌های روستایی تا ۲ هفته آینده خبر داد و گفت: حجم کنونی پروژه‌های راه روستایی به هیچ عنوان با اعتبارات آن همخوانی ندارد.

به گزارش تسنیم، رضا اکبری در نشست خبری با یادآوری این‌که سال ۹۵ راهداری از استان‌ها به سازمان راهداری و ادارات کل ملحق شد، اظهار کرد: نگهداری راه‌های فرعی و روستایی به سازمان اضافه شد و دفتری را در سازمان داشتیم تحت‌عنوان راه‌های فرعی و روستایی. طی سالهای اخیر کارهای خوبی در این زمینه انجام شده و طرح نگهداری راه‌های فرعی و غیرشریانی در سازمان برنامه پایدار شده است؛ گرچه اعتبار آن کم است، اما باعث امیدواری است.

وی با بیان این‌که سال گذشته ۱۰۰میلیارد تومان اعتبار برای نگهداری راه‌های فرعی و راه‌های اصلی غیرشریانی داشت، افزود: اعتبارات امسال از منابع دولتی و منابع داخلی سازمان ۱۲۰میلیارد تومان است.

وی با اشاره به اینکه وضعیت روسازی ۴۰هزار کیلومتر راه فرعی مشخص و برنامه‌ریزی دو ساله نیز بر همین اساس انجام شده است، تصریح کرد: حجم خرابی و نیاز بسیار فراتر از آن است که با چنین اعتباراتی آن را پیش ببریم. حدود ۵۱۰۰ کیلومتر راه فرعی نیازمند بهسازی سنگین است؛ یعنی باید آسفالت را برداریم و آسفالت جدید انجام دهیم.

وی ادامه داد: ۸۸۰۰ کیلومتر از این راه‌ها یک لایه روکش آسفالت می‌خواهد که جمع اعتبار این دو به ۲۱۰۰میلیارد تومان نیاز دارد؛ این در حالی است که اعتباری که امسال برای این کار به ما داده‌اند حدود ۱۲۰میلیارد تومان است.

سرپرست راه‌های فرعی و روستایی سازمان راهداری بیان کرد: باید اعتبارات استانی به کمک ما بیاید، با احتساب تحویل قیر ۱۲۰میلیارد تومان اعتبار به ۵۰۰میلیارد تومان افزایش می‌یابد.

اکبری با بیان این‌که امسال به ما قیر تحویل نشده است، اظهار کرد: وضعیت راه‌های فرعی روشن است، اما برای بهسازی آنها پول نداریم.

وی با بیان این‌که ۳۲درصد راه‌های فرعی و راه‌های اصلی غیرشریانی نیازمند بهسازی سنگین است، گفت: بر اساس شاخص IRI (ناهمواری بین‌المللی راه‌ها) در راه‌های فرعی ۳.۳ است که باید زیر ۳ باشد. اگر بخواهیم یک دهم این شاخص را ارتقا دهیم، باید میلیاردها تومان هزینه کنیم.

وی با بیان این‌که در راه‌های شریانی این شاخص ۲.۲ است، تأکید کرد: در نگهداری راه‌های فرعی راه بسیار سختی را در پیش داریم. ۸۰درصد از معادن در کنار راه‌های فرعی قرار دارند و این راه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

وی با یادآوری اینکه طراحی راه‌های فرعی سبک است، افزود: یکی از دلایل خرابی راه‌های فرعی کشور، استفاده معادن از آن است. از این رو با وزیر صنعت در حال امضای تفاهمنامه‌ای هستیم تا بتوانیم حداقل ۵۰درصد از هزینه‌های بهسازی این قبیل راه‌های را از معادن دریافت کنیم.

سرپرست راه‌های فرعی و روستایی سازمان راهداری اظهار کرد: برای نگهداری راه‌های روستایی فقط یک طرح اعتباری وجود دارد که با شرکت ساخت مشترک است. عدد اعتبار این طرح فوق‌العاده ناچیز و سال گذشته حدود ۱۰۰میلیارد یعنی معادل یک درصد اعتبار مورد نیاز بوده است. به‌طور قطع با اعتبارات ملی نمی‌توان راه‌های روستایی را نگهداری کرد و باید از اعتبارات استانی استفاده کنیم.

اکبری با یادآوری این‌که در دوره‌ای که راه روستایی در وزارت راه و شهرسازی یک معاونت بود تعهدات زیادی برای تعریف پروژه انجام شد، گفت: وقتی راه روستایی به شرکت ساخت واگذار شد ۴ برابر اعتبارات تعهد ایجاد شد.

وی با بیان این‌که "طی ۸ سال اخیر حدود ۳۰۰۰ قرارداد (حدود ۲۳هزار کیلومتر راه روستایی) مربوط به راه روستایی داریم"، گفت: بیش از نیمی از این قراردادها نیمه‌کاره رها شده و پروژه‌های فعال با کُندی بسیار پیش می‌رود، امروز حدود ۴۰۰۰میلیارد تومان در ساخت راه‌های روستایی به پیمانکاران بدهی داریم. این در حالی است که اعتبار راه‌ روستایی در سال جاری حدود ۲۰۰ میلیارد تومان (اسناد خزانه) است.

وی با بیان این‌که در این شرایط راه‌های روستایی را به سازمان راهداری منتقل کرده‌اند، افزود: رویکرد گذشته برای راه‌های روستایی غلط بود و نباید این میزان تعهد ایجاد می‌شد. قبلاً راه روستایی با استاندارد بسیار بالایی ساخته می‌شد، رویکرد ما این است که راه روستایی باید استاندارد خودش را داشته باشد و با امکانات سازمان راهداری این راه‌ها به‌صورت امانی ساخته شود. باید در برنامه سازمان راهداری مشخصات راه‌های روستایی را تعدیل و از روکش آسفالت گرم صرفه‌نظر کنیم.  از این رو با استفاده از روکش‌های آسفالت کم‌هزینه که وزارت راه قبلاً از آن استفاده می‌کرد می‌توانیم طی ۲ تا ۳ سال راه‌های روستایی را به‌وضیت مناسبی برسانیم و تعهد جدیدی را ایجاد نکنیم.

وی بیان کرد: سازمان راهداری ۱۴۰۰ دستگاه ماشین آلات در اختیار دارد و ۱۰۰ دستگاه دیگر را اجاره خواهد کرد تا در مجموع با ۱۵۰۰ دستگاه ماشین‌آلات پروژه‌های نیمه‌تمام راه روستایی را به تدریج بسازیم؛ همچنین قصد داریم پیمانکاران راه‌های روستایی را از پروژه کنار بگذاریم.

وی بیان کرد: متأسفانه برنامه‌ریزی مناسبی برای راه‌های روستایی در گذشته انجام نشده است و ما این رویه را در دوره جدید اصلاح خواهیم کرد.

وی همچنین با یادآوری این‌که ۲۶۰۰ روستای بالای ۵۰ خانوار فاقد راه آسفالت هستند، گفت: این روستاها یک‌میلیون نفر جمعیت را با ۱۳۷۰۰ کیلومتر راه پوشش می‌دهد که جزو تکالیف سازمان راهداری است.

به گفته وی، ۶۸۰۰ روستا با بالای ۲۰ خانوار داریم که ۱.۵ میلیون جمعیت پوشش را می‌دهد. راه‌های این روستاها حدود ۹۰ درصد آسفالته هستند؛ اما در مجموع ۱۳۳۰۰ روستا راه آسفالته ندارد و ۱.۸ میلیون راه آسفالته ندارند که حدود ۴۸هزار کیلومتر می‌شود.

سرپرست راه‌های فرعی و روستایی سازمان راهداری همچنین یادآور شد: با قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه قراردادی امضا می‌کنیم تا در استان‌های کردستان، جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان‌غربی و هرمزگان زیرسازی راه‌های روستاهای بالای ۲۰ خانوار، ۵۰ خانوار و راه‌های مال رو و راه‌های شوسه تا مرحله آسفالت را بسازد.

اکبری اظهار کرد: هفته قبل وزیر راه و شهرسازی پیش‌نویس این قرارداد را برای آقای سلامی ارسال کرده و احتمالاً این قرارداد طی مراسمی تا دو هفته دیگر امضا خواهد شد.

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه
ویژه سرپوش