سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۲:۰۸ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۴۲۴۹
مسکن، راه، عمران

چه کسانی از لغو ٨‌هزار پرواز در‌سال سودهای کلان به جیب می‌زنند؟

کنسلی برای گرانتر فروختن بلیت

هواپیما,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران

«٨‌هزار پرواز داخلی در ‌سال ٩٦ کنسل شد و میزان تاخیری پروازها از ٩٠٠‌هزار دقیقه هم فراتر رفت.» این آمار را بهرام پارسا، سخنگوی کمیسیون اصل نود اعلام کرده و گفته است: «آمار کنسلی پروازها طبق استعلام کمیسیون، آمار وحشتناکی است. جمع کنسلی ۲۲ ایرلاین در‌ سال۹۶ فقط در پروازهای داخلی تقریبا ۸هزار پرواز است و از سه‌هزار و ۲۹۱ کنسلی تا ۳۰۰ کنسلی در یک‌سال برای هر ایرلاین متغیر بوده است. این درحالی است که در پرتلاقی‌ترین خطوط هوایی دنیا همچین چیزی اتفاق نمی‌افتد.»

آرمان بیات، کارشناس ارشد صنعت هوایی درباره علت میزان بالای لغو پرواز در ایران، از یک تخلف بزرگ پرده برمی‌دارد و به «شهروند» می‌گوید: «عمده کنسلی پرواز در ایران توسط شرکت‌های چارتر‌کننده انجام می‌شود. شرکت‌هایی که عمدتا در زمینه گردشگری فعال هستند و برخلاف مقررات سایر کشورهای جهان حق فروش بلیت ندارند اما در ایران به راحتی بلیت‌فروشی می‌کنند.»

او توضیح می‌دهد: «این شرکت‌ها پروازهایشان را کنسل می‌کنند و در زمان پیک تقاضا، بلیت‌ها را دوباره گران‌تر می‌فروشند. این درحالی است که در سایر کشورهای جهان هرچه به زمان پرواز نزدیک می‌شویم، قیمت پروازها ارزان‌تر می‌شود اما در ایران این روال برعکس است و با نزدیک‌شدن به ساعت پرواز قیمت بلیت بالاتر می‌رود.»  بیات تأکید می‌کند: «طبق استانداردهای بین‌المللی، تغییر ساعت و روز پرواز جزو حقوق شرکت‌های چارتری است اما این شرکت‌ها اجازه فروش بلیت را ندارند.»  بیات که معتقد است هزینه تأخیر و کنسلی پروازهای ایرانی به دلیل پایین‌بودن هزینه خدمات فرودگاهی و دستمزد خدمه پرواز کمتر از سایر کشورهاست، ادامه می‌دهد: «حقوق مسافرها در هنگام تأخیر و کنسلی به خوبی رعایت نمی‌شود و بعضا با رفتارهای زشتی از طرف ایرلاین‌ها با مسافران مواجه می‌شویم.»  سخنگوی اصل نود مجلس  هم در این‌باره می‌گوید: «درکشورهای دیگر ایرلاین به واسطه تأخیر و کنسلی پرواز جریمه و خسارتی به مسافران پرداخت می‌کند اما در کشور ما با وجود تأخیر و کنسلی سرسام‌آور عموما پاسخگویی مناسب به مسافران درخصوص جبران خسارت نمی‌شود. وقتی هم پرواز کنسل می‌شود، مسافر باید از چندجا تأییدیه بگیرد که این کار هم معطلی دارد و خیلی‌ها فرصت پیگیری‌ آن را ندارند.»

هر ایرلاین ٤٠٠ پروازش کنسل شد

حدود ٤٨‌درصد هواپیماها در‌ سال ٩٦ تأخیر بالای ٣٠دقیقه‌ای را تجربه کردند. البته اگر آمارهای کمیسیون اصل نود را ملاک قرار دهیم هر، ایرلاین در ‌سال مورد گزارش حدود ٤٠٠ پروازش کنسل شده است.  بی‌سروسامانی قیمت‌های بلیت هواپیما حالا صدای اعتراض بهارستان‌نشین‌ها را هم درآورده است. پارسا در این‌باره گفت: «گاهی شاهدیم پرواز یک مسیر در یک روز با قیمت مختلفی عرضه می‌شود، درحالی ‌که خدمات ارایه‌ شده و حتی گاهی نوع هواپیما تفاوتی با یکدیگر ندارند. همچنین طبق استاندارد جهانی هرچه به زمان پرواز نزدیک می‌شویم، باید با کاهش قیمت بلیت مواجه باشیم؛ درحالی‌ که شرایط فعلی با استاندارد جهانی همخوانی ندارد.»

درصورت تأخیر ایرلاین‌ها چه جریمه‌ای باید پرداخت کنند

یکی از بحث‎های چالش‌‌برانگیز در زمان تأخیر، پرداختن به این نکته اساسی است که مسئولیت ایرلاین‌دارای تأخیر در قبال مسافران پرواز چیست و هزینه‎ای که از بابت دیرکرد از جیب مسافر پرداخت می‎شود، چطور قرار است با مساعدت‎های مسئولانه ایرلاین‎ بدعهد، پرداخت شود؟

بنابراین بخشنامه حقوق مسافران هوایی درصورت تأخیر بیش از یک‌ساعت و کمتر از دوساعت از مسافران پذیرایی نوع اول به عمل خواهد آمد و ارایه این پذیرایی مشروط به وجود زمان کافی جهت پذیرایی و عدم ایجاد تأخیر بیشتر در پرواز است. همچنین در تأخیر بیش از ٢ساعت و تا ٤ساعت انجام پذیرایی مناسب حداقل نوع اول با توجه به امکانات فرودگاهی، فراهم‌کردن امکان برقراری ارتباط تلفنی برای اطلاع‌رسانی، تغییر پرواز درصورت درخواست مسافر و امکان انجام آن، انجام اقدامات لازم جهت اعزام با سایر شرکت‌های هواپیمایی (درصورت درخواست مسافر) و درصورت وجود پرواز از همان مسیر و انتقال به مقصد نهایی از طریق مسیرهای جایگزین (به غیر از مسیر درج‌شده در بلیت) و پرداخت کامل وجه بلیت مسافر درصورت انصراف مسافر از ادامه پرواز ضروری است.

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش