به گزارش ایلنا، مجید نصیرپور در نشست علنی امروز (سه شنبه، یکم آبان ماه) مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش مشترک کمیسیون های صنایع و معادن، اجتماعی و اصل نودم قانون اساسی در مورد حادثه انفجار معدن زغال سنگ پروده طبس به عنوان نماینده کمیسیون اجتماعی، گفت: بیان تسلیت درد خانواده های داغدار را التیام نمی بخشد و این مشکلات باید به صورت ریشه ای حل شود.
وی ادامه داد: در گزارش صریحا به نواقص نبود سنسور و عدم آموزش و تاخیر در نجات اشاره شده و باید تلاش کرد خانواده ها را از لحاظ اقتصادی تامین کنیم هر چند جای خالی کارگران احساس می شود
نماینده مردم سراب در مجلس دوازدهم از دولت خواست یک بار برای همیشه ساختارهایی که منجر به این حوادث می شود را مدنظر قرار دهد، گفت: باید با مقصران برخورد جدی شود؛ موارد اصلی و خطرزا مورد توجه قرار نگرفته و کارگران به خوبی آموزش ندیده بودند، همچنین صاحبان معادن صلاحیت فنی این کار را نداشته و از دانش حداقلی برخوردار نیستند و به همین دلیل حساسیت های لازم را ندارند.
نصیرپور افزود: کارگران روز قبل حادثه نشتی گاز را اعلام کردند اما رسیدگی نشد در این رابطه نیاز است کمیسیون اصل ۹۰ رسیدگی لازم به این حادثه را مدنظر قرار دهد و از حقوق کارگران دفاع کند.
نثاری، نماینده مجلس: زمزمههایی شنیده شده که معدن طبس با همان شرایط در حال احیا است
علیرضا نثاری در نشست علنی امروز (سه شنبه، یکم آبان ماه) مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش مشترک کمیسیون های صنایع و معادن، اجتماعی و اصل نودم قانون اساسی در مورد حادثه انفجار معدن زغال سنگ پروده طبس، ضمن تسلیت به خانواده های داغدار، گفت: رعایت مسائل ایمنی در معادن باید در دستورکار ویژه مسئولان قرار بگیرد تا التیامی بر آلام خانواده های داغدار باشد، همه مسئولان این کار بزرگ را به رعایت قانون ایمنی معادن ارجاع می دهند که در آن تمامی موارد ذکر شده و حتی برای متخلفان نیز جرائمی پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه نبود نظارت بر اجرای قوانین ایمنی معادن باعث بروز حوادث معدنی اخیر شده است،عنوان کرد: انفجار و حادثه در معادن در حال تبدیل شدن به یک روند عادی است که نباید سهل انگاری ها عادی انگاری شود، ۱۷ هزار کارگر مشغول در معادن در خطر بوده و در صورت تداوم بی توجهی به قوانین ایمنی شاهد تکرار اینگونه حوادث خواهیم بود.
نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه الزامات ایمنی رعایت نشده و باید از فناوری های نوین و تجهیزات شرکت های دانش بنیان استفاده شود، تصریح کرد: نباید تنها با جریمه پیمانکاران به دنبال پاک کردن صورت مسئله باشیم، این روند تا چه زمانی قرار است ادامه پیدا کند و خانواده کارگران همواره نگران جان نان آوران خود باشند چرا کارگران یک تشکل ندارند تا در چنین مواقعی صدای آن ها باشد. تمامی این موارد باید توسط ما در مجلس و وزارت صمت تدبیر شود.
وی ادامه داد: زمزمه هایی شنیده شده که معدن طبس با همان شرایط در حال احیا است این موضوع بسیار مهمی است و نباید به موضوع نظارت بر رعایت قوانین و مسائل ایمنی بی توجهی شود. وزارت صمت و وزارت بهداشت و سایر دستگاه های مرتبط نسبت به این موضوع توجه لازم را داشته باشند.
گزارش مجلس در مورد حادثه انفجار معدن طبس
در جلسه علنی امروز سهشنبه مجلس شورای اسلامی گزارش مشترک کمیسیونهای صنایع و معادن، اجتماعی و اصل نودم (۹۰) قانون اساسی در مورد حادثه انفجار معدن زغال سنگ پروده(۵) طبس قرائت شد.
زهرا سعیدی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن متن این گزارش را به شرح زیر قرائت کرد.
در این گزارش فقدان نظارت بر نقشه های تهویه معدن معدنجو، عدم انجام عملیات گاززدایی پیش از استخراج معدنجو، عدم نظارت موثر و اتخاذ سازوکار رفع قطعی ایرادات توسط بازرسان کار و کارشناسان بهداشت حرفه ای، عدم توجه به هشدار کارگران، ضعف نظام نظارتی وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه معادن و صنایع معدنی و عدم ارائه آموزش های ایمنی لازم به کارگران معدن به عنوان موارد تخلف، سوء مدیریت و عدم اجرای وظایف قانونی محوله در حادثه انفجارمعدن معدنجوی طبس عنوان شده است.
ظفرقندی: اقدامات درمانی و نظارتی بر مجروحین حادثه معدن طبس بهطور کامل انجام شده است
محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت با حضور در جلسه علنی امروز سهشنبه مجلس شورای اسلامی و بعد از قرائت گزارش مشترک کمیسیونهای صنایع و معادن، اجتماعی و اصل نودم قانون اساسی در مورد حادثه انفجار معدن زغال سنگ طبس گفت: ضمن تسلیت به خانوادههای بازماندگان، باید بگویم در حادثه معدن طبس ۳۰ مجروح داشتیم که در همان روز اول نیروهای درمان، آمبولانس و اورژانس هوایی اعزام شدند و ۱۴ مجروح را با اقدامات سرپایی مرخص کردیم و باقی مجروحان را به بیمارستانهای مربوطه منتقل کردیم. متاسفانه ۳ مجروح به دلیل آسیب دیدگی خفگی فوت کردند. تا امروز هم یک مجروح این حادثه همچنان در بستری است. بنابراین وزارت بهداشت به خوبی وظایف خود را در این حادثه انجام داده است.
ظفرقندی تاکید کرد: در سال ۱۴۰۳ سه بازدید از تمام معادن کشور انجام شد. وظیفه وزارت بهداشت و درمان در دو مقوله درمان و بهداشت حرفهای بوده است که به طور کامل انجام و گزارش آن داده شده است. از سوی دیگر وظیفه بازرسی کارفرمایان به عهده شورای عالی حفاظت کار است و وزارت بهداشت در این شورا عضو نیست.
- 18
- 5