چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۰۲ - ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۲۴۱۴
اصناف و قیمت ها

نرخ روغن صنف و صنعت ۶ برابر شد/ تولید کنسرویجات با ۱۰ درصد ظرفیت

کنسرو,افزایش استفاده روغن برای کنسرو
دبیر سندیکای صنایع کنسرو گفت: تولید کنسرو در حال حاضر متوقف نشده است اما روند تولید آن کاهش پیدا کرده و برندهای مطرح در تولید کنسرویجات با ۱۰ درصد از ظرفیت و توان خود اقدام به تولید می‌کنند چراکه روغن آنها تامین نیست.

به گزارش ایلنا، محمد میر رضوی  با بیان اینکه نرخ هر کیلو روغن در صنف و صنعت ۶ برابر ارتقا پیدا کرده است، افزود: در پیش فاکتور انجمن روغن، نرخ روغن کیلویی ۶۳ هزار تومان تعیین شده است؛ واحدهایی که توانمند هستند می‌توانند روغن مورد نیاز خط تولید خود را تامین و برای خرید هزار تن روغن حدود ۷۰ میلیارد تومان برای انجمن روغن پول واریز کنند. این در حالیست که واحدهای تولیدکننده خرد توانایی پرداخت این مبلغ را ندارند از این‌رو در نهایت از چرخه تولید حذف خواهند شد.

وی ادامه داد: دولت سهمیه روغن کارخانجات کنسروی را تخصیص داده اما هنوز کارخانجات تولیدی سهمیه خود را تحویل نگرفته‌ایم.

این فعال اقتصادی با اشاره به کمبود روغن در کارخانه‌های تولید کنسرو، خاطر نشان کرد: تولید کنسرو در حال حاضر متوقف نشده است اما روند تولید آن کاهش پیدا کرده به عنوان مثال برندهای مطرح در تولید کنسرویجات با ۱۰ درصد از ظرفیت و توان خود اقدام به تولید می‌کنند چرا روغن آنها تامین نیست.

میررضوی تصریح کرد: کنسروهای خورشتی، کنسروهای تن و انواع سس‌ها با افزایش نرخ روغن قیمت آنها نیز تغییر و ارتقا خواهد یافت.

به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو؛ روغن جزو مواد اصلی تولید سس محسوب می‌شود از این‌رو شاهد افزایش نرخ انواع سس در بازار خواهیم بود. اما نرخ کنسروهایی که روغن اصلی آنها نیست تغییر نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه ۱۰ تا ۱۵ درصد نرخ روغن در قیمت تمام شده محصولات نهایی تاثیرگذار می‌گذارد، خاطر نشان کرد: با افزایش قیمت روغن صادرات کنسرویجات نیز روند کاهشی به خود خواهد گرفت چراکه قیمت تمام شده محصولات افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه برای کشورهای هدف صادراتی ما خرید این محصولات از ایران توجیه اقتصادی ندارد و تلاش دارند که نیاز خود را از کشورهای دیگر تهیه و تامین کنند.

این فعال اقتصادی با تایید قاچاق روغن در کشور، تصریح کرد: محصولات اساسی از جمله روغن و گندم و ... که ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات دریافت می‌کردند امکان قاچاق آنها وجود داشت چراکه تفاوت قیمت روغن با نرخ دولتی با روغن با نرخ آزاد فاحش بود از این‌رو قاچاق آن توجیه پذیر به نظر می‌رسید به همین دلیل فعالان اقتصادی موافق تک نرخی شدن ارز هستند.

میر رضوی در پایان در پاسخ به این پرسش که به نظر شما بعد از افزایش نرخ کنسرویجات مصرف چه میزان کاهش پیدا می‌کند؟ گفت: بعد از ارتقا نرخ روغن قیمت یک سس مایونز که ۱۵ هزار تومان بود با افزایش ۶ برابری نرخ روغن قیمت آن ۳ تا ۴ برابر افزایش پیدا می‌کند از این‌رو طبیعی است که با افزایش نرخ‌ها میزان مصرف کاهشی شود.

***

وزیر صمت: چند روزی کمبود روغن و اختلال خواهیم داشت

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که کمبودی در موجودی کالا در کشور نداریم گفت: چند روزی کمبود روغن و اختلال خواهیم داشت، اما به سرعت برطرف خواهد شد.

کنسرو,افزایش استفاده روغن برای کنسرو

به گزارش تسنیم، فاطمی امین در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: کمبودی در موجودی کالا در کشور نداریم. روزانه نزدیک چهار هزار تن مصرف روغن در کشور است.

وی گفت: پنج شنبه چهارهزار تن، جمعه در روز تعطیل ۳۵۰۰ تن تولید می‌شود و روز شنبه ۵ هزار تن تولید می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در یکی از استان‌های شمالی انباری که ۲ هزار تن روغن معادل نصف مصرف یک روز کل کشور کشف شد.

فاطمی امین گفت: متاسفانه ۸۵ درصد روغن را از خارج از کشور وارد می‌کنیم.

وی افزود: شرکتی به اسم بازرگانی دولتی ایران که تا الان که روغن ارز ۴۲۰۰ تومانی داشته این شرکت وارد می‌کرده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: این شرکت اواخر فروردین ماه ۱۲۰ هزار تن و در چند روز گذشته هم ۸۰ هزار تن روغن روغن تخصیص داده است.

فاطمی امین گفت: همه واحد‌های تولیدی الان ذخیره روغن خام دارند.

وی افزود: بنابراین ما به هیچ وجه درمورد ذخایر روغن خام و بسته بندی شده دچار مشکل نیستیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: قیمت‌های جدید دیشب به انجمن‌های تولید کننده ابلاغ شد، ما بین سه عامل تولید کننده، شرکت‌های پخش و فروشگاه‌ها ارتباطمان را تقویت و دقیق‌تر کردیم.

فاطمی امین افزود: چند روزی کمبود روغن و اختلال خواهیم داشت، اما به سرعت برطرف خواهد شد.

وی گفت: مصرف مرغ تهران در روز ۱۲۰۰ تن است، امروز ۱۲۰۰ تن مرغ گرم و ۴۰۰ تن هم مرغ منجمد در تهران عرضه شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در بحث نظارت دو مرحله وجود دارد، یک باید تولیدکنندگان قیمت درست درج کنند و دوم اینکه در نظام توزیع افزایش قیمت معقول باشد یعنی گرانفروشی نشود.

فاطمی امین گفت: بنابراین کالایی که قیمت بر روی آن به عنوان قیمت تولید کننده درج شده است اگر از حدی بیشتر نباشد و مجاز باشد، کار ماست که آن‌ها را کنترل کنیم.

وی افزود: ۳۵ محصول از جمله روغن از تولید تا ورودی فروشگاه در سامانه جامع تجارت رصد می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در گام اول اینکه تولید کنندگان قیمت را درست درج کنند ما این را به طور سامانه‌ای پیگیری می‌کنیم و اگر قیمت‌ها بیش از حد مجاز باشد ما با آن برخورد می‌کنیم.

فاطمی امین گفت: قسمت دوم توزیع و قسمت آخر فروشگاه‌ها هستند که هم دولت باید نظارت‌ها را گسترده کند و هم مردم میتوانند به ما کمک کنند.

وی افزود: ما در این هفته از روز یکشنبه ظرفیت بازرسی را در وزارت صنعت، معدن و تجارت ۱۰ برابر کرده ایم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در سراسر کشور روزی ۷۰۰ نفر بازرس داشتیم که این را به بالای هفت هزار نفر رسانده ایم.

فاطمی امین افزود: در یک روز نزدیک به ۹ هزار پرونده کوچک و بزرگ معادل یک ماه بازرسی، تشکیل انجام شد.

وی گفت: امروز در سراسر کشور ۲۰ هزار تماس داشتیم که ۵۸ درصد آن راجع به گرانفروشی بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: اتفاقی که در این هفته افتاد، سازمان تعزیرات اختیارات بسیار خوبی گرفته، هفته‌های قبل اگر کسی درج قیمت نمی‌کرد ۸۴ هزار تومان جریمه می‌شد که این جریمه هیچ بازدارندگی ندارد، آن جریمه الان به ۱۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد است.

فاطمی امین گفت: روز گذشته و امروزبالای ۶۰ هزار بازرسی داشتیم که شامل انبارها، واحد‌های تولیدی و شرکت‌های پخش که بخش عمده‌ای از آن به تماس‌های مردمی بر می‌گردد.

وی در خصوص سامانه ۱۲۴ افزود: سامانه ۱۲۴ دو قسمت است یک کانال تلفنی است که ما در یکی دو ماه گذشته ارتقا داده ایم، تمام تماس‌ها ضبط می‌شوند و بخشی دیگر سایت ۱۲۴ است که قیمت‌ها را اعلام می‌کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: قبلا کسی که می‌خواست ذرت وارد کند، ذرت را وارد می‌کرد از دولت دلار می‌گرفت بابت هر یک دلار ۴۲۰۰ تومان به دولت می‌داد.

فاطمی امین افزود: ۸۰۰ کارخانه خوراک دام داریم وقتی ذرت و کنجاله می‌روند در کارخانه فراوری می‌شوند، ۱۵ درصد بهره وری آن‌ها بیشتر می‌شود یعنی ما ۱۵ درصد کمتر نیاز به واردات داریم.

وی اضافه کرد: روش تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث شده بود که کارخانجات کمتر از ۲۰ درصد از آن‌ها استفاده شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در روش جدید وارد کننده از نیما ۲۴ هزار تومان دلار خود را خریداری می‌کند و دیگر نیازی به دخالت دولت نیست، وارد کننده و بخش خصوصی یکدیگر را پیدا می‌کنند.

فاطمی امین افزود: یکی از مهم‌ترین آثار این طرح این است که دولت خودش را از فعالیت‌های اقتصادی خارج می‌کند و نظارت می‌کند.

وی اضافه کرد: نفع مردم در این است که دولت خودش را درگیر کار کسب و کار نمی‌کند می‌آید در سطح بالاتری قرار می‌گیرد و تمام توان خودرا بر نظارت و افزایش بهره وری می‌گذارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ۱۷ هزار مرغداری داریم که بخشی از آن‌ها بلااستفاده است به این دلیل که وقتی نهاده‌های یارانه‌ای وارد می‌کنیم طبیعتا نمی‌توانیم به اندازه کافی وارد کنیم.

فاطمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه تغییراتی که در قیمت‌های جهانی کالا‌ها داشت چقدر تاثیر گذار در تصمیم دولت بود؟ افزود: یکی از مواردی که اجرای این قانون را تسریع کرد، افزایش شدید قیمت‌های جهانی بود، به عنوان مثال گندم سه ماه قبل تنی ۲۸۰ هزار دلار بود که به ۴۰۰ دلار رسیده است، دانه‌های روغنی در شهریور ماه نزدیک به هزار و ۲۰۰ دلار بوده که الان دو هزار دلار است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مسلماً دهک‌های پایین سه دهک اول که برای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده، قطعا به این مبلغ از مرغ، لبنیات، تخم مرغ و روغن استفاده نمی‌کردند یعنی منابعی در اختیارشان قرار می‌گیرد که خیلی بیشتر از مخارج قبلی است یعنی نه تنها افزایش قیمت‌ها برای آن‌ها جبران می‌شود بلکه مبلغ بیشتری هم پرداخت می‌شود.

فاطمی امین افزود: ممکن است در بعضی از صنایع غذایی که روغن استفاده می‌کنند، هر گونه تغییر قیمتی باید با اجازه و مصوبه سازمان حمایت ازمصرف کنندگان و تولید کنندگان و ستاد تنظیم بازار باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای چهار قلم اصلی قیمت‌هایی که اعلام شده دیگر تغییر نخواهد کرد، اما ممکن است در بعضی از صنایع در بعضی از محصولات به دلیل اینکه مواد اولیه آن‌ها افزایش پیدا می‌کند، افزایش قیمتی را شاهد باشیم.

وی افزود: هر واحد تولیدی که فکر می‌کند که هزینه هایش بیشتر شده و سودش کافی نیست باید به سازمان حمایت مراجعه کند.

فاطمی امین گفت: هیچ افزایش قیمتی بدون تایید سازمان حمایت و مصوبه ستاد تنظیم بازار قابل اجرا نیست و در صورت تخطی حتما برخورد خواهد شد.

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش