دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۱۶ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۱۸۴۱
اصناف و قیمت ها

آیا قیمت لبنیات و برنج ایرانی دوباره افزایش می‌یابد؟ / پرداخت یارانه از جیب تولیدکنندگان

لبنیات وبرنج ایرانی,پرداخت یارانه از جیب تولیدکنندگان
در حالی که آمار رسمی تورم بخش لبنیات را تائید می‌کند، اما تولیدکنندگان این بخش به این موضوع تأکید دارند که به‌رغم روند فزاینده تورم، از اردیبهشت سال جاری قیمت لبنیات تغییری نداشته و همچنان سیاست‌های دستوری دولت روی نرخ‌گذاری محصولات لبنی ادامه دارد. از این رو، درنهایت این تولیدکنندگان هستند که باید هزینه‌های سنگین سیاست‌های یارانه‌ای دولت را بپردازند.

به گزارش تجارت‌نیوز، دولت بررسی افزایش قیمت لبنیات را به پس از ماه رمضان موکول کرده و از تولیدکنندگان صنایع لبنی خواسته است در این مدت افزایش قیمتی نداشته باشند.

اما تولیدکنندگان نسبت به این موضوع انتقاد دارند و عنوان می‌کنند که دولت با این اقدام یارانه موردنظر خود را از جیب تولیدکنندگان به مردم پرداخت می‌کنند؛ از همین رو خواستار بررسی هر چه زودتر قیمت لبنیات با توجه به افزایش شدید هزینه تولید هستند.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی انجمن صنایع لبنی ایران در بهمن ماه ۱۴۰۱، کره‌ حیوانی با ۹۳ درصد افزایش قیمت بیشترین و شیرخشک با ۴۱ درصد نرخ رشد کمترین تورم را در بهمن ماه ۱۴۰۱ نسبت به بهمن ۱۴۰۰ داشته‌اند.

تورم ماهانه محصولات لبنی در بهمن ۱۴۰۱ نیز گویای آن است که شیر پاستوریزه ۰.۱- درصد کاهش قیمت و سایر اقلام لبنی همگی تورمی کمتر از ۱.۵ درصد را نسبت به دی ۱۴۰۱ داشته‌اند.

دولت اجازه افزایش قیمت لبنیات تا قبل ماه رمضان را نداد

محمدرضا بنی‌طبا، سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی، در گفتگو با تجارت‌نیوز عنوان کرد: قیمت لبنیات از اردیبهشت‌ ماه سال جاری تاکنون نوسان چندانی نداشته است. اما با این وجود قیمت لبنیات تا پایان ماه رمضان تغییر نخواهد کرد.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به نزدیکی ایام عید و ماه رمضان بازار با کمبودی مواجه خواهد شد یا خیر؟ پاسخ داد: از آنجایی که محصولات صنایع لبنی، فسادپذیر هستند، دائما بازار تقاضا در حال رصد است و بر اساس آن همواره تولید انجام می‌شود؛ در طول ۱۰ سال گذشته هرگز کمبود محصولات لبنی اتفاق نیفتاده است.

بنا به گفته او، هرگونه افزایش قیمت محصولات لبنی وابسته به متغیرهای مختلفی است؛ گرچه هزینه‌های انرژی، حمل‌ونقل، حقوق و دستمزد و … بر آن تاثیرگذار است، اما متغیر اصلی در افزایش هزینه تولید لبنیات افزایش «قیمت شیر خام» شناخته می‌شود.

بنی‌طبا تاکید کرد: زمانی که قیمت شیرخام تغییر کند، خواه‌ناخواه سایر فاکتورها نیز به هزینه تولید لبنیات اضافه خواهد شد و در نهایت قیمت لبنیات نیز تغییر می‌کند. اگر در ابتدای فروردین‌ ماه افزایش قیمت شیرخام اتفاق بیفتد در همان مقطع زمانی نیز قیمت محصولات لبنی افزایش خواهد یافت.

او اظهار کرد: درخواست دولت مبنی بر این بود تغییری در قیمت محصولات لبنی تا پایان ماه رمضان صورت نگیرد و پس از آن اقدام به بررسی قیمت شود. اما امیدواریم این بررسی در طول ماه رمضان انجام شود .

سخنگوی صنایع لبنی ایران خاطرنشان کرد: هر میزان بررسی قیمت لبنیات را به تاخیر بیفتد به معنای آن است که دولت از جیب تولیدکننده به مردم یارانه می‌دهد.

بنی‎‌طبا همچنین یادآور شد: هزینه‌های مرتبط با بسته‌بندی به دلیل افزایش نرخ ارز به طور فزاینده‌ای افزایش پیدا کرده است.

سرانه مصرف شیر در خانوار ایران و جهان

با استناد به گزارش مرکز آمار ایران از میزان تولید و مصرف شیر در ایران می‌توان عنوان کرد: سرانه مصرف شیر به ازای هر فرد ایرانی در خانوار در سال ۱۳۹۶ حدود ۳۰.۲ کیلوگرم بود و در سال ۱۳۹۷ این رقم به به ۲۸.۲ کیلوگرم رسید.

مصرف سرانه شیر و محصولات لبنی که در سال ۱۳۹۶ حدود ۱۰۷ کیلوگرم بود در سال ۱۳۹۷ به ۱۰۰ کیلوگرم رسید.  در حالی که مصرف سرانه شیر در دنیا ۱۱۳کیلوگرم است.

البته آمارهای متفاوتی از مصرف جهانی شیر ارائه می‌شود از ۱۴۴ کیلوگرم تا سرانه ۳۰۰ کیلوگرم در اروپای غربی؛ اما آنچه مسلم است این که سرانه مصرف شیر در کشور ما فاصله زیادی با سرانه جهانی و کشورهای در حال توسعه دارد.

لبنیات وبرنج ایرانی,پرداخت یارانه از جیب تولیدکنندگان

رکوردشکنی واردات برنج/ قیمت برنج ایرانی باز هم افزایش می‌یابد؟

افزایش شدید قیمت برنج ایرانی منجر به رشد ۱۳۹ درصدی واردات برنج خارجی شد؛ اتفاقی که پس از سال ۹۴ یک رکوردشکنی در واردات برنج محسوب می‌شود. آیا افزایش واردات برنج خارجی می‌تواند زمینه افزایش هر چه بیشتر برنج ایرانی را در پی داشته باشد؟

به گزارش تجارت‌نیوز، طبق آمار گمرک در ۱۱ ماهه سال جاری حدود یک میلیون و ۶۴۳ هزار تن برنج وارد کشور شده است. این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با یک رشد ۱۳۹ درصدی همراه بوده است. آیا واردات برنج خارجی زنگ خطری برای تولید برنج ایرانی خواهد بود؟

نکته قابل توجه در آمار ۱۱ ماهه کمرگ این است که این حجم از واردات برنج از سال ۹۴، بی‌سابقه بوده و می‌توان به رکوردشکنی ورود برنج خارجی به بازار ایران نام برد که حدود دو میلیون دلار ارزبری داشته است.

افزایش ۲ برابری قیمت جهانی برنج ایرانی

سروش مرزبان، فعال بازار برنج، در گفتگو با تجارت‌نیوز عنوان کرد: قیمت جهانی هر کیلو برنج ایرانی ۱.۸ دلار بود، اما در سال گذشته به طور بی‌سابقه‌ای این قیمت به ۳.۴ دلار در هر کیلو رسید.

بنا به گفته او، این افزایش قیمت به جایی رسید که رنکینگ قیمت برنج ایرانی به لحاظ گرانی در رتبه چهارم جهان قرار گرفت. این بدان معناست که مداخله سیاسی و اقتصادی در قیمت برنج صورت گرفته است.

مرزبان اضافه کرد: زمانی که قیمت برنج ایرانی از ۳۸ هزار تومان به حدود ۱۵۰ هزار تومان رسید، در عمل دیگر بازار کشش نداشت و در نهایت قیمت برنج ایرانی حدود ۹۰ هزار تا ۱۱۰ هزار تومان باقی ماند. حال دولت برای اینکه قیمت برنج داخلی بیش از این افزایش پیدا نکند، اقدام به واردات برنج با حجم بسیار زیاد کرد.

او کشت برنج با این قیمت را همچنان مقرون‌به‌صرفه دانست و گفت: با تورم بیش از ۵۰ درصدی قطعا شاهد کاهش قیمت برنج ایرانی نخواهیم بود، اما می‌توان نرخ رشد قیمت برنج را با سیاست‌های متفاوتی کنترل کرد.

مرزبان با بیان اینکه تولید کشاورزی یک حوزه سودآور نیست، تصریح کرد: ارزش کشاورزی به سودآوری اقتصادی نیست، بلکه به امنیت غذایی و سلامت جامعه است. برخی از کشورهای توسعه‌یافته بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد به بخش کشاورزی خود یارانه می‌دهند.

این فعال بخش خصوصی خاظرنشان کرد: اگر دولت یارانه را به جای مصرف‌کننده در بخش تولید تزریق کند در این صورت می‌توان روی قیمت‌ها کنترل داشته باشد. اما در این بین این سوال مطرح می‌شود که آیا در نظام حکمرانی ما قدرت نظارتی قوی وجود دارد؟ آیا بانک اطلاعاتی از مشخصات دقیق کشاورزان در دسترس است؟

واردات برنج خارجی چه تاثیری بر بازار داخل خواهد داشت؟

مرزبان همچنین رکوردشکنی واردات برنج خارجی را زنگ خطری برای تولید داخل دانست و افزود: این اتفاق انگیزه کشاورزان برای تولید را کاهش می‌دهد و هر کاهش عرضه‌ای به‌تبع خود افزایش قیمت را به دنبال خواهد داشت.

وی گفت: متاسفانه شاهدیم در گیلان کشاورزان در حال فروش اراضی خود هستند؛ چراکه زمین تبدیل به کالا شده است و دیگر ابزار تولید نیست.

او تاکید کرد: اگر برنج سود مناسبی با توجه به تورم موجود برای کشاورز نداشته باشد، درعمل انگیزه تولید از بین خواهد رفت و مجدد باید به سمت افزایش واردات برنج برویم که این امر پیامد منفی اجتماعی به دنبال خواهد داشت.

مرزبان با بیان اینکه قیمت جهانی برنج اختلاف زیادی با قیمت برنج ایرانی ندارد، تاکید کرد: ساز و کار مشخصی برای این حجم از واردات وجود ندارد.

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش