شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۵:۱۶ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۱۸۴۱
اصناف و قیمت ها

آیا قیمت لبنیات و برنج ایرانی دوباره افزایش می‌یابد؟ / پرداخت یارانه از جیب تولیدکنندگان

لبنیات وبرنج ایرانی,پرداخت یارانه از جیب تولیدکنندگان
در حالی که آمار رسمی تورم بخش لبنیات را تائید می‌کند، اما تولیدکنندگان این بخش به این موضوع تأکید دارند که به‌رغم روند فزاینده تورم، از اردیبهشت سال جاری قیمت لبنیات تغییری نداشته و همچنان سیاست‌های دستوری دولت روی نرخ‌گذاری محصولات لبنی ادامه دارد. از این رو، درنهایت این تولیدکنندگان هستند که باید هزینه‌های سنگین سیاست‌های یارانه‌ای دولت را بپردازند.

به گزارش تجارت‌نیوز، دولت بررسی افزایش قیمت لبنیات را به پس از ماه رمضان موکول کرده و از تولیدکنندگان صنایع لبنی خواسته است در این مدت افزایش قیمتی نداشته باشند.

اما تولیدکنندگان نسبت به این موضوع انتقاد دارند و عنوان می‌کنند که دولت با این اقدام یارانه موردنظر خود را از جیب تولیدکنندگان به مردم پرداخت می‌کنند؛ از همین رو خواستار بررسی هر چه زودتر قیمت لبنیات با توجه به افزایش شدید هزینه تولید هستند.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی انجمن صنایع لبنی ایران در بهمن ماه ۱۴۰۱، کره‌ حیوانی با ۹۳ درصد افزایش قیمت بیشترین و شیرخشک با ۴۱ درصد نرخ رشد کمترین تورم را در بهمن ماه ۱۴۰۱ نسبت به بهمن ۱۴۰۰ داشته‌اند.

تورم ماهانه محصولات لبنی در بهمن ۱۴۰۱ نیز گویای آن است که شیر پاستوریزه ۰.۱- درصد کاهش قیمت و سایر اقلام لبنی همگی تورمی کمتر از ۱.۵ درصد را نسبت به دی ۱۴۰۱ داشته‌اند.

دولت اجازه افزایش قیمت لبنیات تا قبل ماه رمضان را نداد

محمدرضا بنی‌طبا، سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی، در گفتگو با تجارت‌نیوز عنوان کرد: قیمت لبنیات از اردیبهشت‌ ماه سال جاری تاکنون نوسان چندانی نداشته است. اما با این وجود قیمت لبنیات تا پایان ماه رمضان تغییر نخواهد کرد.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به نزدیکی ایام عید و ماه رمضان بازار با کمبودی مواجه خواهد شد یا خیر؟ پاسخ داد: از آنجایی که محصولات صنایع لبنی، فسادپذیر هستند، دائما بازار تقاضا در حال رصد است و بر اساس آن همواره تولید انجام می‌شود؛ در طول ۱۰ سال گذشته هرگز کمبود محصولات لبنی اتفاق نیفتاده است.

بنا به گفته او، هرگونه افزایش قیمت محصولات لبنی وابسته به متغیرهای مختلفی است؛ گرچه هزینه‌های انرژی، حمل‌ونقل، حقوق و دستمزد و … بر آن تاثیرگذار است، اما متغیر اصلی در افزایش هزینه تولید لبنیات افزایش «قیمت شیر خام» شناخته می‌شود.

بنی‌طبا تاکید کرد: زمانی که قیمت شیرخام تغییر کند، خواه‌ناخواه سایر فاکتورها نیز به هزینه تولید لبنیات اضافه خواهد شد و در نهایت قیمت لبنیات نیز تغییر می‌کند. اگر در ابتدای فروردین‌ ماه افزایش قیمت شیرخام اتفاق بیفتد در همان مقطع زمانی نیز قیمت محصولات لبنی افزایش خواهد یافت.

او اظهار کرد: درخواست دولت مبنی بر این بود تغییری در قیمت محصولات لبنی تا پایان ماه رمضان صورت نگیرد و پس از آن اقدام به بررسی قیمت شود. اما امیدواریم این بررسی در طول ماه رمضان انجام شود .

سخنگوی صنایع لبنی ایران خاطرنشان کرد: هر میزان بررسی قیمت لبنیات را به تاخیر بیفتد به معنای آن است که دولت از جیب تولیدکننده به مردم یارانه می‌دهد.

بنی‎‌طبا همچنین یادآور شد: هزینه‌های مرتبط با بسته‌بندی به دلیل افزایش نرخ ارز به طور فزاینده‌ای افزایش پیدا کرده است.

سرانه مصرف شیر در خانوار ایران و جهان

با استناد به گزارش مرکز آمار ایران از میزان تولید و مصرف شیر در ایران می‌توان عنوان کرد: سرانه مصرف شیر به ازای هر فرد ایرانی در خانوار در سال ۱۳۹۶ حدود ۳۰.۲ کیلوگرم بود و در سال ۱۳۹۷ این رقم به به ۲۸.۲ کیلوگرم رسید.

مصرف سرانه شیر و محصولات لبنی که در سال ۱۳۹۶ حدود ۱۰۷ کیلوگرم بود در سال ۱۳۹۷ به ۱۰۰ کیلوگرم رسید.  در حالی که مصرف سرانه شیر در دنیا ۱۱۳کیلوگرم است.

البته آمارهای متفاوتی از مصرف جهانی شیر ارائه می‌شود از ۱۴۴ کیلوگرم تا سرانه ۳۰۰ کیلوگرم در اروپای غربی؛ اما آنچه مسلم است این که سرانه مصرف شیر در کشور ما فاصله زیادی با سرانه جهانی و کشورهای در حال توسعه دارد.

لبنیات وبرنج ایرانی,پرداخت یارانه از جیب تولیدکنندگان

رکوردشکنی واردات برنج/ قیمت برنج ایرانی باز هم افزایش می‌یابد؟

افزایش شدید قیمت برنج ایرانی منجر به رشد ۱۳۹ درصدی واردات برنج خارجی شد؛ اتفاقی که پس از سال ۹۴ یک رکوردشکنی در واردات برنج محسوب می‌شود. آیا افزایش واردات برنج خارجی می‌تواند زمینه افزایش هر چه بیشتر برنج ایرانی را در پی داشته باشد؟

به گزارش تجارت‌نیوز، طبق آمار گمرک در ۱۱ ماهه سال جاری حدود یک میلیون و ۶۴۳ هزار تن برنج وارد کشور شده است. این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با یک رشد ۱۳۹ درصدی همراه بوده است. آیا واردات برنج خارجی زنگ خطری برای تولید برنج ایرانی خواهد بود؟

نکته قابل توجه در آمار ۱۱ ماهه کمرگ این است که این حجم از واردات برنج از سال ۹۴، بی‌سابقه بوده و می‌توان به رکوردشکنی ورود برنج خارجی به بازار ایران نام برد که حدود دو میلیون دلار ارزبری داشته است.

افزایش ۲ برابری قیمت جهانی برنج ایرانی

سروش مرزبان، فعال بازار برنج، در گفتگو با تجارت‌نیوز عنوان کرد: قیمت جهانی هر کیلو برنج ایرانی ۱.۸ دلار بود، اما در سال گذشته به طور بی‌سابقه‌ای این قیمت به ۳.۴ دلار در هر کیلو رسید.

بنا به گفته او، این افزایش قیمت به جایی رسید که رنکینگ قیمت برنج ایرانی به لحاظ گرانی در رتبه چهارم جهان قرار گرفت. این بدان معناست که مداخله سیاسی و اقتصادی در قیمت برنج صورت گرفته است.

مرزبان اضافه کرد: زمانی که قیمت برنج ایرانی از ۳۸ هزار تومان به حدود ۱۵۰ هزار تومان رسید، در عمل دیگر بازار کشش نداشت و در نهایت قیمت برنج ایرانی حدود ۹۰ هزار تا ۱۱۰ هزار تومان باقی ماند. حال دولت برای اینکه قیمت برنج داخلی بیش از این افزایش پیدا نکند، اقدام به واردات برنج با حجم بسیار زیاد کرد.

او کشت برنج با این قیمت را همچنان مقرون‌به‌صرفه دانست و گفت: با تورم بیش از ۵۰ درصدی قطعا شاهد کاهش قیمت برنج ایرانی نخواهیم بود، اما می‌توان نرخ رشد قیمت برنج را با سیاست‌های متفاوتی کنترل کرد.

مرزبان با بیان اینکه تولید کشاورزی یک حوزه سودآور نیست، تصریح کرد: ارزش کشاورزی به سودآوری اقتصادی نیست، بلکه به امنیت غذایی و سلامت جامعه است. برخی از کشورهای توسعه‌یافته بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد به بخش کشاورزی خود یارانه می‌دهند.

این فعال بخش خصوصی خاظرنشان کرد: اگر دولت یارانه را به جای مصرف‌کننده در بخش تولید تزریق کند در این صورت می‌توان روی قیمت‌ها کنترل داشته باشد. اما در این بین این سوال مطرح می‌شود که آیا در نظام حکمرانی ما قدرت نظارتی قوی وجود دارد؟ آیا بانک اطلاعاتی از مشخصات دقیق کشاورزان در دسترس است؟

واردات برنج خارجی چه تاثیری بر بازار داخل خواهد داشت؟

مرزبان همچنین رکوردشکنی واردات برنج خارجی را زنگ خطری برای تولید داخل دانست و افزود: این اتفاق انگیزه کشاورزان برای تولید را کاهش می‌دهد و هر کاهش عرضه‌ای به‌تبع خود افزایش قیمت را به دنبال خواهد داشت.

وی گفت: متاسفانه شاهدیم در گیلان کشاورزان در حال فروش اراضی خود هستند؛ چراکه زمین تبدیل به کالا شده است و دیگر ابزار تولید نیست.

او تاکید کرد: اگر برنج سود مناسبی با توجه به تورم موجود برای کشاورز نداشته باشد، درعمل انگیزه تولید از بین خواهد رفت و مجدد باید به سمت افزایش واردات برنج برویم که این امر پیامد منفی اجتماعی به دنبال خواهد داشت.

مرزبان با بیان اینکه قیمت جهانی برنج اختلاف زیادی با قیمت برنج ایرانی ندارد، تاکید کرد: ساز و کار مشخصی برای این حجم از واردات وجود ندارد.

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش