جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۳۱ - ۲۰ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۱۵۳۲
اصناف و قیمت ها

رونق پوشاک تاناکورا و دست دوم در بازار/ مردم قدرت خرید سال‌های قبل را ندارند

پوشاک دست دوم,رونق پوشاک تاناکورا و دست دوم در بازار
حال و روز صنعت پوشاک و نساجی ایران چندان مطلوب نیست. ممنوعیت واردات و کاهش قدرت خرید مردم هم باعث تا بازار پوشاک تاناکورا و دست دوم رونق بگیرد. چنانکه برخی شهروندان لباس استوک را به جنس ایرانی ترجیح می‌دهند.

به گزارش تجارت نیوز، عدم استقبال مردم از پوشاک و مصنوعات چرم ایرانی باعث شده که بیشتر فعالان این حوزه شغل خود را تغییر دهند. طوری‌که مسئولان برگزاری سه نمایشگاه پوشاک، چرم و نساجی تصمیم گرفتند امسال در یکدیگر ادغام شوند تا بتوانند غرفه‌های خود را اجاره دهند.

بازار انحصاری، رکود و کاهش قدرت اقتصادی مردم عواملی اصلی عدم استقبال مردم از مصنوعات پوشاک، صنایع نساجی و چرم داخلی است.

تنش در نشست خبری مدیرکل نساجی

نظر محسن گرجی، مدیرکل وزارت صمت، درباره وضعیت صنعت نساجی متفاوت است و اتفاقا وضعیت نساجی را خوب می‌داند. اختلاف نظری که در نشست خبری یکشنبه خود را نشان داد. در حین برگزاری این نشست پس از آنکه گرجی از رشد صنعت نساجی و کاهش قاچاق خبر داد، مسئولان برگزاری نمایشگاه و اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک و نساجی با وی درگیری لفظی پیدا کردند و از طرف دیگر یکی از مدیران اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چرم مصنوعی نیز به صورت تلفنی از اظهارات گرجی انتقاد کرد. این در حالی بود که گرجی فقط با لبخند نظاره‌گر انتقادهای مطرح‌شده بود.

در حالی که اختلاف بین تولیدکنندگان پوشاک، نساجی و  چرم با وزارت صمت شدت گرفته، مردم به سراغ کالاهای استوک و دست دوم کشورهای دیگر رفتند. به عبارتی به‌رغم ممنوعیت واردات پوشاک خارجی قشری از مردم با این استدلال که کالای استوک و دست دوم خارجی از کالای ایرانی بهتر است از هزینه کردن برای پوشاک و چرم ایرانی خودداری کنند.

اگر یک روز عصر از میدان ولی‌عصر تهران به سمت میدان فاطمی پیاده حرکت کنید شدت این استقبال را خواهید دید؛ در حالی که دو چهار راه پایین‌تر یعنی حد فاصل جمهوری تا انقلاب، تولیدکنندگان ایرانی حسرت بازار دستفروشان لباس‌های استوک را می‌خورند که با اجاره موزایک از ماموران شهرداری پیاده روهای ولیعصر را مال خود کرده اند.

حسین افتخاری عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع نساجی در خصوص رونق بازار پوشاک و مصنوعات چرمی استوک و دست دوم گفت:بخش زیادی از استقبال مردم از اینگونه کالاها مربوط به شرایط اقتصادی است به هر حال باید قبول کنیم که اکثریت مردم قدرت خرید  سالهای قبل را ندارند و این در خرید پوشاک کاملا مشخص است فلذا ما پیشنهاد دادیم که سازوکاری برای فروش اقساطی در نظر گرفته شود تا تولیدکنندگان بتوانند سرپا بمانند اما هیچ نهادی حاضر به همکاری نشد.

تفاوت پوشاک تاناکورا و استوک

وی ادامه داد: اکنون دو نوع کالا داریم ،کالای استوک که اصطلاحا کالایی است که خارج از سفارش تولید شده و یا از مد افتاده و یا دارای ایرادات سطحی است که بیشتر از بنگلادش و چین وارد کشور می شود. کالاهای دست دوم یا تاناکورا نیز به پوشاکی می گویند که دست دوم است که برخی از آنها برند هستند به طور مثال یک کفش مارک که قیمت اصلی آن ۱۵ میلیون است به قیمت ۲.۵ میلیون عرضه می شود که محل ورود آنها از سیستان و بلوچستان و مرزهای غربی کشور است.

افتخاری تصریح کرد: عدد دقیقی در مورد سهم این کالاها در بازار وجود ندارد وزارت صمت عدد ۳.۵ میلیارد را اعلام کرده و ستاد مبارزه با قاچاق کالا عدد کمتری را اعلام می کند، اما مشخص است که اراده ای برای مبارزه با این کالاهای استوک و دست دوم وجود ندارد، فعالان این حوزه این پوشاک را به صورت کیلویی به یک دهم قیمت خریداری می کنند و در اینجا به صورت دانه ای به فروش می رسانند و سود بسیار خوبی می برند.

اظهارات این فعال صنفی در حالی است که پس از گشایش نسبی که در برجام حاصل شد و با حضور برخی برندهای خارجی در ایران به صورت رسمی، به خصوص شرکت های ترک ،تولید پوشاک کشور به تکاپو افتاد و نسل جدید با شناخت سلیقه جامعه و استفاده از هنر ایرانی و طراحی توانست سهمی از بازار پوشاک هر چند اندک کسب کند. اما انحصار گراها با اسم رمز حمایت از تولید ایرانی ،انحصار را در بازار ایجاد کردند زیرا پیش از این توانسته بودند با همین شعار در خودرو ، لوازم خانگی ،آرایشی و بهداشتی به هدف خود برسند.

نان شیرین انحصار برای برخی صنایع

علی رضا ملک پور رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چرم مصنوعی ایران در سال ۹۴ که گشایش های اقتصادی حاصل شده بود و برجام نیز امضا شده بود در مصاحبه با فرصت امروز از رکود شدید در بازار می گوید و حتی به دولت پیشنهاد می دهد که از هیچ تولید کننده ای برای اجرای طرح در صنعت چرم حمایت نکند زیرا ظرفیت در این حوزه تکمیل شده است

اما ۵ سال بعد در ماه های آخر سال ۹۸ که واردات ممنوع شده بود در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم از حضور ۵۰ کارخانه تولیدی در این صنعت خبر می دهد و خواهان تخصیص ارز بیشتر برای تامین مصنوعات بازار چرم هستند.

اما امروز به‌رغم ایجاد بازار انحصاری در حوزه پوشاک و نساجی و مصنوعات چرمی تولیدکنندگان در وضعیت خوبی نیستند. نمایشگاه امپکس که درسالهای قبل یکی از بزرگترین نمایشگاه های کشور با حضور شرکت کنندگان خارجی بود امسال با عدم استقبال مواجه شد و مدیران مجبور شدند که نمایشگاه خود را با پوشاک و نساجی که آنها نیز از وضعیت مشابه رنج می بردند ادغام کنند.

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش