سه شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۱۶ - ۲۱ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۱۲۵۱
اصناف و قیمت ها

تقلب در آب معدنی‌ها و تهدیدی که حل نشده است/ طعم متفاوت آب در بسته‌بندی واقعی

آب معدنی,تقلب در آب معدنی
با آغاز فصل گرما، استفاده از انرژی در تمامی کشور‌های جهان افزایش یافته و این نکته، تهدید جدی برای کشور‌های کم‌آب و درگیر خشکسالی مثل ایران است.

به گزارش اقتصاد ۲۴، حدود سه چهارم مساحت ایران، درگیر خشکسالی بوده و نیاز مبرم بخش‌های مختلف شهری، کشاورزی و صنایع در ایام گرم سال اوج می‌گیرد. در بحث استفاده شهری، آب شرب چه در قالب مصارف خانگی و چه به عنوان بطری‌های آب معدنی رشد یافته می‌توان گفت اقتصاد تولیدات در این حوزه، پررونق‌تر می‌شود.

علاوه بر مسئله کمبود آب در ایران، کیفیت آب به ویژه آب‌های لوله‌کشی شهر‌های متوسط و کوچک تبدیل به یک دغدغه در کشور شده است؛ این دغدغه از سال‌های پیش وجود داشته و با گذر زمان نه‌تنها بهبود نیافته بلکه اثر آن به شهر‌های بزرگ به‌ویژه کلانشهر پایتخت نیز رسیده است. بعضی از کارشناسان آب و فاضلاب دلیل افت کیفیت آب لوله‌کشی شهری را افزایش مصارف و ناتوانی در پشتیبانی و مدیریت این مسئله می‌دانند.

دلیل این اتفاق هر چه که باشد، بسیاری از افراد برای جلوگیری از آسیب‌های جسمی، این‌روز‌ها ترجیح می‌دهند از آب‌های بسته‌بندی یا همان به اصطلاح آب‌های معدنی استفاده کنند.

چالش بر سر آب معدنی و آب آشامیدنی

تا سال‌های گذشته، تصور عموم بر آن بود که آب‌های معدنی از سلامت بالایی برخوردار بوده و مصرف آن حتی می‌تواند املاح مورد نیاز بدن را تامین کند اما با انتشار تصاویری نه‌فقط در فضای مجازی بلکه مشاهده شدن رفتار‌های غیراخلاقی در سطح عمومی درباره نحوه تامین آب‌های بسته‌بندی، این اعتماد نیز از بین رفت.

بیشتر بخوانید: ورود پر قدرت آمریکا به صنعت غذای ایران/ رواج پدیده «لقمه خوری» در خیابان‌های تهران/ وعده‌های غذایی نصف شدند

پخش شدن تصاویری که نشان می‌داد تعدادی از افراد مشغول پر کردن بطری‌های آب معدنی با شلنگ آب شهری هستند و در نهایت با دستگاه‌های ساده‌ای، پلمپ در بطری را درج می‌کنند، باعث شد تا دیگر تبلیغات آب معدنی‌ها، رنگی برای مردم نداشته باشد و افراد هر نوع طعم و مزه ناخوشایند درباره آب‌های بسته‌بندی را ناشی از این تقلبات گسترده بدانند. از سویی دیگر برخی از مردم، درگیر نوشته‌ روی آب معدنی‌ها بوده و می‌گویند روی برخی نوشته آب آشامیدنی و روی تعدادی دیگر آب معدنی و تفاوت آن را نمی‌دانند. این چالش‌ها بر سر تهیه آب‌های بسته‌بندی شده هنوز ادامه‌دار است.

شهر‌های کوچک در خطرند

فاطمه اصغری، کارشناس مهندسی آب درباره تفاوت‌های آب‌های بسته‌بندی در بازار گفت: آب‌های بسته‌بندی براساس رنگ ظاهر و در بطری‌هایشان، دسته‌بندی شده و هر یک مفهومی جداگانه دارند. مردم تصور می‌کنند تفاوت رنگ‌ها به دلیل فرق بین برندهاست درحالیکه چنین نیست؛ به عنوان مثال در بطری اگر مشکی باشد، یعنی آب بسته‌بندی شده قلیایی است و دارای املاح مربوط به آن است. اگر رنگ در بطری سفید باشد یعنی آب، آب آشامیدنیست و تصفیه شده و اگر در آبی باشد، یعنی آب معدنی یا همان آب چشمه است. به دلیل تفاوت‌های ساختاری این آب‌ها، بدیهیست که طعم‌های متفاوتی با هم داشته باشند و نمی‌توان آن را به دلیل مسموم بودن یا ناخالص بودن آب دانست.

وی ادامه داد: تصاویری در فضای مجازی از سال‌های گذشته در حال دست‌به‌دست شدن و حتی به‌روز شدن است که نمی‌توان منکر آن شد. متاسفانه برند‌های متفرقه آن هم در شهر‌ها و روستا‌های کوچک، بیشتر مورد اتهام هستند برای همین گفته می‌شود تا جایی که می‌توان، آب با برند‌های شنیده شده خرید کنید، اما باز هم چندان نمی‌توان نسبت به این مورد آگاهی صددرصدی داشت. تا الان مسمومیت گسترده به‌ویژه در کلانشهر‌ها به دلیل مصرف آب بسته‌بندی مسموم گزارش نشده و امید آن می‌رود تا شاهد این موضوع هم نباشیم.

بحران، راه تقلب را باز کرد

وجود نگاه سودجویانه آن هم به شیوه‌ای غلط در برخی افراد باعث می‌شود تا برای کسب منافع مالی بیشتر دست به هر اقدامی حتی غیرانسانی بزنند و به پیامد‌های آن توجهی نداشته باشند. برخی کارشناسان معتقدند نابه‌سامان بودن شرایط اقتصادی، افراد را مجبور می‌کند تا از هر طریقی دنبال کسب درآمد بیفتند و این موضوع در مواقعی، شرافت انسانی را زیر سوال می‌برد.

مگر یک جرعه آب چقدر برای افراد می‌تواند سودداشته باشد که اینگونه تقلب را هم وارد آن کرده‌اند؟ از سویی دیگر نمی‌توان تنها این افراد را مقصر پخش آب‌های ناسالم و یا تقلبی دانست. زمانی که با هر تغییر فصل، بحران انرژی در کشور افزایش یافته و دولت برای تامین آب آشامیدنی افراد هم کم‌توان باشد، مشخص است که هیچ سامانی در رفتار‌ها حاکم نخواهد شد.

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش