سه شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۲۱ - ۲۶ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۱۵۶۹
اصناف و قیمت ها

نبض اقتصاد پوشاک در دستان دستفروشان/ وخامت اوضاع بازار پوشاک با تورم بالا

پوشام,تورم در بازار پوشاک
در شرایطی فعالان صنعت پوشاک از وخامت اوضاع بازار گلایه می‌کنند که مشاهدات از رشد معاملات در این عرصه حکایت دارند، اما این معاملات، بیشتر درباره خرید و فروش‌های خیابانی صدق کرده و این نکته‌ای حائز اهمیت است.

به گزارش اقتصاد ۲۴، منظور از خرید و فروش‌های خیابانی، دست فروش‌هایی است که یا به صورت پاتوق همیشگی و اغلب با هماهنگی شهرداری در پیاده‌رو‌ها بساط می‌کنند یا به صورت غیررسمی در معابر مختلف و حتی ایستگاه‌های مترو حضور دارند. در کلان شهر تهران محله‌هایی مانند خیابان ولیعصر محدوده فاطمی تا میدان ولیعصر، تئاتر شهر، میدان هفت تیر، میدان تجریش و حتی در محله‌هایی از غرب تهران این دست فروش‌ها به قدری گسترده هستند که مشخص است از سوی شهرداری سامان‌دهی شده و مشکلی برای حضور آن‌ها وجود ندارد.

هرچند در این خیابان‌ها فضا برای گذر عابران پیاده تا حدی مساعد است و تا به الان گلایه‌ای بابت تردد در این مناطق گزارش نشده است. بیشتر مردم در این خیابان‌ها از حضور دستفروشان که رنگ و لعاب به شهر داده‌اند، حمایت می‌کنند، اما جنبه دیگر این حمایت‌ها، به دلیل پایین‌تر بودن نرخ کالاهاییست که توسط این افراد فروخته می‌شود و مردم می‌توانند برخی از نیاز‌های خود را در این مناطق تهیه کنند.

ارزان‌تر بودن شرط است

اغلب فعالیت‌های حوزه دست‌فروشی، در عرصه پوشاک به‌ویژه پوشاک زنانه است. در این میان برخی کالا‌هایی مانند صنایع دستی و یا لوازم تزئینی منزل نیز دیده می‌شود. اما از نظر تعداد فروشندگان و حجم تقاضا و خرید، پوشاک سرتر از بقیه کالاهاست و حتی نیازی به استناد به آمار و ارقام نیست. به دنبال این وجود گسترده و اقتصادی که به طور قوی شکل گرفته، خبرنگاراقتصاد ۲۴ ابتدا به بازار رفت و از فروشندگان درباره نوع تامین این لباس‌ها و دلیل پایین‌تر بودن نرخ آن‌ها نسبت به سایر واحد‌های صنفی پرسید. یکی از دستفروشان خیابان ولیعصر نرسیده به میدان فاطمی که در رگال‌های خود کت و شلوار رسمی زنانه داشت، درباره محل تامین لباس‌ها گفت: «این کت‌وشلوار‌ها ایرانی هستند. حتی پارچه آن هم ایرانی بوده و از کیفیت بالایی برخوردار است. نوع دوخت آن مزونی بوده و کار‌های خوش دوخت و تمیزی هستند. برخی افراد لباس‌های ته مانده کارگاه‌ها را برای فروش می‌آورند، اما ما مستقیما جنس با کیفیت تولیدی را می‌آوریم. قیمت‌هایمان کمتر است، چون از خود تولیدکننده می‌خریم. مردم هم با این قیمت راضی هستند. اگر گران‌تر باشد، از ما نمی‌خرند. همین کت و شلوار تابستانی زنانه را مغازه‌های هفت تیر بالای دو میلیون تومان می‌فروشند، اما اینجا با یک تا یک و نیم میلیون می‌توانی همان کیفیت را بخری.»

همکاری موثر شهرداری با دستفروشان

یکی دیگر از دستفروشان که دارای رگال‌های متعدد و تنوع لباسی بیشتر بود، درباره میزان فروش و درآمد خود گفت: «قیمت لباس بالا رفته، مخصوصا نسبت به سال گذشته قیمت‌ها دو برابر شده و بسیاری از مردم توان خرید لباس‌های گران را ندارند. از طرفی هوا گرم است و مردم علاقه دارند تا لباس‌های خنک و سبک بپوشند.

پارچه‌های تابستانی هم نسبت به پارچه‌های زمستانی ارزان‌تر است. برای همین وقتی لباس متنوع با قیمت پایین می‌آوریم، مردم رغبت و توان بیشتری برای خرید دارند.» دستفروش دیگری که در محدوده هفت‌تیر فعالیت می‌کرد، درباره زمان حضور خود برای فروش و همچنین محل تامین اجناس خود گفت: «اینجا شبیه پاتوق برای همه ما شده و با دادن حق اجاره به شهرداری، می‌توانیم بساط داشته باشیم.

شب‌ها تعداد دستفروشان به‌ویژه دستفروشان لباس بسیار بیشتر از روز است. شب‌ها حتی تعدادی از ماشین‌های بساطی هم کنار خیابان می‌ایستند و رگال خود را بیرون می‌آورند. دیگر مردم می‌دانند هر شب اینجا می‌توانند دستفروش زیاد و اجناس متنوع ببینند. جنس‌ها اغلب یا تولید ایرانند یا وارداتی‌هایی که می‌توان با قیمت پایین به مردم فروخت. اما اکثر لباس‌ها تولید کارگاه‌های داخلیست و فقط ممکن است پارچه‌ها وارداتی باشند.»

پوشام,تورم در بازار پوشاک

کارگاه و مغازه در خطر است

مجید افتخاری، فعال حوزه پوشاک، توسعه دستفروشی پوشاک و همچنین قاچاق در این حوزه را به ضرر صنعت و صنف دانست و گفت: «واردات پوشاک در ایران قانونی نیست، اما همواره دیده می‌شود که به شیوه‌های مختلف مانند چمدانی و مسافری، این کالا‌ها وارد کشور شده و به دست مصرف‌کننده می‌رسند. پوشاک در کشور‌هایی مانند ترکیه، قیمت پایین‌تری داشته و با واردات به کشور ما آن هم بدون پرداخت حق گمرکی و عوارض، با همان قیمت به نسبت پایین به بازار عرضه می‌شود. به این ترتیب اجناس ترک یا سایر کشورها، جای تولیدات ایرانی را می‌گیرند و کارگاه‌های داخلی با محدودیت فروش مواجه می‌شوند.»

وی ادامه داد: «قیمت دستفروشان از آن جهت پایین‌تر از قیمت مغازه‌هاست که آن‌ها هزینه اجاره مغازه، قبض انرژی، مالیات و سایر موارد اینچنینی را ندارند. هر چند در بسیاری از موارد دیده می‌شود که قیمت و کیفیت کار‌های ارائه شده در واحد‌های صنفی بالاتر از دستفروشان است، اما مردم به دلیل ذهنیتشان تصور می‌کنند که همیشه خرید از دستفروش ارزان‌تر و به صرفه‌تر است.»

جو روانی خرید مقرون به صرفه

یکی از نکات جالب مشاهده شده در بازار آن است که برخی از این دستفروشان وابسته به مغازه‌ها و واحد‌های صنفی هستند. به این شیوه که مغازه‌ها فردی را برای فروش در خیابان استخدام کرده و لباس‌های خود را در آن‌جا عرضه می‌کنند. این وابستگی در دستفروشان منطقه تجریش بیشتر دیده می‌شود.

اکثر رگال‌های موجود، وابسته به مغازه‌ها بوده و برخی از صاحبان این واحد‌ها اذعان داشتند که بخش مهمی از پوشاک خود به‌ویژه لباس‌های کم‌قیمت‌تر خود را به این شیوه راحت‌تر می‌فروشند. شرایط بازار، همهمه‌ای که مردم برای خرید به آن عادت دارند، پایین بودن قیمت و در نهایت قرار گرفتن در جو روانی خرید به صرفه، از دلایل مهمیست که کاسبی دستفروشان حوزه پوشاک را دچار رکود نکرده است.

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش