چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
۰۸:۰۳ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۲۱۱۱۹
اصناف و قیمت ها

مالیات بر تورم، واحدهای فروش مبل را به ورشکستگی کشانده است

ورشکستگی بازار مبل,خرابی بازار مبل با نوسانات نرخ ارز
در روزگاران گذشته که مردم در اسفندماه، علاوه بر فکر خانه‌تکانی و تهیه ملزومات عید نوروز؛ گاه فکری هم به حال نوسازی وسایل زندگی خود می‌کردند. چه‌بسا طبقه متوسط در شب عید می‌توانست خودروی نو بخرد یا مبلمان خانه خود را تعویض کند و از این رهگذر، بازارها هم تکانی می‌خورد اما چندسالی است که انگار خبری از این تکانی بازارها نیست و تمام بازارها و صنایع تمام سال در خواب زمستانی هستند!در این میان صنعت مبل هم وضعیت خوبی ندارد. ۲۹ بهمن بود که رئیس اتحادیه درودگران و مبل‌سازان خبر داد: از ۲۰۰ واحد تولیدی مبلمان در تهران ۴۵ واحد تولیدی تعطیل شده‌اند.

محمد زند در گفت‌وگو با ایلنا در خصوص وضعیت صنف درودگران و مبل‌سازان در سالی که گذشت، اظهار کرد: مشکلات صنف ما در این سال بسیار زیاد بود و با تورم شدید بر روی قیمت مواداولیه و اجاره محل تولید مواجه شدیم که در نهایت منجر به افزایش بی‌رویه قیمت تمام شده محصولات شده است. او افزود: متاسفانه با افزایش قیمت‌ها مردم سعی در تعمیر مبلمان قبلی دارند تا خرید مبلمان جدید که آن هم متاسفانه به دلیل گرانی مواداولیه با افزایش قیمت شدید در بخش تعمیرات روبرو شده است.

این مقام صنفی درباره رکود تعمیرات مبلمان توضیح داد: تعمیر یک دست مبلمان با مواد اولیه باکیفیت حداقل ۴۰ میلیون‌تومان هزینه دارد و همین موضوع باعث شده مردم حتی قید تعمیرات را هم بزنند و یا اگر تعمیراتی هم داشته باشند شکایات زیادی بابت استفاده از مواداولیه بی‌کیفیت در تعمیرات به ما می‌شود.

زند در مورد واردات بی‌رویه پارچه و مواداولیه و ضربه به تولیدکنندگان هم گفت: ما جلسات زیادی با مجلس و سایر مسئولین برگزار کردیم و خواستار ممنوعیت واردات محصولاتی شدیم که نمونه تولید داخل دارد چرا که تولیدات داخل ما با نمونه‌های خارجی کاملاً قابل رقابت است. برای مثال؛ پارچه داخلی متری سیصد هزار تومان است و پارچه خارجی به قیمت متری یک میلیون تومان در بازار فروخته می‌شود، اما برخی از این مسئله سوء استفاده می‌کنند و جنس ایرانی را به قیمت خارجی به چند برابر قیمت می‌فروشند و متقاضی هم باید کارشناس باشد که آن را تشخیص دهد.

خرابی بازار مبل با نوسانات نرخ ارز

نایب‌رئیس شورای ملی مبلمان کشور در گفت‌وگو با «توسعه ایرانی»، وضعیت بازار مبل در شب عید را نامطلوب توصیف کرد. علیرضا عباسی تصریح کرد که در بازار شب عید با توجه به این وضع و اوضاع اقتصادی و نوسانات اخیر نرخ دلار، همه کارها خوابیده است.

به گفته او، مردم نمی‌توانند مبل بخرند و فروشنده هم نمی‌تواند بفروشد و مشکلات بسیاری ایجاد شده است.

واحدهای صنفی مالیات تورم هم می‌پردازند

این مقام صنفی درباره خبر منتشر شده در خصوص تعطیلی ۴۵ واحد تولید مبلمان اعلام کرد که تعداد واحدهای تعطیل شده از ۴۵ عدد بیشتر است.

عباسی تأکید کرد: همین‌اکنون هم برخی از مغازه‌ها در حال تعطیل کردن کسب و کار خود هستند زیرا وضعیتی پیش آمده است که یک واحد صنفی ما باید مالیات تورم را هم پرداخت کند. او درباره مالیات بر تورم توضیح داد: فرض کنید یک فعال حوزه مبل ۲۰ دست مبلمان در مغازه خود داشته است و هر دست مبل را به قیمت ۱۰۰ میلیون تومان خریده و۱۲۰ میلیون تومان فروخته است. بعد با توجه به اوضاع اقتصادی تنها توانسته است جای ۲۰ دست مبل، ۱۵ دست بخرد و یکبار دیگر این چرخه تکرار شده و اکنون تنها ۱۰ دست مبلمان توانسته جایگزین مقدار قبلی کند. در این وضعیت سرمایه او به ۵۰ درصد حالت اولیه تبدیل شده اما تراکنش مالی او بالا رفته؛ و در این میان وزارت اقتصاد و امور دارایی از او مالیات طلب می‌کند.

نایب‌رئیس شورای ملی مبلمان در گفت‌وگو با «توسعه ایرانی»: بزرگترین اشکالی که در تولید و صنعت داریم، مربوط به تامین‌کنندگان مواد اولیه است. یکسری از مسئولین به بهانه حمایت از تولید داخل جلوی واردات مواد اولیه را گرفته‌اند. کیفیت مواد اولیه تولید داخل مبل صفر است و در بازار آن هم انحصار ایجاد شده و شماری هم واسطه و دلال هم بین تولیدکننده محصول نهایی و تامین‌کننده مواد اولیه قرار داده‌اند. در این پروسه بر سر مصرف‌کننده کلاه می‌گذارند و تولیدکننده هم نابود می‌شود

نایب‌رئیس شورای ملی مبلمان کشور خاطرنشان کرد: واحد صنفی باید مالیات تورم هم پرداخت کند و به دلیل همین مالیات، بسیاری از فعالان حوزه ورشکست شده‌اند و مغازه را بسته‌اند و نمی‌توانند ادامه دهند چون سرمایه آنها نصف، اما بر مالیاتشان افزوده شده است.

رونق دلالی و قاچاق به اسم حمایت از تولید داخل

عباسی درباره مهمترین مشکلات حوزه صنعت مبل اظهار کرد: در هر صنعت یک پروسه تامین، تولید و توزیع داریم. تامین که مربوط به تامین‌کننده مواد اولیه است و تولیدکننده هم که محصول نهایی را تولید و یکی هم آن را توزیع می‌کند. او ادامه داد: بزرگترین اشکالی که در تولید و صنعت داریم، مربوط به تامین‌کنندگان مواد اولیه است. یکسری از مسئولین به بهانه حمایت از تولید داخلی جلوی واردات مواد اولیه را گرفته‌اند و نمی‌گذارند مواد اولیه وارد شود.

به گفته این مقام صنفی، کیفیت تولید داخلی مواد اولیه تولید مبل صفر است و در بازار آن هم انحصار ایجاد شده و بسیاری هم واسطه و دلال هم بین تولیدکننده محصول نهایی و تامین‌کننده مواد اولیه قرار داده‌اند و این روند باعث افزایش مداوم قیمت مواد اولیه شده است.

عباسی بیان داشت: اگر از تاثیرات نوسانات دلار و دیگر مسائل هم چشم‌پوشی کنیم، مشکلاتی از این دست به صنعت آسیب می‌زنند. اگر یک تولیدکننده بخواهد پارچه مبل را از چین با همین دلار ۹۰ هزار تومانی وارد و تمام هزینه‌ها را هم پرداخت کند، برای او بین ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزارتومان تمام می‌شود اما اکنون پارچه مبل تولید داخل را ۴۰۰ هزارتومان می‌خرد که نه کیفیت ندارد و نه تنوع و در این اوضاع است که جلوی واردات گرفته شده است.

علیرضا عباسی: اگر یک تولیدکننده بخواهد پارچه مبل را از چین با همین دلار ۹۰ هزار تومانی وارد و تمام هزینه‌ها را هم پرداخت کند، برای او بین ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزارتومان تمام می‌شود اما اکنون پارچه مبل تولید داخل را ۴۰۰ هزارتومان می‌خرد که نه کیفیت دارد و نه تنوع و در این اوضاع است که جلو واردات گرفته شده است. هرچند که پارچه خارجی در بازار پر است زیرا تولیدکنندگان ایرانی نمی‌توانند نیاز کشور را تامین کنند منتهی پارچه خارجی به صورت قاچاق می‌آید و وقتی قاچاق صورت می‌گیرد، قیمت هم بالا می‌رود

او همچنین اذعان کرد: درعین‌حال پارچه خارجی در بازار پر است زیرا تولیدکنندگان ایرانی نمی‌توانند نیاز کشور را تامین کنند منتهی پارچه خارجی به صورت قاچاق می‌آید و وقتی قاچاق صورت می‌گیرد، قیمت هم بالا می‌رود و  این پروسه‌ای است که برای صنعت ایجاد شده است.

نایب‌رئیس شورای ملی مبلمان تصریح کرد: در این پروسه چه کسی نفع می‌برد؟ آن واردکنندگانی که قاچاق وارد می‌کنند و آن تامین‌کننده داخلی که تولید می‌کند. اما چه کسی به سرش کلاه می‌رود؟ مصرف‌کننده؛ چه کسی از بین می‌رود؟ تولیدکننده!

تامین‌کنندگان مواد اولیه مبل را گران کرده‌اند

عباسی به ضرورت آزادسازی واردات مواد اولیه تولید مبلمان اشاره کرد و گفت: باید واردات مواد اولیه را آزاد بگذارند تا تولیدکننده با هر دلاری که بخواهد مواد اولیه مورد نیاز خود را وارد کند، زیرا به این ترتیب برایش به‌صرفه‌تر از خرید مواد اولیه تولید داخل است و کارش هم راه می‌افتد.

او افزود: تولیدکننده داخلی مواد اولیه هم با آزادی واردات حواسش جمع می‌شود. آرزوی ماست که تولید داخلی داشته باشیم و همه‌چیز تولید داخلی باشد اما باید به صورت منطقی این اتفاق انجام پذیرد. وقتی تولید داخلی نمی‌تواند حجم مورد نیاز و کیفیت لازم را تامین کند، نمی‌توان جلوی واردات را گرفت و مردم باید حق انتخاب داشته باشند.

این مقام صنفی تاکید کرد: دائما می‌گویند مبل چرا گران شده است؛ والله تولیدکننده بدبخت چیزی را گران نکرده است. گرانی مبل یا مربوط به تورم است یا مربوط تامین‌کنندگان مواد اولیه.

صنعت هیچ حمایتی از طرف دولت ندارد

عباسی عنوان کرد: چندین سال است که رهبری شعار سال را بر محور تولید و صنعت انتخاب می‌کنند، اما متاسفانه یکسری تصمیم‌گیرندگان هیچ توجهی به تولید و صنعت ندارد.

او یادآور شد: برای مثال، یکبار تصمیم گرفتند به مردم یارانه‌ها تخصیص دهند. دولت‌ها یارانه پرداخت کردند اما در کنار آن برق، آب و همه‌چیز گران شد اما باید پرسید چه یارانه‌ای به تولیدکننده دادند؟ تنها به مردم ۴۵ هزارتومان پرداخت کردند و ادعا شد که این یارانه است اما در کنار آن هم همه‌چیز را گران کردند در صورتی که شهروند کار و شغل می‌خواهد نه اینکه به او پول و یارانه پرداخت شود.

نایب‌رئیس شورای ملی مبلمان با تاکید بر اینکه یارانه باید به صنعت تخصیص داده شود، اضافه کرد: اگر ادعا می‌شود به صنعت یارانه داده‌اند پس یارانه آن چه شد؟ صنعتی که برق، آب و همه‌‌چیزش گران شده چه یارانه‌ای دریافت کرده است؟ او در نهایت خاطرنشان کرد که تولیدکننده، صنعت و تولید هیچ حمایتی از طرف دولت ندارد.

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش