چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۵۴ - ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۷۷۵۸
اصناف و قیمت ها

دلیل گرانی لوازم‌التحریر چیست؟

لوازم‌التحریر,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اصناف و قیمت

براساس بررسی‌های انجام شده، قیمت‌ها در بازار لوازم‌التحریر به شدت افزایش یافته است. برای مثال در مغازه لوازم‌التحریر دفتر‌های مختلفی اعم از ایرانی و خارجی وجود داشت، اما اکثر کودکان جذب اجناس خارجی به سبب رنگ و طرح‌های فانتزی‌ آنها با اشکال شخصیت‌های محبوب کارتونی خود می‌شدند. همین مساله نشانگر شکست اجناس ایرانی در مقابل این وارداتی‌های زیبا بود، البته قیمت‌های آن دو فرق چندانی با یکدیگر نداشتند برای مثال: قیمت دفتر‌ها از ۴۰ برگ تا ۱۰۰ برگ چیزی حدود چهار هزار تومان تا هشت هزار تومان، قیمت مدادها خارجی و ایرانی به ترتیب ۱۵۰۰ و یک هزار تومان، قیمت خودکار ایرانی ۱۵۰۰ و نوع خارجی آن از ۲۵۰۰ تا هفت هزار تومان، قیمت پاک‌کن از سه تا پنج هزار تومان و مدادرنگی‌های ۳۶ رنگ به ۷۵هزار تومان نیز می‌رسید که البته مدل ایرانی آن ۲۵هزار تومان بود.

 

دلیل گرانی لوازم‌التحریر چیست؟

رئیس اتحادیه نوشت‌افزار و لوازم مهندسی و لوازم‌التحریر درباره تنظیم بازار توسط دولت به «آرمان» می‌گوید: راهکاری برای تنظیم بازار فعلا ارائه نشده است و در صورتی که کالاها به موقع به دست عرضه‌کنندگان برسد و کمبودی نداشته باشیم قطعا با افزایش غیرمعمول قیمت‌ها در بازار مواجه نمی‌شویم، اما زمانیکه کمبود کالا اتفاق بیفتد نیاز به اتخاذ تدابیری برای تنظیم بازار احساس می‌شود.

 

در سال گذشته به دلیل وجود کالای کافی در بازار رقابتی شکل گرفت تا قیمت‌ها کاهش پیدا کنند و در نتیجه آن عرضه‌کنندگان بتوانند کالاهایشان را به فروش برسانند، اما در سال جاری با کمبود کالا مواجه هستند و به همین دلیل با افزایش قیمت مواجه شده‌ایم. مشکل در صورتی ایجاد می‌شود که کالای مورد نیاز با تقاضا همخوانی نداشته باشد و بازار با کمبود کالا مواجه شود. موسی فرزانیان درباره شرایط فعلی لوازم‌التحریر می‌افزاید: در حال حاضر جو روانی سنگینی در این حوزه ایجاد نشده است و با خریدهای هیجانی نیز مواجه نیستیم، چراکه اکثر مردم به واسطه قدرت خرید پایین کمتر خرید می‌کنند و کسی به دنبال خرید بیشتر از نیاز خود نیست. به همین دلیل در حال حاضر خانواده‌ها مدیریت می‌کنند و بازار نیز به یکباره از محصول خالی نمی‌شود.

 

قیمت‌ها تقریبا طبیعی است به جز شرایطی که برخی تخلف و بی‌انصافی می‌کنند و کالاها را با افزایش قیمت بیشتری از حد معمول به فروش می‌رسانند. او درباره اختصاص ارز دولتی به این بخش می‌گوید: دریافت ارز دولتی در این بخش صرفا محدود به واحدهای تولیدی در کشور است که آن بخش نیز شامل چند کارخانه تولید مداد، خودکار و تراش است. یعنی برای تولید مداد به چوب و مغز مداد، برای خودکار به مواد اولیه آن چون نوک و جوهر و همچنین برای تراش تیغه و... که وارداتی هستند ارز دولتی ارائه می‌شود. البته حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد مواد اولیه این محصولات وارداتی است و باقی آن را باید با ارز آزاد تهیه کنند.

 

این مقام مسئول درباره نسبت محصولات ایرانی به خارجی و استقبال مردم از آنها می‌افزاید: حدود ۶۰ درصد از محصولات خارجی و ۴۰ درصد از این محصولات ایرانی هستند. دلیل این موضوع که چرا مردم از محصولات خارجی استقبال می‌کنند این است که یک بحثی فرهنگی در جامعه ایجاد شده است که مردم معتقدند کیفیت محصولات ایرانی کمتر از مدل مشابه خارجی است و قیمت آن مناسب نیست، اما طبق اطلاعاتی که درباره این صنف دارم باید بگویم در بخش نوشت‌افزارها کالایی که در داخل تولید می‌شود بالای ۶۰ تا ۷۰ درصد را شامل می‌شود و کیفیت این محصولات قابل قیاس با مدل‌های مشابه خارجی آن است.

 

متاسفانه این بحث فرهنگی است و در جامعه ما دید به محصولات ساخت داخلی به گونه‌ای دچار تردید و بی‌اعتمادی شده است و باید این نگاه را در جامعه تغییر داد تا اطمینان به کالاهای ایرانی بازگردد. فرزانیان درباره تداوم افزایش قیمت تصریح می‌کند: ما هنوز افزایش قیمتی با توجه به افزایش نرخ ارز نداشته‌ایم و همچنان برآیند قیمت‌ها روی ۶۰ تا ۷۰ درصد باقی مانده است و در حال حاضر محصولات ما به صورت پله‌ای به قیمت حقیقی خود نزدیک می‌شوند.

 

احتکار لوازم‌التحریر

یک فروشنده لوازم‌التحریر نیز درباره شرایط کنونی فروش لوازم‌التحریر به «آرمان» می‌گوید: در حال حاضر تمامی اجناس با افزایش قیمت مواجه شده‌اند و این تنها مختص لوازم‌التحریر نیست. امسال هر مدل کالایی در قیمت لوازم‌التحریر با افزایش قابل‌توجهی مواجه است. از دولت انتظار می‌رود که در شرایط کنونی تدبیری داشته باشد تا شرایط زندگی برای مردم آسان‌تر از قبل شود. این موضوع که بین درآمد و مخارج مردم همخوانی وجود ندارد کاملا قابل مشاهده است.

 

در چنین شرایطی دولت باید برای تعدیل قیمت‌ها چاره‌ای بیاندیشد، چراکه قدرت خرید در مردم به قدری پایین آمده که نه تنها در خرید لوازم‌التحریر بلکه در تمام نیازهای زندگی با مشکل مواجه شده‌اند. این لوازم‌التحریری فروشی درباره مشکلاتی چون احتکار لوازم‌التحریر در شرایط کنونی می‌افزاید: احتکار در محصولات ۱۰۰ درصد وجود دارد و این تخلفات در نابسامانی‌های اخیر طبیعی است و بسیاری معتقدند فروش بیشتر برای آنها سود ندارد و ترجیح می‌دهند محصولات را نفروشند و در نهایت سودجویی صورت بگیرد، اما مشکل اساسی ما در حال حاضر احتکار نیست و بیشتر کمبود جنس است. ما در حال حاضر با کمبود اجناس در بازار مواجه هستیم و برخی اجناس نایاب شده‌اند.

 

او درباره اختلاف قیمت محصولات از سال گذشته نسبت به سال جاری می‌گوید: محصولات ما حدود سه چهار برابر افزایش قیمت داشته است. از آنجا که افزایش قیمت بسیار بالاتر از حد تصور مردم است مجبور به دریافت سود کمتر از قبل هستیم. در سال گذشته یک پدر و مادر برای فرزند هفت ساله خود با ۳۰ هزار تومان تمام لوازم‌التحریر لازم را خریداری می‌کردند، اما امسال شاهد این مساله هستیم که آنها با ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تومان همان یا حتی اقلام کمتری را نسبت به سال گذشته خریداری می‌کنند.

 

این فروشنده درباره افزایش قیمت‌ها ادامه می‌دهد: در حال حاضر بسیاری از لوازم‌التحریری‌ها محصولات دپو شده خودشان را با قیمت خرید ماه‌های گذشته عرضه می‌کنند و قیمت‌های برخی محصولات موجود در همین مغازه نیز قیمت‌های فعلی بازار لوازم‌التحریر نیست. متاسفانه افزایش قیمت‌ها پس از خرید محصولات جدید توسط عرضه‌کنندگان در این برهه زمانی طی چند ماه آینده مشخص می‌شود، چراکه همانطور که می‌دانید قیمت‌ مواد اولیه محصولات همچنان بالا می‌رود و قیمت تمام شده محصولات بالاتر رفته و در نهایت با قیمت بیشتری به دست مصرف‌کنندگان نهایی می‌رسد.

 

نگرانی خانواده‌ها از ترک تحصیل فرزندان

همچنین یک مادر که دارای سه فرزند محصل است در این باره به «آرمان» می‌گوید: در سال‌های قبل برای فرزندان خود چند بسته مداد، خودکار و پاک‌کن و... خریداری می‌کردم تا در صورت اتمام یا گم‌شدن آنها در خانه برای نیاز فرزندانم مقداری مداد و خودکار اضافی وجود داشته باشد، اما در شرایط کنونی وسع مالی انجام چنین کاری را ندارم و برای هر یک از فرزندانم تعداد محدودی از لوازم را خریداری کرده‌ام با این حال قیمت تمام محصولات از سال گذشته بیشتر شده است.

 

او می‌افزاید: لوازم مورد نیاز برای فرزندان من محدود به لوازم‌التحریر نمی‌شود و لباس فرم هر یک از فرزندانم به چند برابر قیمت نسبت به سال گذشته رسیده است و مدیریت این شرایط برای من و پدر فرزندانم بسیار سخت‌تر شده است. این مادر نگران در ادامه می‌گوید: ما در منطقه متوسط شهر زندگی می­کنیم و بسیاری از اطرافیان از سطح مطلوب و متوسطی از رفاه برخوردار هستند، اما اخیرا خبرهایی از گوشه و کنار محله مبنی بر ترک تحصیل فرزندان خانواده‌ها به گوش می‌رسد، البته این اتفاق صرفا محدود به افزایش قیمت لوازم‌التحریر نیست و مشکلات اقتصادی دیگری را در برمی‌گیرد.

 

ghanoondaily.ir
  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش