چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۶:۵۷ - ۲۱ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۵۵۴۰
اصناف و قیمت ها

افزایش قیمت لوازم خانگی بازار قسطی‌فروشی را در فروشگاه‌های آنلاین داغ کرد

اجاره لوازم خانگی به شرط مالکیت!

اجاره لوازم خانگی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اصناف و قیمت

فروش اقساطی لوازم خانگی بالا گرفت. حالا با افزایش یکباره قیمت لوازم خانگی که گفته می‌شود در نیمه نخست سال  بین ٣٠ تا ٧٠‌درصد بوده است، سروکله بسیاری از سایت‌ها و فروشگاه‌های آنلاین پیدا شده که انواع لوازم خانگی را به صورت قسطی به مشتریانشان می‌فروشند. جالب است که بدانید برخی از این سایت‌ها نه‌تنها لوازم خانگی نو که بساط فروش قسطی لوازم خانگی دست دوم را هم برپا کرده‌اند و البته سودهای گزافی برای فروش‌های قسطی‌شان می‌گیرند.

 

قیمت‌های واقعی آنلاین‌ها چقدر است؟

یکی از فروشگاه‌های معروف آنلاین که البته طرح‌های فروش خود را «اجاره به شرط مالکیت» معرفی کرده، انواع کالاهای لوازم خانگی و شخصی را به صورت قسطی به مشتریان می‌فروشد. کافی است کمی صفحه‌های فروش را جست‌وجو کنید تا متوجه شوید قیمت‌هایی که برای فروش اقساطی کالاهایش گذاشته است، گاهی تا دو برابر بازار سنتی می‌رسد. البته برای اینکه متوجه این قیمت‌های گزاف شوید، نیاز به کمی ضرب و تقسیم است، زیرا این سایت‌ها قیمت‌های نهایی کالا را به نمایش نمی‌گذارند و تنها اقساط ماهانه را قید کرده‌اند.

 

به عنوان مثال برای خرید کولر آبی برفاب مدل BF٥-B در فروشگاه‌های آنلاین باید ١٢ قسط ١٤٠‌هزار تومانی پرداخت کنید. به عبارتی خرید این کولر در مجموع یک‌میلیون و ٦٨٠‌هزار تومان برای شما آب می‌خورد، همچنین اقساط تعیین‌شده برای  اتوبخار فیلیپس مدل GC٢٩٨٢/٣٠  ماهانه ٧٢‌هزار تومان تعیین شده که نشان می‌دهد قیمت تمام‌شده این محصول برای شما حدود ٨٦٤‌هزار خواهد بود، مجموع قیمت حالت دهنده مو فیلیپس مدل BHB٨٦٩/٠٣ در این سایت  ٧٣٠‌هزار و اتو مو فیلیپس مدل BHS٦٧٦/٠٣ یک‌میلیون و ١٠٠‌هزار تومان قیمت‌گذاری شده است.

 

فروشگاه‌های آنلاین دلیل گرانفروشی شده‌اند!

گرانفروشی فروشگاه‌های آنلاین به فروش اقساطی محدود نمی‌شود و فروشگاه‌های آنلاین با وجود آنکه از نظر هزینه نسبت به بازار سنتی بسیار کم‌خرج‌تر هستند، کالاهایشان را با قیمتی گزاف‌تر در اختیار مشتریان می‌گذارند.

 

جاروبرقی  مارک فیلیپس که در بازار به قیمت ١,٥‌میلیون تا ٢‌میلیون تومان عرضه می‌شود، در این فروشگاه‌های اینترنتی ٣‌میلیون تومان و لباسشویی ٧‌میلیون تومانی، ١٠‌میلیون تومان  قیمت‌گذاری  شده است.  

 

میری، نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی درحالی‌که گرانفروشی  سایت‌های معتبر اینترنتی لوازم خانگی به چندین برابر قیمت واقعی آن را تایید می‌کند، به «شهروند» می‌گوید:    به‌عنوان مثال یکی از بزرگترین فروشگاه‌های آنلاین یخچال سایدی را که قیمت واقعی آن ١٢‌میلیون تومان است، ٢٥‌میلیون تومان عرضه می‌کند. برخی از واحدهای صنفی هم برای اینکه گرانفروشی خود را توجیه کنند، یک پرینت از قیمت اجناس در این سایت گرفته و به مشتری می‌گویند سایدی که در فلان فروشگاه اینترنتی ٢٥‌میلیون تومان است، اما من به شما ٣‌میلیون تومان ارزان‌تر و ٢٢‌میلیون می‌دهم.

 

فاکتورسازی برای توجیه گرانفروشی

بسیاری از فروشگاه‌های آنلاین فاکتورسازی می‌کنند. این جمله را میری، نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفته و توضیح می‌دهد: این سایت‌ها برای اینکه خود را از اتهام گرانفروشی تبرئه کنند، اقدام به ایجاد فاکتورهای صوری می‌کنند، به این ترتیب که با یک فرد قراردادی بسته و قیمت‌های بالایی را در فاکتورهای خرید خود درج می‌کنند تا اینگونه نشان دهند که کالا را گران خریده‌اند که گران می‌فروشند، اما واقعیت چیز دیگری است.

 

میری همچنین با انتقاد بر اینکه سازمان حمایت و تعزیرات حکومتی هفته‌ای چندبار بازار را زیر و رو می‌کند و هر جا چند قلم کالا را ببیند، مغازه‌دار را به جرم احتکار جریمه می‌کند، ادامه داد: جای تعجب است که هیچ نظارتی بر انبار فروشندگان اینترنتی و قیمت‌هایی که روی سایتشان درج می‌کنند، نمی‌شود.

 

فروشندگان سنتی قسطی نمی‌فروشند

با وجود آنکه گرانفروشی بسیاری از فروشگاه‌های آنلاین برای خریداران محرز شده است اما در بازار سنتی کمتر مغازه‌ای را می‌توانید پیدا کنید که کالاهایش را به صورت قسطی در اختیار مشتریان قرار دهد.  محمد طحان‌پور، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی به «شهروند» می‌گوید: تعداد فروشندگان بازار سنتی که در حال حاضر به فروش اقساطی محصولات خود اقدام می‌کنند به انگشتان دست هم نمی‌رسد.

 

 او با اشاره به اینکه  قیمت اجناس در بازار مدام در حال تغییر است، می‌گوید: فروشندگان حتی حاضر نیستند جنسی را امروز بفروشند و نصف پول آن را دو روز دیگر تحویل بگیرند.

 

به گفته او، وقتی به فروشنده‌ای می‌گویی که ٥٠‌درصد پول جنس را دو روز دیگر تحویل می‌دهم، می‌گویند پس کالا را باید به قیمت همان روز تحویل بگیرید؛ آنها در غیر این صورت حاضر به فروش محصولات خود نمی‌شوند.

 

چگونه از آنلاین‌ها قسطی بخریم؟

اما برای خرید قسطی از فروشگاه‌های آنلاین نیاز به یک‌سری مدارک دارید که گام نخست آن هویت‌سنجی شما است. برای تأیید هویتتان باید تصویر کارت ملی و شناسنامه و برای  تأیید محل سکونت  باید تصویر سند منزل یا اجاره‌نامه رسمی (به نام خود شخص یا پدر یا مادر و یا همسر) یا آخرین قبض برق یا گاز (به نام خود شخص یا پدر یا مادر و یا همسر) را در سایت خرید آنلاین آپلود کنید.

 

 اما تاییدیه شغلی و فیش کسر از حقوق و همچنین پرینت گردش حساب ٦ ماهه ازجمله مدارکی است که سایت‌های فروش آنلاین از شما درخواست می‌کنند. به علاوه اینکه باید دو برابر قیمت وسیله‌ای که می‌خرید را به صاحبان فروشگاه‌های آنلاین سفته بدهید.

 

خرید آنلاین بدون پیش‌پرداخت اولیه

نحوه خرید اقساطی کالا از فروشگاه‌های آنلاین هم به این ترتیب است که کالاهای کمتر از ٤‌میلیون از فروشگاه‌های آنلاین  در ١٢ ماه و بدون پیش‌پرداخت تحویل داده شده و مابقی مبلغ در اقساط ٢ تا ١٢ ماهه پرداخت می‌شود. البته متقاضیان خرید  کالاهایی که قیمت بالای ٤‌میلیون دارند، باید  مابه‌التفاوت آن را به‌ عنوان پیش‌پرداخت به حساب این فروشگاه‌ها واریز کنند.

 

سود فروش اقساطی چند‌درصد است؟

فروشگاه‌های آنلاین به شما می‌گویند در صورتی که پرداختی شما ١٢ ماهه باشد، به قیمت نقدی وسایل بین ٢٤ تا ٣٠‌درصد افزوده می‌شود که البته مبلغی حدود ٤‌درصد به‌عنوان کارمزد از شما دریافت می‌شود. البته اگر بخواهیم گرانفروشی این سایت‌ها را به سود دریافتیشان اضافه کنیم، سود آنها از فروش اقساطی زیادتر می‌شود.

 

محصولات گارانتی دارند یا نه؟

 این روزها کالاهای بدون گارانتی با قیمت‌های کمتری به مصرف‌کنندگان فروخته می‌شود و یکی از پیشنهادهای فروشندگان است برای اینکه متقاضیان خرید کالا پول کمتری پرداخت کنند. البته فروشندگان آنلاین کمتر کالایی را بدون گارانتی به فروش می‌رسانند و کالاهایی مانند کالاهای آمریکایی که از نمایندگی‌های اصلی به ایران وارد نمی‌شوند، شرکت‌هایی گارانتی آنها را بر عهده گرفته‌اند و در واقع کالا را بیمه می‌کنند.  این را هم اضافه کنیم که وسایلی که نیاز به نصب و راه‌اندازی دارند، معمولا نصب و راه‌اندازیشان از سوی فروشگاه‌های آنلاین پذیرفته نمی‌شود. 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش