بهرام آجرلو در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه نیمی از بازار نوشت افزار در دست خارجیهاست، اظهار کرد: بیش از ۴۵ درصد مواد اولیه و متریال تولیدی برای ۵۰ درصدی که در کشور تولید و مونتاژ میشود هم از دیگر کشورها وارد میشود.
وی با بیان اینکه قیمت انواع نوشت افزار از مهر سال گذشته تاکنون دو تا سه برابر شده ادامه داد: به عنوان مثال قیمت یک دفتر صد برگ ساده که سال گذشته ۶ هزار تومان بود که امسال به ۱۵ هزار تومان رسیده است.
وی افزود: با توجه به اینکه ارز دولتی برای واردات مواد اولیه تولید نوشت افزاز تخصیص داده نمیشود، گران شدن لوازم التحریر هم مثل سایر اقلام دور از انتظار نیست.
این مسئول با اشاره به حاشیه سود فروشندگان نوشت افزارگفت: فروشندگان نوشت افزار تنها مجاز هستند که ۱۵ درصد سود را هنگام فروش این اقلام لحاظ کنند و نظارت دقیقی از سوی اتحادیه و اتاق اصناف صورت میگیرد تا حاشیه سود این واحدها از حد مشخص شده بیشتر نشود.
آجرلو توضیح داد: با نظارتی که بر بازار نوشت افزار وجود دارد با قطعیت میتوان گفت گرانی لوازم التحریر هست ولی گران فروشی نه و اگر گرانفروشی واحدی اثبات شود، برخورد قانونی لازم صورت میگیرد.
رئیس اتحادیه صنف نوشت افزار و کتاب فروشان کرج با اشاره به اینکه گرانی لوازم التحریر قدرت خرید مردم را پایین آورده توضیح داد: اگر تا سال گذشته والدین برای فرزندان خود چند خودکار، مداد و دفتر خریداری میکردند، به واسطه گرانیها این قدرت خرید بسیار کمتر شده و لوازم التحریر فروشیها با کاهش مشتری مواجه شدهاند.
وی اظهار کرد: ما در شرایط جنگ اقتصادی و تحریم قرار داریم و این فشارها برای جلوگیری از واردات مواد اولیه و افزایش چند برابری نرخ ارز در اصل هزینه اعتقاد و پایبندی به اصول نظام جهموری اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: در شرایط سخت امروز از خانوادهها درخواست میشود مدیریت بیشتری در هزینه کرد منابع مالی خود داشته باشند تا کمتر با مشکل مواجه شوند.
این مسئول در ادامه با اشاره به توزیع هزار و ۵۰۰ بسته نوشت افزار بین دانش آموزان بی سرپرست، بدسرپرست و محروم استان گفت: با هماهنگی صورت گرفته با اتاق اصناف، این بستهها به صورت رایگان بین این دانش آموزان در حال توزیع است تا آنها بتوانند بدون استرس نداشتن لوازم التحریر سال تحصیلی جدید را شروع کنند.
وی افزود: علاوه بر این، در هشت واحد فروش نوشت افزار کرج هم صندوقهایی گذاشته شده تا خانوادهها هر مبلغی که در توان دارند کمک کنند و در صورت مراجعه افراد کم بضاعت، فروشنده از آن صندوق پول برداشته و بدون گرفتن وجهی، لوازم التحریر مورد نیاز را در اختیار این افراد قرار دهد.
برای پر کردن یک جامدادی میتوانید ۱۷ تا ۲۱۸ هزار تومان هزینه کنید!
رئیس انجمن تولیدکنندگان نوشتافزار کشور حدود یک ماه پیش از دو برابر شدن قیمت لوازمالتحریر خبر داد؛ حالا کمتر از یک هفته تا بازگشایی مدارس، مشاهدات میدانی از بازار لوازمالتحریر نشان میدهد که برای خرید و پر کردن یک جامدادی (شامل مداد مشکی و قرمز، اتود، پاککن، تراش، خودکار آبی و قرمز و خطکش) باید حداقل حدود ۱۷هزار تومان و حداکثر ۲۱۸ هزار تومان هزینه کنید.
به گزارش ایسنا، بررسیهای صورت گرفته از بازار لوازمالتحریر نشان میدهد که برای خرید یک بسته دوازدهتایی مداد مشکی یا قرمز میتوانید بین هشت تا ۲۳ هزار تومان هزینه کنید. البته برندهای معروفتر و گرانقیمتتر نیز هستند که هر مداد آنها حدود ۳۰۰۰ تومان قیمت دارد.
همچنین مدادهای طرحدار که بیشتر برای کودکان تولید میشود نیز به قیمت حدود ۳۰۰۰ تومان به فروش می رسد و خودکارهای معمولی را نیز میتوانید با قیمت ۹۰۰ تا ۵۰۰۰ تومان تهیه کنید.
برای خرید اتود نیز که امروزه جای مداد را برای بیشتر دانشآموزان گرفته، باید حداقل ۵۰۰۰ و حداکثر ۶۵ هزار تومان هزینه کنید.
هر بسته مداد رنگی ۱۲ تایی نیز بین ۱۹ تا ۳۵ هزار تومان قیمت دارد. البته بستههای مدادرنگی شش تایی نیز در بازار به چشم میخورد که حدود ۳۰۰۰ تومان قیمت دارد. به گفته فروشندگان بیشترین قیمت بستههای ششتایی مدادرنگی حدود ۱۵ هزار تومان است.
در بخش فروش دفتر، تنوع قیمتی بالایی وجود دارد. بعضی از مغازهها دفاتر دولتی با نرخ مصوب شامل دفترچه ۴۰ برگ ۱۷۰۰ تومانی، ۶۰ برگ ۲۵۰۰ تومانی، ۸۰ برگ ۳۴۰۰ تومانی و ۱۰۰ برگ ۴۲۰۰ تومانی عرضه میکنند.
در سایر فروشگاهها نیز دفاتر ۵۰ برگ حدود ۴۰۰۰ تا ۱۱ هزار تومان، دفاتر ۸۰ برگ ۷۰۰۰ تا ۱۵ هزار تومان و دفاتر ۱۰۰ برگ ۸۰۰۰ تا ۲۵ هزار تومان به فروش میرسد.
پایینترین قیمت دفتر نقاشی نیز حدود ۶۰۰۰ تومان است و گرانترین دفترهای نقاشی هم دفترهای ۱۰۰ برگ آچهار هستند که با قیمت ۱۷ هزار تومان به فروش میرسد.
اما عجیبترین محدوده قیمت مربوط به پاککن و تراش است، به طوریکه قیمت هر دو این محصولات از ۱۰۰۰ تومان شروع میشود و قیمت پاککن به ۲۵ هزار تومان و قیمت تراش به ۳۰ هزار تومان نیز میرسد. فروشندگان میگویند که گرانترین پاککنها برندهای آلمانی هستند و تراشهای ایستاده نیز قیمت بالا را در این بخش دارند. غلطگیر نیز به قیمت حدود ۵۰۰۰ تا ۲۵ هزار تومان در بازار به فروش میرسد.
خطکشهای تکی به قیمت حدود ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ تومان عرضه میشود، اما قیمت بستههای خطکش شامل نقاله و گونیا به ۵۰۰۰ تا ۱۷ هزار تومان میرسد. قیمت پرگار نیز ۶۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است.
انواع جامدادی نیز در سادهترین حالت ۵۰۰۰ تومان قیمت دارد، اما قیمت طرحهای خاص این کالا به ۶۵ هزار تومان هم میرسد.
- 11
- 3