محمودرضا صنعت کار در گفت گو با ایسنا، با بیان اینکه با وجود کاهش مصرف، تولید مانند قبل ادامه دارد، اعلام کرد :تولیدکنندگان به امید برگشت بازار به حالت قبل محصولات خود را تولید و دپو می کنند، چرا که نمی توانند سرمایه اصلی خود، یعنی نیروی انسانی شان را هر روز کاهش دهند.
وی در پاسخ به اینکه آیا امکان صادرات کالاهای دپو شده وجود دارد ، گفت:در زمینه مداد و دفتر ظرفیت صادرات وجود دارد ، اما صادرات این محصول ممنوع است، چرا که مداد سال۱۳۹۷ در یک مقطع زمانی کوتاه مقدار جزئی ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرد و واردات کاغذ هم قبلا با ارز دولتی انجام می شد. اما با وجود اینکه هر دو مورد یاد شده دیگر ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی دریافت نمی کنند، همچنان مشمول ممنوعیت صادرات هستند. به طور کلی صادرات نوشت افزار حجم زیادی ندارد و شیوع ویروس کرونا هم منجر به افت بیشتر آن شده است.
به گزارش ایسنا، از ۲۱ فروردین ماه سال ۱۳۹۷ که نرخ ارز در بازار آزاد بالا رفت ، تا ۱۶ مرداد که بازار ثانویه راه اندازی شد، در مقاطعی برای واردات همه کالاها، ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص داده شد اما از نیمه دوم مرداد ماه سال ۱۳۹۸ ارز دولتی فقط برای واردات کالاهای اساسی اختصاص یافت و تولیدکنندگان ملزم شدند برای تأمین مواد اولیه مورد نیاز خود از ارز نیمایی استفاده کنند و در حال حاضر هم فقط روغن و دانه های روغنی، کنجاله، ذرت و جو ارز دولتی دریافت می کنند.
صنعتکار با بیان اینکه در این میان تحریم های داخلی از طرف بانک مرکزی تولیدکنندگان را با مشکلات بسیاری مواجه کرده بود، تصریح کرد :حدود ۱۵ تا ۲۵ درصد مواد اولیه تولید نوشت افزار وارداتی است که ما برای تامین آنها مشکلی نداریم، اما بانک مرکزی در سال جاری نتوانست ارز مورد نیاز ما را تامین کند. این مسئله باعث شد مواد اولیه برخی تولیدکنندگان نوشت افزار حدود سه ماه در گمرک بماند که حداقل ۲۵ میلیون تومان دموراژ کانتینر( جریمه دیرکرد عودت کانتینر) پرداخت کردند. بنابراین تحریم اصلی ما بانک مرکزی است.
او همینطور با اشاره به افزایش حقوق، قیمت دلار و سایر هزینه های تولید از قبیل انرژی و حمل و نقل، گفت که سال جاری نرخ نوشت افزار به طور متوسط ۲۰ درصد گران شده است.
- 10
- 3