کرونا چه تاثیری روی بازار اتحادیه گذاشته است؟
صنف ما عملا ورشکسته شده است. نه این که کمر خم کند یا بگویم فشار آمده بلکه به معنی حقیقی ورشکسته شدیم. مقدار افت فروش واحدهای ما نسبت به سال گذشته ۹۰درصد است و وضعیت به گونه ای خراب است که ۷۶۰ واحد صنفی تعطيل شده اند. خیلی از همکاران بنده از پس هزینه های اجاره مغازه و مواد اولیه برنیامدند و مغازه را بستند.
چند درصد از فروش شما به جهت شیوع این بیماری کم تر شده است؟
برخی از همکاران من ازجهت چک هایی که نتوانسته اند پاس کنند حبس شده اند. اگر بگویم دخل یکی از همکاران خوب است دروغ گفته ام. مراسم ها و مجلس ها مردم متوقف شده و بخاطر شیوع کرونا (corona) خانواده ها شام بیرون نمی روند. واحدهای کبابی و آش و حلیم به قدری زیان کرده اند که تنها کسانی که صاحب مغازه هستند یا توان پرداخت هزینه ها در شرایط فعلی را دارند سرپا مانده اند، وگرنه فروش ما بالای ۹۰ درصد کم تر شده است.
قیمت مواد اولیه چه میزان گران شده است؟
مواد اولیه واحدهای ما مشخص است، همان گوشت و پیاز و حبوباتی که مردم استفاده می کنند. افزایش قیمت این اقلام برای همه محسوس و روشن است و مردم با گوشت و پوستشان این گرانی ها را حس می کنند.
با وجود این افزایش قیمت ها اعضای اتحادیه شما چند درصد قیمت محصولات خود را افزایش دادند؟
گرانی ها به قدری شدید بوده که امثال من که کاسب هستیم دیگر نمی توانیم ادامه بدهیم، چه برسد به کارمندی که ماهی دو سه بار دست زن و بچه اش را می گرفت که شام را بیرون بخورند. از طرفی نمی توانیم نرخ نامه را گران تر کنیم چراکه مردم قدرت همراهی با افزایش قیمت را ندارند و فروش هم به قدری پائین آمده که اصلاً کاسبی جرأت نمی کند قیمت ها را گران کند.
اعضای اتحادیه از طرح های حمایتی دولت برای اصناف زیان دیده استفاده کردند؟
متأسفانه وام هایی که دولت برای اعضای اتحادیه بعنوان حمایت از نیروی انسانی تدوین کرد، بی اثر است. همانطور که گفتم وضعیت اعضای اتحادیه ما به گونه ای است که ۷۶۰ عضو کرکره مغازه هایشان را اجباری بسته اند و برای کاسب وام ۲۰ میلیونی با سود ۱۲درصد به درد نمی خورد.
آیا تخفیف یا تسهیلاتی در حوزه مالیات برای صنف شما قائل شده اند؟
دولت قول هایی ازجهت تخفیف های مالیاتی داده که امیدی به واقعیت آن نداریم. هنگامی که در این چنین شرایطی مالیات ۱۲ درصد افزایش پیدا می کند دیگر امیدی به کمک نداریم ضمن آنکه شرایط همکاران من از وام و تخفیف عبور کرده و با این مباحث اوضاع بهبود پیدا نمی کند. بعضی از همکاران بابت چک هایی که نتوانستند پاس کنند و تعهداتی که نتوانستند از پس آن بربیایند اکنون در حبس هستند. در چنین مواقعی وام ۲۰ میلیون تومانی به چه درد می خورد؟
در لیست منتشر شده از سوی بانک مرکزی صنف شما جزء صنف های بحرانی معرفی شده است؟
ما جلسات زیادی با اتاق اصناف تهران و ایران داشتیم و بدون بزرگنمایی می گویم که آنها کاملاً وضعیت ما را می فهمند و در این چند ماه تلاش های زیادی برای بهبود اوضاع اصناف آسیب دیده انجام دادند اما آن ها تصمیم گیر نیستند و در پایان دولت است که باید تصمیم نهایی را بگیرد. نتیجه جلسات متعدد ما با نمایندگان دولت این شد که صنف کباب، آش و حلیم هم جزو ۳ صنف بحرانی آمد و قرار شد بانک مرکزی آن را رسماً اعلام کند تا سازمان های ذی ربط دولتی از جمله مالیات، تسهیلات و کمک های لازم را در نظر بگیرند اما متأسفانه هیچ اتفاقی رخ نداد و ماموران مالیات هیچ توجهی به بخشنامه ها نمی کنند. از ممیز مالیاتی پرسیدم بعد از کرونا (corona) چند مرتبه دست خانواده را گرفتی آمدی بیرون کباب خوردی، گفت هیچی، گفتم خدا پدرت را رحمت کند، پس چه جوری من الان باید حتی بیشتر از سال گذشته مالیات بدهم، گفت من نمی دانم مامور هستم و معذور، دستورالعمل آمده ۱۲ درصد باید بیشتر پرداخت کنید.
آينده بازار را چطور می بینید؟
با شرایطی که من می بینم آینده بازار اتحادیه کباب و آش و حلیم اصلا خوب نیست، مگر اینکه واکسیناسیون هر چه سریعتر انجام شود که آن هم دست دولت نیست. با دستور و بخشنامه و عادی نشان دادن وضعیت، اقتصاد به حالت قبلی بر نمی گردد، باید مردم اعتماد کنند تا مجدد از بیرون غذا بگیرند، از طرفی کاهش قدرت خرید مردم و کسادی سایر بازارها و گران شدن هر روزه کالاها سبب شده که مردم در تفریح و سرگرمی و دیگر هزینه ها محتاط بشوند یعنی اگر هم فردا کرونا (corona) از بین برود باز هم انتظار نداریم که بازار حداقل مثل سال قبل شود. خدا آخر و عاقبت همه ما را به خیر کند.
- 19
- 6