به گزارش سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، با توجه به اخبار و گزارشات واصله در مورد نحوه توزیع روغن خوراکی، جلسهای به ریاست معاون وزیر و رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و با حضور نمایندگان شرکتهای تولیدی و پخش برگزار و در زمینه فروش اجباری روغن نباتی به همراه سایر محصولات بحث و بر تخلف بودن این موضوع تاکید شد.
در ابتدای این جلسه عباس تابش، با تشریح توزیع قانونمند و انتظار رفتار شبکه توزیع به خصوص در توزیع روغن به ضرورت کنترل تمام عوامل توزیعی تاکید و نتیجه مورد انتظار را از تولید کنندگان و عوامل پخش طلب کردند.
رئیس سازمان حمایت در ادامه اظهار داشت: فروش اجباری هر کالایی با کالای دیگر تخلف و خلاف قانون است. لذا باید رفتار همه عوامل فروش و توزیع کنندگان و نمایندگیهای عرضه مورد رصد قرار گرفته و از انجام تخلف موضوعی به خصوص عرضه خارج از شبکه و گران فروشی جلوگیری شود. بدیهی است مسئولیت عملکرد کلیه ویزیتورها و عوامل پخش با واحدهای اصلی بوده و حتماً میبایست کنترلهای لازم در این خصوص توسط این شرکتها صورت گیرد.
وی ضمن بیان روند نظارت و بازرسیهای انجام شده بر حسن توزیع روغن خوراکی شرکتهای پخش و توزیع کنندگان مواد غذایی و پروندههای تخلفاتی متشکله در خصوص توزیع خارج از شبکه روغن خوراکی، تاکید کرد: مطابق دستورالعمل ابلاغ شده این سازمان، سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استان و بازرسان اصناف موظفند، ضمن برنامه ریزی مناسب و انجام بازرسیهای موردی و مستمر، اقدامات نظارتی و بازرسی خود را بر چگونگی فروش و توزیع روغن خوراکی متمرکز کنند.
تابش خاطر نشان کرد: اقدامات نظارتی برای اقلام یارانهای و کالاهای اساسی همچنان با جدیت و با استفاده از توان و ظرفیت تمامی دستگاههای نظارتی در حال پیگیری بوده و تاکنون پروندههایی نیز برای متخلفان تشکیل شده است اما انتظار داریم با خود کنترلی شبکه فروش، شاهد بروز تخلفاتی از این قبیل نباشیم.
تابش اضافه کرد: همکاران ما در واحدهای صنعت معدن و تجارت موظفند کماکان با نظارت لازم، با فروش اجباری کالاها همراه با روغن نباتی یا هر کالای دیگری به شدت مقابله و در صورت مشاهده تخلفات، برخورد قانونی کنند و مردم میتوانند تخلفات مشاهده شده را از طریق تلفن ۱۲۴ سازمان حمایت و سازمانهای صمت استانها گزارش کنند.
در ادامه این جلسه، شرکتهای تولیدی و پخش روغن خوراکی با تقبیح هر گونه تخلف از جمله تخلف فروش اجباری اظهار داشتند که کارخانجات روغن نباتی هیچ نقشی در فروش اجباری سایر کالاها همراه با روغن نباتی نداشته و فرایند فروش روغن نباتی در شبکه توزیع مطابق ضوابط انجام میشود اما بعضاً تخلفاتی از سوی برخی عوامل فروش صورت میپذیرد که بایستی با آن برخورد شود.
واکنش تعزیرات به گرانی موادشوینده
مدیحی درباره افزایش قیمت مواد شوینده و همچنین برخی تخلفات که از سوی مغازه داران انجام میشود، توضیحاتی داد.
باشگاه خبرنگاران: ناصر مدیحی طامه رئیس گشت تعزیرات حکومتی تهران با بیان اینکه برخلاف توصیهها کنترل و عدم افزایش قیمتها صورت نگرفته است، گفت: در مواد شوینده ما شاهد افزایش بالایی هستیم که این افزایش قیمت تا ۴۰ درصد نیز بوده است. این افزایش اقدامی است که بدون توجه به توصیهها و با تصویب سازمان مصرف کنندگان و تولید کنندگان انجام شده است.
وی با اشاره به قیمت انواع میوه با توجه فرا رسیدن شب یلدا گفت:شعبه سیار تعزیرات حکومتی در میدان میوه و تره بار حضور فعال دارد که این نظارت به صورت دقیق انجام میشود تا میوهها با قیمتی بیشتر از قیمت مصوب به فروش نرسند، همچنین نظارت بر خرده فروشیها نیز توسط گشتهای تعزیرات حکومتی به صورت مداوم انجام میشود و با افراد متخلف نیز برخوردها صورت میگیرد، همچنین مردم نیز میتوانند هرگونه تخلف را از طریق تلفن ۱۲۴ اطلاع دهند.
رئیس گشت تعزیرات حکومتی تهران تصریح کرد: افزایش یکباره و ناگهانی قیمتها علاوه بر شویندهها شامل لاستیک خودرو و روغن موتور خودرو نیز میشود.
مدیحی درباره پاک کردن قیمتها توسط برخی از فروشندگان و اصناف بیان کرد: متاسفانه به دلیل اینکه برخی کالاها مثل مواد شوینده تغییر قیمت داشته اند و عدهای از کسبه اقدام به پاک کردن قیمتها و فروش آنها به قیمت جدید میکنند، این کار تخلف محسوب میشود و در صورت مشاهده حتما با این افراد برخوردهای لازم صورت خواهد گرفت، همچنین مردم میتوانند این تخلف را به تعزیرات حکومتی تهران اطلاع دهند. ملاک برای گشت تعزیرات قیمت درج شده بر روی کالا است.
- 14
- 2