شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۰۳ - ۲۹ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۱۷۶۳
اصناف و قیمت ها

خبر بد برای سیگاری ها؛ احتمال افزایش ۵۰ درصدی قیمت سیگار!

سیگار,افزایش قیمت سیگار
رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی خاطرنشان کرد که در صورت تصویب مالیات نخی برای سیگار، با در نظر گرفتن افزایش سایر هزینه های تولید، سال آینده قیمت پایه سیگار برندهای داخلی و بین المللی به ترتیب ۵۰ و ۳۰ درصد افزایش می یابد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا تاجدار در نشستی خبری بیان کرد :طبق ماده ۷۳ قانون برنامه ششم توسعه برای سیگار تولید داخل ۱۰ درصد، تولید برندهای بین المللی ۲۵ درصد و واردات سیگار ۴۰ درصد مالیات تعریف شده، ولی کمیسیون تلفیق مجلس تصمیم گرفته برای سال ۱۴۰۰ این مالیات را با مالیات ۵۰ تومانی برای هر نخ سیگار تولید داخل، ۱۰۰ تومانی برای هر نخ سیگار با برند بین المللی و ۱۵۰ تومانی برای واردات هر نخ سیگار جایگزین کند که واحدهای تولید داخل بیش از آن آسیب می بینند به طوریکه این تصمیم بر برندهای تولید داخل اثر ۲۵ درصدی و بر برندهای بین المللی اثر افزایشی ۲۰ درصدی خواهد داشت.

همچنین به گفته وی تا به حال هزینه های گمرکی طبق ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت می گردید که این نرخ در بودجه سال آینده ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده که حدود ۵۰۰ هزار تومان بر قیمت هر کارتن سیگار تأثير خواهد داشت. با در نظر گرفتن افزایش هزینه های کارگری و لجستیکی پیش بینی می شود که در صورت تصویب مالیات نخی برای سیگار، در مجموع قیمت پایه( قیمت تمام شده برای تولیدکننده) سیگار برندهای داخلی و بین المللی به ترتیب ۵۰ و ۳۰ درصد افزایش یابد. سیگارهای قاچاق در رده قیمتی سیگارهای داخلی هستند و افزایش قیمت سیگار داخلی در رده هایی که حساس به قیمت هستند باعث روی آوردن مصرف کنندگان به سیگار قاچاق می شود.

او همینطور در مورد سایر عوارض صنعت دخانیات خاطرنشان کرد:در حال حاضر تولیدکنندگان دخانیات ۱۵ درصد مالیات بر ارزش افزوده، ۱۰ درصد عوارض کالاهای آسیب رسان به سلامت و همچنین به عنوان حق انحصار، تولیدکنندگان داخلی دو درصد قیمت در کارخانه و تولیدکنندگان خارجی ۱۰ درصد نرخ فوب وارداتی( ارزش در بندر مبدا) پرداخت می کنند. مجموع مالیات و عوارض از محل تولید و فروش سیگار  امسال ۳۶۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده بود که بنظر میرسد به علت افزایش قیمت ها بیش از این میزان محقق شود.

این اظهارات در حالی مطرح می شود که مجموعه وزارت بهداشت و ستاد کشوری کنترل دخانیات کشور معتقدند سیگار در ایران ارزان است و با افزایش مالیات بر سیگار مصرف کاهش می یابد و برای خزانه نیز یک منبع درآمد است. از طرف دیگر طبق آمارهای مجموعه بهداشتی کشور، مصرف دخانیات سالانه نزدیک به ۶۰ هزار مرگ را در کشور رقم می زند و ضرر ۴۰ هزار میلیارد تومانی برای حوزه سلامت به دنبال دارد، ولی در بین ۱۸۲ کشور عضو کنوانسیون کنترل دخانیات سازمان جهانی بهداشت، ایران حداقل میزان مالیات بر محصولات دخانی را دارد و بر این اساس خواستار اصلاح ساختار مالیات بر دخانیات در فصل بودجه هستند.

تاجدار در ادامه با اشاره به کاهش ۲۰ درصدی تولید سیگار در نیمه اول امسال به علت مشکلات تخصیص ارز و در پی آن افزایش قاچاق، بیان کرد:با عوارض و مالیات فعلی سیگار بیش از ۱۰۰ نوع محصول قاچاق در بازار عرضه می شود که بیش از ۹۲ درصد آن در گرید C و D یعنی در سطح کالاهای تولید داخل است. بدین ترتیب نباید اجازه دهیم یک هپکو یا هفت تپه دیگر در قلب تهران ایجاد شود.

به گفته وی میزان مصرف سیگار قانونی کشور ۵۵ میلیارد نخ در سال گذشته بوده در حالیکه مصرف سیگار در کشور ۷۵ میلیارد نخ است بدین ترتیب ۲۰ میلیارد نخ به صورت قاچاق وارد می شود که با توجه به توزیع و گستردگی آن نمی توان گفت فقط مربوط به کولبران هستند. بدین ترتیب بخش عمده آن از مجاری قانونی ولی به صورت قاچاقی وارد می شود.

برندهای خارجی برای پرداخت مالیات کمتر خود را ایرانی جا می زنند!

رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی در ادامه از برخی سوءاستفاده ها از نام برندهای داخلی خبر داد و تصریح کرد :باید تعریف درستی از برند داخلی و بین المللی ارائه شود که سوء استفاده نشود بعضی از برندهای بین المللی که سابقه کار چندین سال دارند برند خود را در ایران ثبت می کنند و خود را برند ایرانی معرفی می کنند تا کالای داخلی محسوب شده و مالیات ۱۰ درصدی پرداخت کنند. با این کار برندهای بین المللی قانون را دور زده و برندهای داخلی را نیز زار بازار رقابت حذف می کنند.

دولت به شرکت دخانیات ایران بدهی اخلاقی دارد

تاجدار در پاسخ به گلایه های اخیر شرکت دخانیات ایران درباره فعالیت برندهای بین المللی نیز بیان کرد:از سال ۱۳۹۱ مقرر شد شرکت دخانیات ایران اصلاحات ساختاری انجام شود، وظایف حاکمیتی از آن گرفته و به بخش خصوصی واگذار شود، اما با وجود لغو اختیارات حاکمیتی این شرکت، اصلاحات ساختاری در آن انجام نشده است. از طرف دیگر شرکت دخانیات ایران به علت وظایف حاکمیتی که داشت تا نقطه سر به سر نیرو گرفت که بعد از تغییرات آن و کاهش تولید این شرکت از ۲۰ میلیارد و شش میلیون نخ، نتوانست آن ها را تعدیل کند. به نظر من حاکمیت به شرکت ملی دخانیات یک بدهی اخلاقی دارد و باید به آن کمک کند. پیشنهاد من این است تا ۵ سال هیچ مالیاتی از این شرکت گرفته نشود تا بتواند به رقابت با دیگر شرکت ها برگردد. ولی این درخواست که شرکت های بین المللی هم ذیل شرکت دخانیات قرار بگیرند شدنی نیست، چراکه این شرکت ها به صورت مستقیم در این سرمایه گذاری و واحد تولیدی ایجاد کردند و علت خارج نشدن آنها پس از تحریم ها از ایران هم همین است.

وی در پاسخ به انتقادات این شرکت درباره عدم استفاده شرکت های بین المللی از توتون داخلی نیز خاطرنشان کرد:شرکت ملی دخانیات نیز بین ۶۰ تا ۸۰ درصد از مواد اولیه توتونی خود را وارد می کند. به طور کلی همه واحدهای تولید سیگار در دنیا از توتون های مختلف در کشورهای مختلف تهیه شده استفاده می کنند. به صورت کلی برندهای داخلی بین المللی به صورت یکسان از اقلام داخلی و وارداتی استفاده می کنند. برای مثال کارتن، سلفون و غیره در سال های اخیر داخلی شده، ولی هم چنان کاغذ سیگار از طريق واردات تامین می شود.

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش